Blokkér og opphev blokkering av folk i Google Disk

Hvis du vil hindre en person i å dele filer med deg i Google Disk, Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner, kan du blokkere hen. Når du blokkerer noen, skjer dette:

• Personen kan ikke dele filer med deg.
  • Du kan ikke dele filer med personen du blokkerer, med mindre du opphever blokkeringen av vedkommende først.
  • Personen får ikke tilgang til noen av filene dine, og du får ikke tilgang til noen av filene hens.
  • Du blir ikke lenger varslet om kommentarer fra hen i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner, med mindre du abonnerer på varsler for alle kommentarer. Hvis du gjør det, får du fortsatt varsler om kommentarer fra personer du har blokkert, eller som har blokkert deg.

Når du blokkerer eller opphever blokkeringen av noen, kan det ta litt tid før dette blir gjeldende i Google Disk. Hvis du bruker Google Disk via jobben eller skolen, kan du ikke blokkere noen på domenet ditt – heller ikke på et separat, men godkjent, domene.

Blokkér den som har delt en fil med deg

1. Gå til mail.google.com.
  2. Åpne en e-post om deling i Disk.
  3. Klikk på Blokkér avsenderen nederst i e-posten.
  4. I den nye fanen som åpnes, velger du kontoen der du vil opprette blokkeringen.
  5. Klikk på Blokkér i vinduet.

Blokkér fileieren

1. Gå til drive.google.com.
  2. Høyreklikk på en fil.
  3. Klikk på Rapportér eller blokkér  > Rapportér .

Opphev en blokkering

1. Gå til drive.google.com.
  2. Øverst til høyre klikker du på profilbildet ditt og deretter Administrer Google-kontoen din
  3. Klikk på Folk og deling og deretter Blokkert.
  4. Du ser en liste over kontoer du har blokkert i diverse Google-produkter.
  5. Velg Fjern ved siden av vedkommendes navn.