Meer informatie over hoe snelkoppelingen bestanden en mappen vervangen die op meerdere locaties zijn opgeslagen

Google Drive vereenvoudigt je bestands- en mapstructuren door bestanden en mappen die op meerdere locaties staan, te vervangen door snelkoppelingen.

Eerder kon je bestanden en mappen op meerdere locaties opslaan in Mijn Drive. Met de komst van snelkoppelingen zijn bestands- en mapstructuren vereenvoudigd en is het makkelijker geworden om toegang te krijgen tot items. Met snelkoppelingen kun je nu nog eenvoudiger bestanden en mappen vinden en ordenen in meerdere Google Drives. De oorspronkelijke versie wordt op één plek bewaard. Bekijk meer informatie over hoe je bestanden en mappen vindt met snelkoppelingen.

Hoe deze vervanging werkt

• Het overgangsproces begint in 2022. Een paar weken voordat het proces begint, krijg je een melding in Google Drive.
  • Via dit proces worden alle locaties van bestanden en mappen die nu op meerdere locaties staan, vervangen op één na. De bestanden en mappen worden vervangen door snelkoppelingen.
  • De beslissing over welke bestanden en mappen worden vervangen, wordt gebaseerd op het eigendom van de oorspronkelijke bestanden en mappen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de toegang tot en activiteit in alle andere mappen, zodat de samenwerking hier zo weinig mogelijk hinder van ondervindt.
  • Bij de vervanging worden de instellingen voor delen en het eigendom van bestanden en mappen niet gewijzigd.
  • Dit proces wordt automatisch uitgevoerd. Jij of je Workspace-beheerder hoeft hiervoor niets te doen.
  • Je kunt de toestemming voor deze vervanging niet intrekken.

Belangrijk: Na de vervanging worden de rechten voor het oorspronkelijke bestand niet automatisch geüpdatet als je een snelkoppeling naar dit bestand maakt. Daarom moet je nieuwe personen expliciet toegang geven tot het oorspronkelijke bestand. Als je Google Drive voor werk of school gebruikt, kun je Google Groepen gebruiken voor meer controle en veiligheid als je toegang tot bestanden en mappen deelt.

Veelgestelde vragen

Waarom vervangt Drive bestanden en mappen die op meerdere locaties zijn opgeslagen?

Snelkoppelingen vereenvoudigen bestands- en mapstructuren in Drive door verwijzingen naar bestanden en mappen te maken, zodat van bestanden en mappen niet op meerdere locaties worden opgeslagen. Zo krijg je eenvoudig toegang tot bestanden en mappen, en wordt tegelijkertijd voorkomen dat er verwarring ontstaat over het eigendom van bestanden en mappen, en hoe ze worden beheerd en geüpdatet. Bij de vervanging worden de instellingen voor delen en het eigendom van bestanden en mappen niet gewijzigd.

Welke bestanden en mappen worden vervangen?

Alle locaties van bestanden en mappen die nu op meerdere locaties staan, worden op één na vervangen door snelkoppelingen.

Hoe weet ik of mijn bestanden en mappen zijn vervangen?

Zodra het proces is afgerond, krijg je een melding in Google Drive. Ook krijg je meer informatie over hoe je snelkoppelingen gebruikt.

Hoe vind ik de bestanden en mappen die zijn vervangen?

Je kunt geavanceerd zoeken om bestanden te vinden die zijn vervangen.

1. Open Google Drive op je computer.
  2. Typ is:replaced in de zoekbalk bovenaan.
  3. Druk op je toetsenbord op Enter.
Kan ik de oorspronkelijke bestanden en mappen verplaatsen nadat ze zijn vervangen?

Ja, als je de oorspronkelijke bestanden of mappen op een andere locatie wilt zetten, kun je je bestanden in Google Drive verplaatsen. Je kunt ook een nieuwe snelkoppeling maken.

Wat gebeurt er met bestanden en mappen met beperkte rechten?

Gedeelde bestanden of mappen waarvan jij de eigenaar bent, zijn mogelijk niet voor iedereen zichtbaar als ze zich in een gedeelde map bevinden. Drive vervangt deze door snelkoppelingen. Mensen krijgen geen toegang tot deze items, maar de namen zijn zichtbaar voor iedereen die toegang heeft.

Als je Google Drive voor werk of school gebruikt, bepaalt je beheerder of er snelkoppelingen worden gemaakt voor bestanden en mappen die alleen met bepaalde mensen of groepen worden gedeeld. Als je je zorgen maakt over bepaalde bestanden en mappen, neem je contact op met je beheerder.

Als je je persoonlijke Google-account gebruikt (bijvoorbeeld een @gmail.com-account), kun je kiezen of er snelkoppelingen moeten worden gemaakt voor items in gedeelde mappen die momenteel niet zichtbaar zijn voor alle leden van de map.

1. Open Google Drive op je computer.
  2. Klik bovenaan op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Selecteer naast 'Opties om items te vervangen door snelkoppelingen' de optie Vervangen door snelkoppelingen of Niet vervangen door snelkoppelingen.
Ontdek wat er met je bestand of map in de activiteitenfeed is gebeurd
  1. Ga op je computer naar Google Drive.
  2. Klik op het bestand of de bovenliggende map.
  3. Klik rechtsboven op Details bekijken View details en dan Activiteit.
Meer informatie over hoe een snelkoppeling een map vervangt in Drive voor desktop

Drive voor desktop verplaatst de offline versie van de map en de inhoud ervan naar de prullenbak.

Belangrijk: Windows Verkenner sorteert geen snelkoppelingen met mappen. Nieuwe snelkoppelingen kunnen in een andere relatieve volgorde worden getoond in de bestandsbrowser.

Belangrijk: Als je een verwijderde map herstelt uit de prullenbak, wordt de map niet geüpdatet in Drive voor desktop.

• De map wordt nog steeds als snelkoppeling getoond in je lijst met bestanden in Drive voor desktop.
  • Het absolute pad van de map wordt veranderd en de map wordt verplaatst naar de map 'shortcuts-target-by-id' in Drive voor desktop. Een lokale snelkoppeling in het bestandssysteem naar de nieuwe locatie vervangt de voormalige bovenliggende directory: .lnk voor Windows, Alias voor Mac of Symlink voor Mac.
    • Als je externe apps gebruikt met Drive, moet je zorgen dat ze het juiste pad volgen om toegang te krijgen tot de map.
  • De map wordt niet automatisch offline beschikbaar.
    • Als je bestanden streamt en wilt dat de map en de content ervan offline beschikbaar zijn, klik je met de rechtermuisknop op de map om je voorkeuren te wijzigen.