Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Administrer ressursposter

Ressursposter kobler sammen de underliggende komponentene av domenet ditt, for eksempel vertstjenester for nettsteder, e-postleverandører, navnetjenere, sikkerhetsfunksjoner eller egendefinerte funksjoner. Ressursposter kan også forbedre sikkerheten på nettstedet og autentisere eierskap av domenenavnet.

Når du legger til tjenester på domenet ditt, konfigurerer Google Domains automatisk nye ressursposter. Du kan imidlertid også endre dem direkte for å legge til egendefinerte komponenter eller endre de som ble automatisk konfigurert.

Da du kjøpte et domene, konfigurerte Google Domains navnetjenere automatisk uten ekstra kostnader. Du kan endre disse navnetjenerne direkte i Google Domains, eller du kan konfigurere egendefinerte navnetjenere for å administrere og endre dem via en tredjepartsleverandør. Finn ut hvordan du administrerer navnetjenere.

Opprett, endre eller slett en ressurspost

Viktig: Det kan ta 24–48 timer før ressurspostene oppdateres over hele internett. Forskjellige internettbrukere kan få forskjellige resultater når de prøver å gå til eller bruke nettstedet ditt i denne perioden. Bekreft at du lagrer endringene i hver endrede ressurspost før du redigerer den neste.

Du kan endre ressurspostene for domenet ditt for å legge til bekreftelse, opprette et underdomene eller endre hvilke navnetjenere du viderekobler brukerne til.

Bruk feltet for levetid (TTL) til å angi hvor ofte maskiner og nettlesere skal oppdatere postene dine.

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenet du vil endre.
  3. Øverst til venstre klikker du på menyen Meny og så DNS.
  4. Under «Ressursposter» klikker du på Egendefinerte poster og så Administrer poster.
    • Hvis du ikke har noen ressursposter ennå, kan du klikke på Egendefinerte poster.
  5. For hvert sett med poster kan du redigere feltene «Type», «TTL» eller «Data» direkte.
    • Under Ressursposttyper finner du eksempler på hvordan du formaterer oppføringer.
    • Hvis du vil legge til flere poster samtidig med samme verdi for vertsnavn, type, TTL og data, også kjent som et sett med ressursposter, klikker du på Opprett ny post.
    • Klikk på Fjern cancel for å fjerne ett datafelt fra et sett med poster.
  6. Du kan legge til eller slette flere sett med poster.
    • For å legge til en ny post klikker du på Opprett ny post og så Lagre.
    • Klikk på Slett Slett for å slette et helt sett med poster.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Bekreft at den endrede ressursposten nå er synlig.

Tips: For å opprette, endre eller slette ressurspostene dine må Google Domains være angitt som «Google Domains (aktiv)». Hvis du ser «Egendefinert (Aktiv)», må du konfigurere ressursposter hos navnetjenerleverandøren din.

Formatér feltene for ressursposter

Du finner eksempler på ressursposter i artikkelen om ressursposttyper. Når du legger til ressursposter i Google Domains, må du fylle ut følgende felt.

Vertsnavn

Vertsnavn-feltet indikerer hvilket objekt en ressurspost henviser til. Posten kan for eksempel gjelde for hele nettstedet ditt, som example.com, eller bare et underdomene, som shop.example.com.

Du kan formatere Vertsnavn-feltet for å angi hva du vil at ressursposten skal gjelde for. Hvis du ikke er sikker på hva du skal skrive i dette feltet, kan du kontakte tjenesteleverandøren for den aktuelle posttypen, for eksempel e-postleverandøren. Her er noen vanlige formater:

La posten gjelde for hele domenet

Hvis du vil at ressursposten skal gjelde for hele domenet ditt, som example.com, lar du vertsnavnfeltet stå tomt eller skriver inn tegnet «@».

La posten gjelde for ett enkelt underdomene

Hvis du vil at ressursposten skal gjelde for ett enkelt underdomene, som shop.example.com, skriver du inn prefikset i vertsnavnfeltet. Eksempel:

Vertsnavn

Type

TTL

Data

shop

A

3600

123.123.123.123

La posten gjelde for flere underdomener

Hvis du vil at ressursposten skal gjelde for flere underdomener som ikke har noen andre ressursposter definert, benytter du en jokertegnpost. Du kan for eksempel formatere vertsnavnfeltet med asterisk (*) etterfulgt av punktum (.) og så domenenavnet ditt:

Vertsnavn

Type

TTL

Data

*.example.com

MX

3600

mailhost1.example.com.

Tips: Du kan bare bruke jokertegnposter for visse posttyper. Hvis jokertegnposten ikke brukes på riktig måte, kan den gi uventede resultater. Du finner mer detaljert informasjon i RFC 1034 (del 4.3.3) og RFC 4592. Du finner flere eksempler i RFC 4592 (del 2.2.1).

Type ressurspost

Dette er ressursposttypene du skal legge til, for eksempel A, CNAME og MX. Finn ut mer på ressursposttyper.

Levetid (TTL)

Enheter kan lagre informasjon om nettsteder for å gjøre internettressursene mer effektive. Levetid (TTL) definerer hvor ofte en ressurspost skal lastes inn på nytt.

Google Domains viser oppdaterte verdier på sekunder. Skriv inn en egendefinert verdi, eller velg en av standardverdiene:

• 10 minutter
  • 1 time
  • 6 timer

Dataene i posten

Dataene i posten avhenger av ressursposttypene. For eksempel skal A-poster ha en IP-adresse i Data-feltet. Hvis du ikke er sikker på hva du skal skrive, kan du kontakte tjenesteleverandøren for den aktuelle posttypen, for eksempel e-postleverandøren for MX-posttyper.

Eksporter ressursposter til en annen DNS-leverandør

Slik eksporterer du ressurspostene du har konfigurert i Google Domains, til en annen DNS-leverandør:

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Øverst til venstre klikker du på menyen Meny og så DNS.
  4. Velg Standard navnetjenere.
    • Hvis Google Domains er satt til «Standard navnetjenere (Aktiv)», bruker du for øyeblikket standardnavnetjenerne våre. Hvis fanen for «Egendefinerte navnetjenere» er angitt som «Egendefinerte navnetjenere (aktiv»), bruker du for øyeblikket egendefinerte navnetjenere. Du må konfigurere ressursposter hos navnetjenerleverandøren din.
  1. Under «Ressursposter» klikker du på Eksportér DNS-poster.
  2. Velg filtypen du vil eksportere:
    • BIND: En .bind-fil er en .txt-fil som mange DNS-leverandører bruker for å beskrive ressursposter. Hvis domenet ditt har ALIAS-poster, blir de bare eksportert som kommentarer, siden de er spesifikke for Google Cloud DNS og kanskje ikke er tilgjengelige hos andre domeneregistratorer.
    • YAML: En .yaml-fil er en «YAML Ain’t Markup Language»-fil. Dette alternativet fungerer bare hvis du eksporterer DNS-ressurspostene i Google Cloud DNS. ALIAS-poster er inkludert i YAML-filer.