Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Een Google-site hosten in je domein

Een Google-site maken voor je domein

Ga naar het Helpcentrum voor Google Sites voor meer informatie over hoe je je site kunt maken en updaten.

Belangrijk: Je krijgt een foutmelding als er een conflict is met het Domain Name System (DNS). Ga naar Recordconflicten oplossen om conflicten te voorkomen.

1. Open Google Domains op je computer.
  2. Log in met het account waarmee je je domein hebt gekocht.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Open het menu Menu.
  5. Klik op Website en dan Website bouwen.
  6. Klik onder 'Eenvoudige site mogelijk gemaakt door Google Sites' op Doorgaan en dan Nieuwe site starten.
  7. Volg de instructies op Google Sites om je site te maken of voor te bereiden.
  8. Klik op Publiceren als je site klaar is.

Een site koppelen aan je domein

Belangrijk: Als je een klassieke Google-site gebruikt, moet je deze eerst omzetten naar een nieuwe site.

1. Open Google Domains.
  2. Log in met het account waarmee je je domein hebt gekocht.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Open het menu Menu.
  5. Klik op Website en dan Website bouwen.
    • Je gaat geen nieuwe site maken. Zo kun je makkelijker je domein koppelen aan de juiste service.
  6. Klik onder 'Eenvoudige site mogelijk gemaakt door Google Sites' op Doorgaan.
  7. Klik op Bestaande site gebruiken.
  8. Voer het subdomein in dat je wilt gebruiken. Dit is de tekst links van de domeinnaam. In www.example.com is het subdomein bijvoorbeeld www.
  9. Gebruik de pijl-omlaag onder Google Sites om de Google-site te selecteren die je wilt koppelen.
  10. Optioneel: Als je gebruikers wilt omleiden van mijndomein.com naar www.mijndomein.com, selecteer je '[example.com] ook omleiden naar [sitenaam]'.
  11. Klik op Site koppelen.

Tip: Het kan tot 48 uur duren voordat updates zijn doorgevoerd. Zodra de site is gekoppeld, wordt je site geopend als de homepage van je domein.

Als je je domein niet kunt koppelen aan je Google-site, neemt dan contact op met onze online hulp.

Een URL koppelen aan je Google-site met Google Workspace

Maak als onderdeel van het koppelingsproces een CNAME-record in Google Domains:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Selecteer je domein.
  3. Open het menu Menu en dan klik op DNS.
  4. Scroll naar Aangepaste resourcerecords.
  5. Voer in het veld @ het subdomein in. Bijvoorbeeld: www.
  6. Klik in het veld A op de pijl-omlaag Arrow drop down en dan CNAME.
  7. Geef GHS.GOOGLEHOSTED.COM op in het veld Domeinnaam.
  8. Klik op Toevoegen.
  9. Volg de stappen om een nieuwe URL toe te wijzen aan een site.