Over je Google Accountactiviteit

Op 1 juni 2021 wordt geüpdatet productbeleid van kracht voor de volgende services:

• Google Foto's
  • Gmail
  • Google Drive, waaronder bestanden voor Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren, Jamboard en Sites

Dit beleid is van invloed op Google-producten waarin je mogelijk inactief bent. 1 juni 2023 is de vroegste datum waarop de deze beleidsregels worden afgedwongen.

Wat er gebeurt als je inactief bent

Wanneer je 2 jaar lang inactief bent geweest in Gmail, Google Drive (waaronder Google Documenten-, Spreadsheets-, Presentaties-, Tekeningen-, Formulieren-, Jamboard- of Sites-bestanden) of Google Foto's, kan al je content worden verwijderd uit dat product. Voordat dat gebeurt, doen we het volgende:

• We stellen je op de hoogte via e-mail en meldingen in de Google-producten. We nemen ten minste 3 maanden voordat content in aanmerking komt voor verwijdering contact met je op.
  • We geven je de mogelijkheid om verwijdering te voorkomen (door actief te worden in het product).
  • We geven je de mogelijkheid om je content te downloaden uit onze services. Bekijk meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt.

Als je lid van Google One bent en geen problemen met openstaande betalingen of limieten hebt, word je als actief beschouwd.

Belangrijk: Als je bijvoorbeeld 2 jaar lang inactief bent in Foto's, maar nog steeds actief bent in Drive en Gmail, verwijderen we alleen je Google Foto's-content. Content in Gmail en Google Drive (waaronder Google Documenten-, Spreadsheets-, Presentaties-, Tekeningen-, Formulieren- en Jamboard-bestanden) wordt niet verwijderd als je actief bent in die producten.

Actief blijven in deze producten

De makkelijkste manier om je gegevens actief te houden, is door regelmatig Gmail, Google Foto's en Google Drive (en/of samenwerkingsapps voor het maken van content zoals Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren, Jamboard en Sites) online of via een Google-app te bezoeken. Zorg dat je bent ingelogd en verbinding hebt met internet.

Houd er rekening mee dat je misschien meerdere accounts hebt ingesteld op je apparaat. Activiteit wordt geregistreerd per account, niet per apparaat. Zorg dat je de services gebruikt voor alle accounts waarvoor je actief wilt blijven.

Voorbeelden van activiteit

Gmail

• Ingelogde en online activiteit in de Gmail-app voor Android, iOS of internet. Gebruik de app bijvoorbeeld voor het volgende:
    • Je inbox bekijken
    • Een e-mail openen
    • Een e-mail sturen
    • E-mail archiveren, verwijderen, labelen, markeren als gelezen of markeren met een ster of andere e-mailacties uitvoeren
    • Je inbox op de achtergrond synchroniseren via de Gmail-app voor Android en iOS
  • Toegang krijgen tot je e-mail via een API of e-mailclient van derden die:
    • E-mails laadt
    • Een e-mail stuurt
    • E-mail archiveert, verwijdert, labelt, markeert als gelezen, markeert met een ster of andere e-mailacties uitvoert
  • E-mail doorsturen inschakelen of actief houden

Google Drive (waaronder samenwerkingsapps voor het maken van content, zoals Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren, Jamboard en Sites)

• Elk geverifieerd gebruik.Bijvoorbeeld:
    • Drive laden op Android, iOS of internet.
    • Een add-on of een app van derden gebruiken met Drive.
    • Content van een gebruikersapparaat synchroniseren met een synchronisatieclient, zoals Drive File Stream of Back-up en synchronisatie.
    • Drive gebruiken vanuit een andere app (om Drive-bestanden toe te voegen aan e-mails, een voorbeeld van bestanden in Drive te bekijken, enzovoort).
    • Activiteiten afronden voor een bestand dat is opgeslagen in Drive, zoals maken, bewerken, bekijken, delen of reageren.
    • Samenwerkingsapps voor het maken van content gebruiken, zoals Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren, Jamboard en Sites.

Google Foto's

• Ingelogde en online activiteit in de Foto's-app voor Android of internet. Gebruik de app bijvoorbeeld voor het volgende:
    • Je back-upgalerij bekijken
    • Een foto of video delen
    • Een album of fotoboek maken
  • Een back-up van een foto of video maken

Veelgestelde vragen

Is dit beleid van toepassing op G Suite-/Workspace-accounts en consumentenaccounts?
Nee, dit beleid is niet van toepassing op G Suite- of Workspace-accounts.
Stellen jullie me op de hoogte voordat jullie mijn gegevens verwijderen?
Als deze wijziging op jouw account van toepassing is, laten we het ruim van tevoren weten (minimaal 3 maanden) voordat je content kan worden verwijderd. We proberen contact met je op te nemen via je e-mailadres en meldingen.Bekijk meer informatie over hoe je e-mailadressen beheert voor je Google-account.
Ik weet niet of ik elke 2 jaar één keer actief kan zijn. Wat moet ik doen?

We begrijpen dat bepaalde levensgebeurtenissen je langere tijd bij je telefoon of computer vandaan kunnen houden. Daarom houden we een periode van 2 jaar aan voordat je als inactief wordt beschouwd.

Je kunt ook overwegen Inactiviteitsvoorkeuren te gebruiken als andere manier om je gegevens te beheren als je inactief wordt. Deze tool kan je niet alleen meldingen over het account sturen, maar hiermee kun je ook beheren wat er met je account gebeurt als je het niet meer kunt gebruiken. Je kunt ook een vertrouwd contact instellen om je gegevens te downloaden als je je account niet meer gebruikt, zelfs al voordat het account in aanmerking komt voor verwijdering.

Daarnaast kun je altijd je gegevens downloaden om een back-up te maken.

Hoe behoud ik de content van een dierbare die overlijdt?

We realiseren ons dat veel mensen overlijden zonder duidelijke instructies achter te laten over hoe hun online accounts moeten worden beheerd. Google kan samenwerken met naaste familieleden en vertegenwoordigers (in bepaalde omstandigheden) om content uit het account van een overleden gebruiker te leveren. Bekijk meer informatie over onze procedure voor het aanvragen van gegevens van overleden gebruikers.

Als je ons van tevoren wilt laten weten wat moet worden gedaan met je gegevens in geval van overlijden of langdurige inactiviteit, bekijk je meer informatie over Inactiviteitsvoorkeuren.

• Opmerking: De instellingen voor Inactiviteitsvoorkeuren overschrijven ons beleid voor inactieve accounts en accounts die de limiet overschrijden niet.
Ik heb een account dat volgens mij inactief is en ik ben het wachtwoord vergeten. Hoe kan ik inloggen?
Als je het wachtwoord bent vergeten van een account dat je niet vaak gebruikt, ga je naar Google-accountherstel om je identiteit te bevestigen en je wachtwoord te resetten. Lees de tips voor accountherstel voor meer hulp bij het inloggen.