Integratie met Google Sites

Gebruik Google Domains om websites te maken of te koppelen aan je bestaande Google Sites-account.

Een site maken

1. Ga op je computer naar Google Domains.
  2. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  3. Open het menu Menu.
  4. Klik op Website en dan Website bouwen.
  5. Klik onder Eenvoudige site op Doorgaan.
  6. Klik op Nieuwe site starten.

Belangrijk: Je krijgt een melding als er een Domain Name System-conflict (DNS) is. Anders stelt Google Domains standaard www in en worden gebruikers omgeleid naar het rootdomein. Als je een subdomein wilt gebruiken om een andere volledig gekwalificeerde domeinnaam (fully qualified domain name, FQDN) op te geven, open je de DNS-pagina. Verwijder dan de conflicterende DNS-instellingen.

Koppelen aan een Google-site

Tip: Als je je Google-site eerder via Google Domains hebt gemaakt, is je site al gekoppeld.

Belangrijk: Check voordat je je Google-site koppelt of je hetzelfde account gebruikt voor Google Domains en Google Sites.

1. Ga op je computer naar Google Domains.
  2. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  3. Open het menu Menu.
  4. Klik op Website en dan Website bouwen.
  5. Klik onder Eenvoudige site op Doorgaan.
  6. Klik op Bestaande site gebruiken.
  7. Voer het subdomein in dat je wilt gebruiken.
  8. Selecteer de Google-site die je aan je domein wilt koppelen.
    • Wil je alleen de volledige sitenaam koppelen die begint met 'www'? De optie om het volledige rootdomein naar je Google-site om te leiden, moet je dan uitvinken.
  9. Klik op Site koppelen.

Je klassieke Google-site omzetten

Als je een klassieke Google-site gebruikt, zet je deze om naar een nieuwe site en volg je de instructies hierboven.

Google Workspace gebruiken

Als je een URL aan je Google-site wilt toewijzen om in Google Workspace te gebruiken, maak je een CNAME-record in Google Domains. Zo maak je een CNAME-record:
  1. Log in bij Google Domains.
  2. Selecteer je domein.
  3. Open het menu Menu en dan klik op DNS.
  4. Scroll naar Aangepaste resourcerecords.
  5. Geef in het veld @ het subdomein op, bijvoorbeeld www.
  6. Klik in het veld A op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan CNAME.
  7. Geef GHS.GOOGLEHOSTED.COM op in het veld Domeinnaam.
  8. Klik op Toevoegen.
  9. Volg de stappen om een URL toe te wijzen aan een site.