Google har indgået en aftale med Squarespace, Inc. vedrørende opkøbet af alle Google Domains' registreringer af domænenavne. Squarespace er registrator for dit domæne, og Squarespaces servicevilkår er gældende. Google administrerer dog dit domæne i en overgangsperiode. Efter en overgangsperiode vil dit domæne blive overflyttet til Squarespace, og ved overførsel vil dine data være underlagt Squarespaces privatlivspolitikFå flere oplysninger om aftalen.

Administrer ressourceregistreringer

Ressourceregistreringer forbinder de underliggende komponenter på dit domæne, f.eks. hosting til et website, mailudbydere, navneservere, sikkerhedsfunktioner eller tilpassede funktioner. Nøjagtige ressourceregistreringer kan også forbedre websitesikkerheden og godkende ejerskab af domænenavne.

Når du føjer tjenester til dit domæne, konfigurerer Google Domains automatisk nye ressourceregistreringer. Du kan dog også ændre dem direkte for at tilføje tilpassede komponenter eller redigere dem, der er konfigureret automatisk.

Da du købte dit domæne, konfigurerede Google Domains automatisk navneservere uden yderligere omkostninger. Du kan redigere disse navneservere direkte i Google Domains eller konfigurere tilpassede navneservere for at administrere og ændre dem via en tredjepartsudbyder. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer navneservere.

Opret, rediger eller slet en ressourceregistrering

Vigtigt! Der kan gå 24-48 timer, før ressourceregistreringer opdateres på hele internettet. Forskellige internetbrugere kan se forskellige resultater, når de prøver at besøge eller bruge dit website i den periode. Sørg for at gemme dine ændringer af hver ressourceregistrering, før du redigerer den næste.

Du kan ændre dit domænes ressourceregistreringer for at tilføje verificering, oprette et underdomæne eller ændre, hvilke navneservere du henviser brugere til.

Brug feltet Levetid (TTL, Time to Live) til at definere, hvor ofte maskiner og browsere skal opdatere dine registreringer.

1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg det domæne, du vil ændre.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu og derefter DNS.
  4. Under "Ressourceregistreringer" skal du klikke på Tilpassede registreringer og derefter Administrer registreringer.
    • Hvis du ikke har nogen ressourceregistreringer endnu, skal du klikke på Tilpassede registreringer.
  5. Rediger felterne "Type", "TTL" eller "Data" direkte for hvert registreringssæt.
    • Du kan se eksempler på, hvordan du formaterer poster, ved at se ressourceregistreringstyper.
    • Hvis du vil medtage flere registreringer med samme værdier for Hostname, Type, TTL og Data på samme tid, også kaldet et ressourceregistreringssæt, skal du klikke på Opret ny registrering.
    • Hvis du vil fjerne ét datafelt fra et registreringssæt, skal du klikke på Fjern cancel.
  6. Du kan tilføje eller slette flere registreringssæt.
    • Hvis du vil tilføje en anden registrering, skal du klikke på Opret ny registrering og derefter Gem.
    • Klik på Slet Slet for at slette et hel registreringssæt.
  7. Klik på Gem.
  8. Bekræft, at den ændrede ressourceregistrering nu er synlig.

Tip! Hvis du vil oprette, ændre eller slette dine ressourceregistreringer, skal Google Domains være indstillet til "Google Domains (aktiv)". Hvis du finder "Tilpasset (aktiv)", skal du konfigurere ressourceregistreringer hos din navneserverudbyder.

Formatér felter til ressourceregistreringer

Du kan se eksempler på ressourceregistreringer ved at gå til ressourceregistreringstyper. Når du tilføjer ressourceregistreringer i Google Domains, skal du udfylde følgende felter.

Hostname

Feltet Hostname angiver det objekt, som en ressourceregistrering henviser til. En registrering kan f.eks. være relevant for hele dit website (såsom eksempel.dk) eller blot et underdomæne (såsom shop.eksempel.dk).

