Squarespace, Inc. ja Google ovat solmineet sopimuksen, jonka seurauksena Squarespace ostaa kaikki Google Domainsin verkkotunnusten rekisteröinnit. Squarespace on verkkotunnuksen tietueen rekisteröijä, ja Squarespacen käyttöehtoja sovelletaan. Google ylläpitää verkkotunnusta siirtymäjakson aikana. Siirtymäjakson jälkeen verkkotunnus siirtyy Squarespaceen, ja siirron jälkeen dataan sovelletaan Squarespacen tietosuojakäytäntöäLue lisää sopimuksesta.

Google Workspace ‑käyttäjien ylläpito ja poistaminen Google Domainsissa

Google Domainsin kautta voi hoitaa seuraavia Google Workspace käyttäjien ylläpitotehtäviä:

Tärkeää: Jos Google Workspace on ostettu erikseen Google Domainsista, lue lisää Google Workspace ‑käyttäjien poistamisesta yksitellen.

Käyttäjän salasanan nollaaminen

Jos käyttäjä menettää pääsyn tililleen, voit joutua nollaamaan hänen salasanansa. Tee näin:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Avaa valikko Valikko.
  4. Klikkaa Sähköposti.
  5. Etsi kohdasta "Lisää tai poista ihmisiä Google Workspacesta" käyttäjä, jonka salasanan haluat nollata, ja klikkaa Muokkaa Muuta.
  6. Klikkaa käyttäjänimen alta Nollaa salasana.
  7. Lisää sähköpostiosoite, johon uusi väliaikainen salasana lähetetään. Älä valitse käyttäjän Google Workspace ‑sähköpostiosoitetta, sillä hän ei pääse lukemaan siihen lähetettyjä viestejä.
  8. Klikkaa Lähetä nollaussähköposti.

Jos kirjautumiseen liittyvät ongelmat jatkuvat, seuraa näitä ohjeita.

Käyttäjän nimen muuttaminen

Kun käyttäjä vaihtaa etu- tai sukunimensä, voit päivittää muuttuneet tiedot hänen Google Workspace ‑tililleen. Tee näin:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Avaa valikko Valikko.
  4. Klikkaa Sähköposti.
  5. Etsi käyttäjä kohdasta "Lisää tai poista ihmisiä Google Workspacesta". Valitse Muokkaa Muuta ja muuta nimi.
  6. Klikkaa Tallenna.

Tärkeää: Jos haluat muuttaa käyttäjän sähköpostiosoitteen, kirjaudu sisään hallintakonsoliin. Seuraa käyttäjän nimen ja sähköpostiosoitteen muuttamisen ohjeita.

Käyttäjän poistaminen

Voit joutua poistamaan Google Workspace ‑käyttäjän, esimerkiksi silloin, kun henkilö poistuu yrityksestä. Tee näin:

1. Kirjaudu Google Domainsiin.
  2. Valitse verkkotunnuksesi nimi.
  3. Avaa valikko Valikko
  4. Klikkaa Sähköposti.
  5. Etsi kohdasta "Lisää tai poista ihmisiä Google Workspacesta" käyttäjä, jonka haluat poistaa, ja klikkaa Poista Poista .
  6. Vahvista poistaminen klikkaamalla Poista.

Poistetun käyttäjätilin voi palauttaa 20 päivän ajan poistamisesta.

Tärkeää: Kun poistat käyttäjätilin, kyseisen käyttäjän kaikki sähköposti- ja tilitiedot poistetaan. Tilin poistaminen kannattaa valmistella etukäteen näiden ohjeiden avulla. Jos et ole varma, tarvitseeko käyttäjä poistaa, voit jäädyttää käyttäjän hallintakonsolista.