Få insikter när du söker efter en domän

För att du ska kunna välja ett effektivt domännamn visar Google Domains insikter om varje tillgängligt namn i sökresultaten.

Så här fungerar Insights

Många olika faktorer tas med i Insights, till exempel

• Längd: Är ditt domännamn kort, medellångt eller långt?
  • Hur enkelt det är att komma ihåg: Har ditt domännamn egenskaper som gör det enkelt att komma ihåg, som rim och allitteration?
  • Komplexitet: Är ditt domännamn lätt att uttala och skriva? Är det ett ord som lätt kan felstavas eller misstas för ett annat ord?

När du söker efter en domän kontrollerar Google Domains automatiskt alla tillgängliga sökresultat enligt faktorerna och använder dem för att ge dig information som du kan ha i åtanke när du väljer namn.

Insikter baseras endast på domännamnet. Några exempel på faktorer som inte tas med är åsikter, produkter och tjänster som erbjuds av företag eller organisationer som namnet refererar till samt innehåll som en tidigare ägare har lagt upp på en domän.

Insikter är inte relaterade till och har ingen inverkan på rangordning av sökresultat.

Hitta Insights

1. Navigera till Google Domains-sökning.
  2. Ange ett namn i sökrutan längst upp på sidan.
  3. Välj ett namn bland sökresultaten för att se insikter om det.