Vad är Network for Good? Varför går mitt bidrag till dem?

Google samarbetar med Network for Good, en amerikansk insamlingsorganisation som uppfyller kraven enligt 501(c)(3) och som arbetar med givarstyrda konton, för att samla in och distribuera pengar till välgörande ändamål enligt Googles rekommendationer. Av ditt bidrag går 100 % till de ideella organisationerna (Google står för de administrativa kostnaderna). Network for Good har enligt den amerikanska skattemyndighetens regler full kontroll över donationerna när de har tagit emot dem.

Kan jag få skattereduktion för bidraget?
Givare i USA

Om du är bosatt i USA är bidrag till organisationer i kategorin 501(c)(3) i allmänhet avdragsgilla, men hör med din skatterådgivare för säkerhets skull. Du får en bekräftelse via e-post från Google. Det är kvittot på ditt bidrag och bekräftar att inga varor eller tjänster har tagits emot.

Givare i Kanada

Om du är bosatt i Kanada är det inte säkert att ditt bidrag är avdragsgillt. Kontrollera vilka skatteregler som gäller och hör med din skatterådgivare för säkerhets skull.

Bidraget är inte avdragsgillt om du bor i något av följande länder:

• Argentina

• Österrike

• Belgien

• Bolivia

• Colombia

• Kroatien

• Estland

• Frankrike

• Tyskland

• Ghana

• Hongkong

• Island

• Indonesien

• Irland

• Italien

• Kuwait

• Lettland

• Lichtenstein

• Litauen

• Luxemburg

• Mexiko

• Montenegro

• Nederländerna

• Nya Zeeland

• Norge

• Peru

• Polen

• Rumänien

• Serbien

• Spanien

• Sverige

• Schweiz

• Taiwan

• Thailand

• Turkiet

• Storbritannien
Tillkommer det några avgifter?

Hela ditt bidrag går till de ideella organisationerna, men om du bor utanför USA kan din bank eller kreditkortsutgivare debitera dig valutakonvertering/avgifter för transaktioner i utländsk valuta och skatter beroende på vilken valuta bidraget görs i och var du befinner dig. Kontakta din bank eller kreditkortsutgivare för mer information. Du ansvarar även för eventuell rapportering av överföringar i utländsk valuta och skatter.

Finns det några juridiska begränsningar för mitt bidrag?

Om du bor utanför USA kan det finnas en juridisk gräns för det sammanlagda bidragsbeloppet, hur ofta du kan ge bidrag eller typen av mottagare. Kontrollera lagstiftningen i ditt land innan du bidrar till kampanjen.

Kan mitt bidrag återbetalas?

Bidrag kan inte återbetalas.

Hur tar jag bort min bidragshistorik?

Din bidragshistorik från Googles donationsinitiativ (One Today, välgörenhetskort på YouTube och Googles krishanteringskampanjer) lagras under ett gemensamt konto associerat med ditt Google-konto.  Om du ger ett bidrag som gäst i kassan lagras ingen bidragshistorik på ditt bidragskonto.  Om du har ett Google Payments-konto visas ditt bidrag inte heller i Google Payments-transaktionshistoriken.

Du kan radera ditt konto på https://onetoday.google.com/home/deleteAccount. Om du väljer att radera kontot anonymiseras alla åtgärder du utfört på One Today-plattformen.  Bidrag lämnade med välgörenhetskort och till Googles krishanteringskampanjer är redan anonyma.  Ditt Google- eller Google Payments-konto påverkas inte av att du tar bort din bidragshistorik.

Kan jag ge ett bidrag om jag inte har något Google-konto?

Ja, du kan använda ditt kreditkort för att ge ett bidrag som gäst i kassan.

Om du väljer att ge ditt bidrag som gäst i kassan behöver du inte något Google-konto eller vara inloggad på ditt Google-konto (om du har ett). Googles bekräftelse via e-post, som används som kvitto på ditt bidrag, skickas till den e-postadress du anger när du ger ett bidrag som gäst i kassan.