Du kan formatere feltet Hostname for at angive, hvad en ressourceregistrering henviser til. Hvis du ikke er sikker på, hvilke oplysninger du skal inkludere i feltet Hostname, skal du kontakte tjenesteudbyderen for din registreringstype. Det kan f.eks. være din mailtjeneste. Her er nogle almindelige formater:

Anvend en registrering på et helt domæne

Hvis du vil have, at en ressourceregistrering skal anvendes på hele dit domæne, f.eks. eksempel.dk, kan du lade feltet Hostname stå tomt eller tilføje symbolet "@".

Anvend en registrering på et enkelt underdomæne

Hvis du vil have, at en ressourceregistrering skal anvendes på et enkelt underdomæne, f.eks. shop.eksempel.dk, skal du medtage præfikset i feltet Hostname. Eksempel:

Hostname

Type

TTL

Data

shop

A

3600

123.123.123.123

Anvend en registrering på flere underdomæner

Hvis du vil have, at en ressourceregistrering skal anvendes på flere underdomæner, der ikke har andre ressourceregistreringer defineret, kan du bruge en registrering med jokertegn. Du kan f.eks. formatere feltet Hostname med en stjerne (*) efterfulgt af et punktum (.) efterfulgt af dit domænenavn.

Hostname

Type

TTL

Data

*.example.com

MX

3600

mailhost1.example.com.

Tip! Du kan kun bruge registreringer med jokertegn til bestemte registreringstyper. Hvis de ikke bruges korrekt, kan registreringer med jokertegn give uventede resultater. Gå til RFC 1034 (afsnit 4.3.3) og RFC 4592 for at få flere oplysninger. Se flere eksempler i RFC 4592 (afsnit 2.2.1).

Ressourceregistreringstype

Det er de ressourceregistreringstyper, du tilføjer, f.eks. A, CNAME og MX. Få flere oplysninger om typer af ressourceregistreringer.

Levetid (TTL, time to live)

For at gøre internetressourcerne mere effektive kan en enhed gemme oplysninger om et website. Levetid (TTL, time to live) definerer, hvor ofte en ressourceregistrering skal opdateres.

Google Domains angiver opdateringsværdier i sekunder. Angiv en tilpasset værdi, eller vælg en af standardværdierne:

• 10 minutter
  • 1 time
  • 6 timer

Registreringens data

Registreringens data afhænger af ressourceregistreringstyperne. En A-registrering indeholder f.eks. en IP-adresse i feltet Data. Hvis du ikke er sikker på, hvilke oplysninger du skal medtage, skal du kontakte tjenesteudbyderen for din registreringstype, f.eks. din mailtjeneste for MX-registreringstyper.

Eksportér ressourceregistreringer til en anden DNS-udbyder

Sådan eksporterer du de ressourceregistreringer, du har konfigureret i Google Domains med en anden DNS-udbyder:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Øverst til venstre skal du klikke på Menu Menu og derefter DNS.
  4. Vælg Standardnavneservere.
    • Hvis Google Domains er indstillet til "Standardnavneservere (aktiv)", bruger du i øjeblikket vores standardnavneservere. Hvis fanen "Tilpassede navneservere" er indstillet til "Tilpassede navneservere (aktive), bruger du i øjeblikket tilpassede navneservere. Du skal konfigurere ressourceregistreringer hos din navneserverudbyder.
  1. Klik på Eksportér DNS-registreringer under "Ressourceregistreringer".
  2. Vælg den filtype, du vil eksportere:
    • BIND: En bind-fil er en .txt-fil, som mange DNS-udbydere ofte bruger til at beskrive ressourceregistreringer. Hvis dit domæne har ALIAS-registreringer, eksporteres de kun som kommentarer, da de er specifikke for Google Cloud DNS og muligvis ikke er tilgængelige hos andre registratorer.
    • YAML: Ordet "yaml" i .yaml-filtypen står for "YAML Ain't Markup Language". Denne valgmulighed fungerer kun, hvis du eksporterer dine DNS-ressourceregistreringer i Google Cloud DNS. ALIAS-registreringer er inkluderet i YAML-filer.