Google Drive ‑työpöytäsovelluksen käyttö

Jos haluat hallinnoida ja jakaa sisältöä helposti kaikilla laitteillasi ja pilvessä, ota käyttöön Drive-työpöytäsovellus, joka on Googlen synkronointisovellus tietokoneille.

Drive-työpöytäsovelluksella näet Driven tiedostot ja kansiot tietokoneella Windowsin Resurssienhallinnassa tai macOS:n Finderilla.

Jos muokkaat tiedostoa tai poistat tai siirrät sen pilvessä, muutokset näkyvät myös tietokoneella ja muilla laitteilla ja päinvastoin. Näin tiedostosi ovat aina ajan tasalla, ja voit käyttää niitä miltä tahansa laitteelta.

Drive-työpöytäsovelluksella voit

Drive-työpöytäsovelluksen asentaminen ja käyttöönotto

Drive-työpöytäsovelluksen lataaminen

Tärkeää: Tarkista ennen aloittamista, että käyttöjärjestelmäsi tukee Drive-työpöytäsovellusta.

1. Lataa Drive-työpöytäsovellus:

LATAA WINDOWSILLE LATAA MACILLE

2. Avaa tietokoneella asennustiedosto:
    • Windows: GoogleDriveSetup.exe
    • Mac: GoogleDrive.dmg
  3. Seuraa näytön ohjeita.

Vinkki: Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, et välttämättä pysty käyttämään Drive-työpöytäsovellusta tai organisaatiosi pitää asentaa sovellus puolestasi. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan..

Drive-työpöytäsovelluksen avaaminen
Kun käytät Drive-työpöytäsovellusta, näet sen kuvakkeen Drive File Stream eri paikassa käyttöjärjestelmästä riippuen:
  • Windowsissa kuvake näkyy näytön oikeassa alareunassa ilmaisinalueella.
    • (Vinkki: Sinun pitää ehkä klikata nuolta ja tuoda piilotetut kuvakkeet näkyviin.
  • Macissa kuvake näkyy oikeassa yläreunassa valikkopalkissa.

Jotta Drive-työpöytäsovellus löytyy helpommin suljettuna, voit kiinnittää sen valikkoon:

• Windows:
    • Näin lisäät Driven käynnistysvalikkoon: Klikkaa käynnistysvalikosta kakkospainikkeella Drive ja sitten Kiinnitä aloitukseen.
    • Näin lisäät Driven tehtäväpalkkiin: Klikkaa käynnistysvalikosta kakkospainikkeella Drive ja sitten Kiinnitä tehtäväpalkkiin.
  • Mac:
    • Näin lisäät Driven Dockiin: Vedä Drive-sovellus Applications (Sovellukset) ‑kansiosta äskettäin käytetyt sovellukset osoittavan linjan vasemmalle puolelle.

Google Drive ‑työpöytäsovelluksen käytön aloittaminen

Kirjautuminen Drive-työpöytäsovellukseen
Kun avaat Drive-työpöytäsovelluksen ensimmäisen kerran tai sen jälkeen, kun yhteys tiliisi on katkaistu, voit kirjautua sisään seuraavasti:
  1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella Drive File Stream.
  2. Klikkaa Kirjaudu sisään selaimen kautta.
  3. Kirjaudu Google-tilille, jolla haluat käyttää Drive-työpöytäsovellusta.

Vinkki: Voit käyttää Drive-työpöytäsovelluksessa enintään neljää tiliä kerrallaan. Lue lisää useiden tilien samanaikaisesta käytöstä.

Google Drive ‑tiedostojen käyttäminen Drive-työpöytäsovelluksessa

Kun asennat Drive-työpöytäsovelluksen, tiedostosi näkyvät Windowsin Resurssienhallinnassa tai macOS:n Finderissa kohdassa "Google Drive". Avaa tietokoneella Drive-työpöytäsovellus Drive File Stream.

1. Klikkaa nimeäsi ja sitten Google Drive .
    • Riippuen omasta tai organisaatiosi Driven käytöstä, myös seuraavat kohteet voivat olla avattavissa:
      • Oma Drive
      • Jaettu Drive
      • Muut tietokoneet
  2. Avaa kansio ja kaksoisklikkaa tiedostoa.
    • Google Docsilla, Sheetsillä, Slidesilla ja Formsilla luodut tiedostot avautuvat selaimeen.
    • Muut tiedostot avautuvat tietokoneella sovelluksiin, joilla niitä normaalisti käsitellään.

Vinkki: Jos Drivessa ei ole vielä sisältöä

• "Oma Drive" ‑kansio on tyhjä
  • kansiot "Jaetut Drivet" ja "Muut tietokoneet" eivät näy.

Tiedostojen synkronointi Google Driveen tai varmuuskopiointi Google Kuviin

Kansion synkronointi Google Driveen tai Google Kuviin

Voit synkronoida tiedostoja tietokoneelta Google Driveen ja varmuuskopioida niitä Google Kuviin.

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella Drive File Stream.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemmalta Tietokoneeltasi peräisin olevat kansiot.
  4. Tässä valikossa voit
    • lisätä Driveen synkronoitavia kansioita
    • lisätä Kuviin varmuuskopioitavia kansioita
    • muokata jo aiemmin lisättyjen kansioiden asetuksia.

Synkronointi Google Driveen:

• Kansion koko sisältö peilataan. Muutokset synkronoidaan tietokoneen ja Google Driven välillä.
  • Voit käyttää tiedostoja verkossa millä tahansa laitteella tai Google Drive ‑mobiilisovelluksella. Synkronoidut kansiot näkyvät kohdassa "Tietokoneet".
  • Jos lisäät tiedostoja näihin kansioihin tai poistat, muokkaat tai siirrät tiedostoja, muutokset näkyvät myös tietokoneella.

