Information för givare

Vad är Network for Good? Varför går min donation dit?

Google samarbetar med Network for Good som är skattebefriade enligt paragraf 501(c)(3) och arbetar med givarstyrda konton för välgörande ändamål i USA. De samlar in och distribuerar donationerna till ideella organisationer i enlighet med Googles rekommendationer. Network for Good har enligt den amerikanska skattemyndighetens regler full kontroll över donationerna när de har tagit emot dem.

Är donationen avdragsgill?
Givare i USA

Om du är bosatt i USA är donationer till organisationer i kategorin 501(c)(3) i allmänhet avdragsgilla, men hör med din skatterådgivare för säkerhets skull. Du får en bekräftelse via e-post från Google. Den fungerar som donationskvitto och bekräftar att inga varor eller tjänster har tagits emot.

Givare i Kanada

Om du är bosatt i Kanada är det inte säkert att din donation är avdragsgill. Kontrollera vilka skatteregler som gäller och hör med din skatterådgivare för säkerhets skull.

Donationen är inte avdragsgill om du är bosatt i ett av följande länder:

• Argentina

• Österrike

• Belgien

• Bolivia

• Colombia

• Kroatien

• Estland

• Frankrike

• Tyskland

• Ghana

• Hongkong

• Island

• Indonesien

• Irland

• Italien

• Kuwait

• Lettland

• Lichtenstein

• Litauen

• Luxemburg

• Mexiko

• Montenegro

• Nederländerna

• Nya Zeeland

• Norge

• Peru

• Polen

• Rumänien

• Serbien

• Spanien

• Sverige

• Schweiz

• Taiwan

• Thailand

• Turkiet

• Storbritannien
Tillkommer det några avgifter?

Hela ditt bidrag går till de ideella organisationerna, men om du bor utanför USA kan din bank eller kreditkortsutgivare debitera dig valutakonvertering/avgifter för transaktioner i utländsk valuta och skatter beroende på vilken valuta bidraget görs i och var du befinner dig. Kontakta din bank eller kreditkortsutgivare för mer information. Du ansvarar även för eventuell rapportering av överföringar i utländsk valuta och skatter.

Finns det några juridiska begränsningar för min donation?

Om du bor utanför USA kan det finnas en juridisk gräns för det sammanlagda donationsbeloppet, hur ofta du kan göra donationer eller typen av mottagare. Kontrollera lagstiftningen i ditt land innan du bidrar till kampanjen.

Kan min donation återbetalas?

Donationer kan inte återbetalas.

Hur tar jag bort min donationshistorik?

Din donationshistorik från Googles donationskampanjer (One Today, donationskort på YouTube, donationer till ideella organisationer via Google Play och kampanjer på Google Krishantering) lagras under ett gemensamt konto.  Om du gör en donation som gäst i kassan lagras ingen donationshistorik i ditt donationskonto.  Om du har ett Google Payments-konto visas donationen inte heller i transaktionshistoriken för Google Payments.

Du kan radera donationskontot på https://onetoday.google.com/home/deleteAccount. Om du väljer att ta bort det här kontot blir dina åtgärder på One Today-plattformen anonyma.  Donationer som gjorts med donationskort eller i katastrofkampanjer på Google är redan anonyma.  Ditt Google- eller Google Payments-konto påverkas inte av att du raderar ditt donationskonto. Om du raderar ditt donationskonto raderas inte transaktioner för donationer på Google Play från beställningshistoriken.

Kan jag ge ett bidrag om jag inte har något Google-konto?

Ja, du kan använda ditt kreditkort för att göra en donation i Googles gästkassa.

Om du väljer att göra din donation som gäst i kassan behöver du inte något Google-konto eller vara inloggad på ditt Google-konto (om du har ett). En e-postbekräftelse från Google, som används som kvitto på din donation, skickas till den e-postadress du anger när du gör en donation som gäst i kassan.