Mensen blokkeren en blokkeringen opheffen in Google Drive

Als je niet wilt dat iemand in Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties bestanden met je deelt, kun je de betreffende persoon blokkeren. Als je mensen blokkeert, geldt het volgende:

• Ze kunnen geen bestanden met je delen.
  • Je kunt geen bestanden met ze delen, tenzij je de blokkering eerst opheft.
  • Ze hebben geen toegang tot jouw bestanden en jij hebt geen toegang tot die van hen.
  • Je krijgt geen meldingen meer over hun reacties in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, tenzij je je aanmeldt om een melding te krijgen voor alle reacties. Je krijgt dan nog steeds meldingen over reacties van mensen die je hebt geblokkeerd of die jou hebben geblokkeerd.

Als je iemand blokkeert of de blokkering opheft, kan het even duren voordat dit is doorgevoerd in Google Drive. Als je Google Drive voor werk of school gebruikt, kun je iemand in je domein of in een afzonderlijk maar vertrouwd domein niet blokkeren.

De persoon blokkeren die het bestand heeft gedeeld

1. Ga naar mail.google.com.
  2. Open de e-mail over het gedeelde Drive-bestand.
  3. Klik onderaan de e-mail op Afzender blokkeren.
  4. Selecteer op het nieuwe tabblad dat wordt geopend het account waarin je de blokkering wilt maken.
  5. Klik in het venster op Blokkeren.

De bestandseigenaar blokkeren

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestand.
  3. Klik op Melden of blokkeren  > Melden .

Het blokkeren van een persoon opheffen

1. Ga naar drive.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en dan Je Google-account beheren.
  3. Klik op Mensen en delen en dan Geblokkeerd.
  4. Er wordt een lijst geopend met de accounts die je hebt geblokkeerd voor Google-producten.
  5. Selecteer Verwijderen  naast de naam van de persoon.