Varmuuskopiointi Google Kuviin:

• Vain kuvat ja videot ladataan.
  • Tietokoneelta poistetut kuvat ja videot säilyvät Google Kuvissa ja toisin päin.
  • Muokatut kuvat ladataan Google Kuviin uusina kuvina, ja vanhat kuvat säilyvät.
  • Voit katsoa kuviasi ja videoitasi verkossa millä tahansa laitteella tai Google Kuvat ‑mobiilisovelluksella.

Vinkki: Jos tallennat vain kuvia ja videoita, suosittelemme varmuuskopioimaan ne Google Kuviin. Jos säilytät tiedostoja sekä Kuvissa että Drivessa, kuvat ja videot ladataan kahteen kertaan, jolloin Google-tallennustilaa kuluu enemmän.

macOS-järjestelmän kuvakirjaston varmuuskopiointi

Tärkeää: Järjestelmän kuvakirjasto on ainoa Apple Photos ‑kirjasto, jonka voi synkronoida Google Kuviin. Sen sijaan kaikki Apple Photos ‑kirjastot voi synkronoida Driveen.

Kun Apple Photos ‑kirjasto synkronoidaan Driveen, kaikki sen sisältö synkronoidaan, myös pikkukuvat ja muu metadata. Näitä tiedostoja ei ole suositeltavaa muokata muilla tietokoneilla tai pilvessä, sillä muuten kirjasto voi korruptoitua.

Järjestelmän kuvakirjasto on ainoa kirjasto, jota voi käyttää iCloud-kuvien, jaettujen albumien ja Oman kuvavirran kanssa. Jos sinulla on vain yksi kuvakirjasto, se on järjestelmän kuvakirjasto. Muussa tapauksessa ensimmäisestä kuvakirjastosta, jonka luot tai avaat Kuvissa, tulee järjestelmän kuvakirjasto.

Kiintolevytilaa käytetään väliaikaisesti kuvien ja videoiden lataamiseen iCloudista ja niiden lataamiseen Google Kuviin. Lue lisää kuvien ja videoiden varmuuskopioinnista.

Lisätietoja Drive-työpöytäsovelluksen ominaisuuksista

Drive-työpöytäsovelluksen asetusten muokkaaminen
Voit sujuvoittaa Drive-työpöytäsovelluksen käyttöä lisäasetuksilla. Sinulla on nämä mahdollisuudet:
  • Muokkaa synkronoinnin asetuksia.
  • Laita reaaliaikainen läsnäolo päälle tai pois päältä Microsoft Officessa.
  • Muokkaa Google Kuvien asetuksia.
  • Muokkaa yleisiä asetuksia, kuten automaattista käynnistystä, pikanäppäimiä ja välityspalvelimen asetuksia.
Lue lisää Drive-työpöytäsovelluksen asetusten muokkaamisesta.
Tiedostojen ja kansioiden avaaminen offline-tilassa

Drive-työpöytäsovelluksella voit tallentaa tiedostoja ja kansioita offline-käyttöä varten. Lue lisää tiedostojen käytöstä Drive-työpöytäsovelluksella offline-tilassa.

Drive-tiedostojen hakeminen

Löydät kaikki Driveen tallennetut tiedostot Drive-työpöytäsovelluksen hausta. Kun haet sisältöä Drive-työpöytäsovelluksessa Windowsin haun tai macOS:n Spotlightin sijaan, haussa huomioidaan kaikki tiedostot kaikista Driven striimaussijainneista.

1. Avaa Drive-työpöytäsovellus tietokoneella Drive File Stream.
  2. Klikkaa Haku Search.
  3. Kirjoita hakutermit.
  4. Avaa tiedosto. Jos tiedosto sijaitsee tietokoneella, se avautuu sovellukseen, joka on yhdistetty tiedostotyyppiin. Muussa tapauksessa tiedosto avautuu Driven verkkoversioon.

Vinkki: Voit avata hakuikkunan myös pikanäppäimellä.

MS Outlookin ja Officen tiedostojen käyttö

Drive-työpöytäsovelluksella voit muokata Office-tiedostoja reaaliaikaisen läsnäolon avulla. Jos käytät Windowsia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit lähettää ja tallentaa tiedostoja myös Microsoft Outlookin avulla. Lue lisää Microsoft Office ‑tiedostojen käytöstä Drive-työpöytäsovelluksessa.

Drive-työpöytäsovelluksen käyttäminen macOS:ssä
Oman Driven peilaaminen

Tiedostoja voidaan synkronoida kahdella tavalla: peilaamalla ja striimaamalla.

• Tietokoneelle tallennetut kansiot voi ainoastaan peilata.
  • Jaetut Drivet ja muut tietokoneet voi ainoastaan striimata.
  • Oman Driven voi joko peilata tai striimata.
  • Kun Drive-työpöytäsovellus asennetaan, Oma Drive ‑kansio striimataan. Asennuksen jälkeen voit valita asetuksista Omalle Drivelle joko peilaamisen tai striimaamisen.

Lue lisää Drive-työpöytäsovelluksen striimaus- ja peilausasetuksista.

Virhetilanteiden ratkaiseminen
Drive-työpöytäsovelluksen kohdassa "Toiminta" näkyy banneri "Tapahtui virheitä". Näet virheet kahdella tapaa:
  • Klikkaa bannerissa olevaa linkkiä.
  • Klikkaa Asetukset ja sitten Virhelista.

Lue lisää virheiden korjaamisesta.