Beveiligingsupdate voor Google Drive

In september 2021 heeft Google Drive een beveiligingsupdate vrijgegeven die van toepassing is op bepaalde Drive-bestanden. De beveiligingsupdate zorgt voor een verbeterde beveiliging van Google Drive-bestanden doordat een bronsleutel aan de links voor bestanden wordt toegevoegd. Je krijgt misschien een paar nieuwe toegangsverzoeken voor bestanden.

If you use Drive with your personal Gmail account, the security update is applied by default and no action is required.

Belangrijk: De beveiligingsupdate wordt automatisch toegepast op Family Link-accounts. Je kunt de update niet verwijderen. Family Link-accounts krijgen geen meldingen van Google Drive.

De getroffen bestanden zoeken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ bovenaan is:security_update_applied of is:security_update_removed in de zoekbalk.

Wijzigingen aanbrengen in de instellingen voor beveiligingsupdates

Als je Drive gebruikt met je persoonlijke Google-account, kun je wijzigingen aanbrengen in de instellingen voor beveiligingsupdates. Als je Drive voor je werk of school gebruikt, kun je afhankelijk van de instellingen van je beheerder wijzigingen aanbrengen in de instellingen voor beveiligingsupdates.

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ bovenaan is:security_update_applied of is:security_update_removed in de zoekbalk.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de bestanden waarvoor je de instellingen wilt wijzigen en dan klik op Delen Share.
  4. Klik onderaan, onder Link ophalen, op Wijzigen.
  5. Klik rechtsboven op Instellingen .
  6. Vink het selectievakje voor 'Beveiligingsupdate toepassen' aan om de beveiligingsupdate toe te passen. Als je de beveiligingsupdate wilt verwijderen, vink je het vakje voor 'Beveiligingsupdate toepassen' uit.

Veelgestelde vragen

Hoe verandert deze beveiligingsupdate de toegang tot mijn getroffen bestanden?

Als de beveiligingsupdate op een bestand is toegepast, is een URL met een bronsleutel nodig om het bestand te openen. Gebruikers die het bestand eerder hebben geopend of bekeken, hebben de URL met bronsleutel niet nodig. Alleen mensen die het bestand nog niet eerder hebben geopend, hebben de bronsleutel nodig om toegang te krijgen. Als ze de URL met de bronsleutel niet hebben, moeten ze toegang tot het bestand aanvragen.

Wat gebeurt er als ik de beveiligingsupdate niet toepas op mijn bestanden?

Mogelijk heb je mappen waarvoor de beveiligingsupdate gevolgen heeft. Je kunt zoeken naar alle mappen waarop de beveiligingsupdate is toegepast. Gebruik hiervoor deze zoekopdracht: is:security_update_applied type:folder.

Krijg ik een melding als iemand een van mijn bestanden niet kan openen omdat deze persoon de link met de bronsleutel niet heeft?

Als iemand toegang vraagt tot een van de bestanden met de beveiligingsupdate, krijg je een e-mail waarin staat dat de persoon heeft geprobeerd het bestand te openen via een oude link. Je kunt die persoon vervolgens een nieuwe link met bronsleutel sturen, zodat de gebruiker toegang krijgt.

Kan ik getroffen bestanden gewoon blijven delen?

Ja, maar je moet bijdragers de nieuwe, geüpdatete link met bronsleutel sturen. Daarmee kunnen ze je bestanden openen nadat de beveiligingsupdate is toegepast. Verwijder de parameter voor de bronsleutel niet als je de link met anderen deelt.

Vallen bepaalde bestandstypen buiten het bereik?

Ja. Deze beveiligingsupdate heeft geen invloed op Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties en -formulieren. De update kan wel invloed hebben op andere bestandstypen.

Hoe vind ik de getroffen mappen?

Je kunt zoeken naar alle mappen waarop de beveiligingsupdate is toegepast. Gebruik hiervoor deze zoekopdracht: is:security_update_applied type:folder

Belangrijk: Je kunt de beveiligingsupdate niet verwijderen voor mappen.