Bestanden offline bekijken en bewerken op uw iPhone/iPad

U kunt bestanden op uw mobiele apparaat openen, ook als u geen verbinding met internet heeft. U kunt documenten, spreadsheets en presentaties ook offline bewerken in de nieuwste versie van de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Hoewel alle spreadsheets offline kunnen worden weergegeven, kunnen alleen spreadsheets die zijn gemaakt in de nieuwe versie van Spreadsheets ook offline worden bewerkt.

Een item offline beschikbaar maken

Offline toegang voor een bestand inschakelen:

1. Controleer of u bent verbonden met internet.
  2. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Tik op het infopictogram naast de bestandsnaam. Activity Information
  4. Schuif de schakelaar naast 'Offline bewaren' van Uit naar Aan.
Een voorbeeld bekijken

Wanneer u niet bent verbonden met internet, wordt bij uw offline bestanden en speldpictogram weergegeven.

Offline toegang voor een bestand uitschakelen

Offline toegang voor een bestand uitschakelen:

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op het infopictogram naast de bestandsnaam. Activity Information
  3. Schuif de schakelaar naast 'Offline bewaren' van Aan naar Uit.
Typen beschikbaar die offline beschikbaar kunnen worden gemaakt

Bestanden die u offline beschikbaar kunt maken:

• Google-documenten
  • Google-spreadsheets
  • Google-presentaties
  • Geüploade afbeeldingen
  • Bestanden in de volgende indelingen: .pdf, .doc, .xls en .ppt

Bestanden die u (nog) niet offline beschikbaar kunt maken:

• Google-sites
  • Google-tekeningen
  • Google-formulieren
  • Fusion Tables
  • Mappen

Offline items openen en beheren

Uw offline bestanden bekijken:

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op het menu in de linkerbovenhoek.
  3. Tik op Offline.

U kunt Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties offline bewerken. Alle wijzigingen worden online geüpdatet wanneer u weer bent verbonden met internet. U kunt alle andere bestanden blijven lezen, markeren met een ster of een andere naam geven.

Als u een document offline beschikbaar maakt, is het alleen beschikbaar in die app. Als u bijvoorbeeld een Google-document offline beschikbaar maakt in de Drive-app, kan dit bestand in de Drive-app alleen worden weergegeven. Als u datzelfde Google-document wilt bewerken, moet u het offline beschikbaar maken in de Documenten-app.

Matt is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat u van deze pagina vindt.