Blockera och avblockera personer på Google Drive

Om du inte vill få filresurser från en viss person i Google Drive, Dokument, Kalkylark eller Presentationer kan du blockera hen. Följande händer när du blockerar en person:

• Personen kan inte dela filer med dig.
  • Du kan inte dela filer med personen utan att först återaktivera honom eller henne.
  • Personen kan inte få åtkomst till någon av dina filer och du har inte åtkomst till någon av hans eller hennes filer.
  • Du får inte längre kommentarsaviseringar från personen i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer om du inte prenumererar på aviseringar för alla kommentarer. I så fall fortsätter du att få aviseringar om kommentarer från personer som du har blockerat eller som har blockerat dig.

När du blockerar eller återaktiverar någon kan det uppstå en kort fördröjning innan detta träder i kraft på Google Drive. Om du använder Google Drive på jobbet eller i skolan kan du inte blockera någon på domänen eller på en separat men betrodd domän.

Blockera fildelaren

1. Öppna Gmail-appen.
  2. Öppna ett e-postmeddelande om delning på Drive.
  3. Tryck på Blockera avsändaren längst ned i e-postmeddelandet.
    Tips! Det kan visas en uppmaning om att välja ett av dina konton högst upp i Gmail-fönstret.
  4. Klicka på Blockera i fönstret.

Blockera filägaren

1. Öppna Drive-appen.
  2. Tryck på menyn Mer uppe till höger i en fil.
  3. Tryck på Blockera {email} på menyn.
  4. Tryck på Blockera i fönstret.

Blockera en användare på fliken Aviseringar

1. Öppna Drive-appen.
  2. Tryck på Start längst ned.
  3. Tryck på Aviseringar högst upp.
  4. Tryck på Mer Mer till höger om en avisering.
  5. Tryck på Blockera {email} längst ned.
  6. Tryck på Blockera i fönstret.

Avblockera en person

1. Öppna Drive-appen.
  2. Tryck på profilbilden och sedan Hantera ditt Google-konto uppe till höger.
  3. Tryck på Personer och delning och sedan Blockerad.
  4. En lista med konton som du har blockerat i alla Googles produkter öppnas.
  5. Välj Ta bort vid personens namn.