Använda Googles produkter sida vid sida

Vill du få ut mer av Google Dokument på jobbet eller i skolan? Registrera dig för en kostnadsfri provperiod på Google Workspace.

Du kan använda produkter från Google som Gmail och Kalender i samma fönster. På så sätt kan du öka produktiviteten utan att byta mellan flikar.

Öppna två Google-produkter i ett fönster

1. Öppna Gmail, Kalender eller Google Drive, eller öppna en fil i Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Klicka på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Till höger väljer du den produkt du vill öppna:
    • Kalender Kalender: Kolla ditt schema och lägg till eller redigera händelser.
    • Keep Keep: Skapa en anteckning eller lista.
    • Tasks Tasks: Lägg till uppgifter och sätt tidsgränser.
    • Kontakter : Få åtkomst till dina kontakter.
    • Voice "": Ring ett Google Voice-samtal.
    • Maps Maps: Sök på Google Maps.
  4. Stäng panelen för appar genom att klicka på Stäng Avbryt till höger.

Tips! Du kan hämta tillägg från Google Workspace och lägga till fler alternativ på sidopanelen.

Läs mer:

Stänga eller dölja sidopanelen till höger

Du kan stänga eller dölja Google Workspace-sidopanelen.

• Stänga den högra sidopanelen: Klicka på Stäng Avbryt till höger.
  • Dölja panelen på höger sida: Om panelen är utökad klickar du på Stäng Avbryt uppe till höger i panelen för appar. Klicka sedan på Dölj sidopanel Dölj sidopanel nere till höger.
  • Visa panelen på höger sida: Klicka på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.

Skapa en kalenderhändelse

1. Öppna Gmail eller Google Drive, eller öppna en fil i  Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Till höger klickar du på Google Kalender Kalender.
  4. Klicka på en tid i kalendern.
  5. Ange händelseinformation.
  6. Klicka på Spara.

Läs mer om Google Kalender.

Bifoga ett dokument i en kalenderhändelse
  1. Öppna Google Drive eller öppna en fil i Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Teckningar.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Till höger klickar du på Google Kalender Kalender.
  4. Klicka på en tid i kalendern.
  5. Ange händelseinformation.
  6. Klicka på Bifoga [ditt dokumentnamn] under Lägg till beskrivning.
  7. Klicka på Spara.

Hitta en plats eller få vägbeskrivningar i Google Kalender

1. Öppna Google Kalender Kalender på en dator.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Maps Maps till höger.
  4. Sök efter en plats.
  5. Visa information om platsen eller klicka på Vägbeskrivningar för att få vägbeskrivningar.

Tips!

• Om du vill förhindra att Google Maps öppnas i Google Kalender: Klicka på Stäng Avbryt uppe till höger på panelen Maps. Klicka sedan på Dölj sidopanel Dölj sidopanel nere till höger. Platserna öppnas på en ny flik.
  • Lägg till restid till en händelse direkt i Google Kalender: Välj ett färdsätt och en resa och klicka sedan på Lägg till i Kalender.

Förhandsgranska platsen för en händelse

1. Öppna Google Kalender Kalender på en dator.
  2. Skapa en händelse och ange platsinformation eller klicka på en befintlig händelse som har en plats.
  3. Valfritt: Om du vill förhandsgranska platsen för en händelse som du skapar klickar du på Förhandsgranska i Maps maps outline.
  4. Klicka på platsen.
  5. Visa platsinformationen till höger.

Tips!

• Om du vill förhindra att Google Maps öppnas i Google Kalender: Klicka på Stäng Avbryt uppe till höger på panelen Maps. Klicka sedan på Dölj sidopanel Dölj sidopanel nere till höger. Platserna öppnas på en ny flik.
  • Lägg till restid till en händelse direkt i Google Kalender: Välj ett färdsätt och en resa och klicka sedan på Lägg till i Kalender.

Skapa en anteckning eller lista

1. Öppna Gmail, Kalender eller Google Drive, eller öppna en fil i Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Keep Keep uppe till höger.
  4. Välj ett alternativ:
    • Anteckna
    • Ny lista new note
  5. Lägg till texten du vill ha.
  6. Klicka på Klar.

Läs mer om Google Keep.

Lägga till en Keep-anteckning i ett dokument eller en presentation
  1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Keep Keep uppe till höger.
  4. Leta upp anteckningen eller listan som du vill lägga till och dra den sedan till dokumentet eller presentationen.
Spara text från Dokument eller Presentationer i Keep
  1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Presentationer.
  2. Markera texten som du vill ha och lägg till den i en anteckning.
  3. Högerklicka på texten och välj sedan Spara i Keep.

Skapa en uppgift

1. Öppna Gmail, Kalender eller Google Drive, eller öppna en fil i Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Tasks Tasks uppe till höger.
  4. Klicka på Lägg till en uppgift.
  5. Ange informationen.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till detaljer eller slutdatum klickar du på Redigera Redigera.
  7. När du är klar klickar du på Stäng Tasks Avbryt.

Tips! Om du vill ändra ordning på uppgifterna drar du uppgiften som du vill flytta.

Läs mer om hur du använder Google Tasks.

Spara ett e-postmeddelande som en uppgift
  1. Öppna Gmail.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Tasks Tasks uppe till höger.
  4. Öppna inkorgen och leta reda på e-postmeddelandet du vill spara som en uppgift.
  5. Dra e-postmeddelandet till sidopanelen till höger.
Ordna uppgifter i listor

Du kan skilja på olika typer av uppgifter, till exempel på personliga och jobbrelaterade uppgifter.

1. Öppna Gmail, Kalender eller Google Drive, eller öppna en fil i Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Tasks Tasks uppe till höger.
  4. Högst upp bredvid Min lista eller Team klickar du på nedåtpilen Rullgardinsmeny följt av Skapa ny lista.
  5. Ange ett namn på listan och klicka sedan på Klar.
  6. Om du vill öppna en annan lista klickar du på nedåtpilen Rullgardinsmeny överst bredvid listtiteln. Välj en annan lista.

Använda Gmail med andra appar

Lägg till andra verktyg som du kan använda i Gmail, till exempel Asana, Trello, Intuit och Docusign.

Installera tillägg

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Uppe till höger klickar du på Inställningar Inställningar följt av Hämta tillägg.
  3. Sök efter och välj det tillägg du vill använda i Gmail.
  4. Klicka på Installera uppe till höger följt av Fortsätt.
  5. Välj ditt konto och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Avinstallera tillägg

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på fliken Tillägg.
  4. Klicka på Hantera i avsnittet Installerade tillägg.
  5. Klicka på Mer Merföljt av Ta bort.