Brug HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) på dit domæne

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) er et regelsæt, som browsere bruger til at bestemme, hvordan data læses og overføres på internettet. Når en webadresse indeholder "http", ved browseren, at den skal følge denne protokol for at indlæse en webside.

HTTPS er det samme som HTTP med den ene undtagelse, at HTTPS fortæller browseren, at den skal kryptere de data, der udveksles med en webside. Kryptering skjuler data og mindsker risikoen for, at nogle får adgang til dine oplysninger, eller at de bliver manipuleret. Det er vigtigt, når et website indeholder følsomme oplysninger, f.eks. dine personlige oplysninger eller finansielle oplysninger.

Konfigurer HTTPS

Hvis du vil bruge HTTPS med dit domænenavn, skal du have et SSL- eller TLS-certifikat installeret på dit website. Det kan være, at din webhost tilbyder HTTPS-sikkerhed, men du kan også anmode om et SSL-/TLS-certifikat fra certifikatautoriteterne og selv installere det. SSL/TLS-certifikater skal muligvis fornyes med jævne mellemrum.

Der findes forskellige typer webservere, og hver af dem har sin egen proces til installation og opdatering af SSL/TLS-certifikater. Du skal finde ud af, hvilken webserver dit website bruger, og følge vejledningen i at installere og opdatere dit certifikat.

HTTPS fra webhosts

Følgende Google-tjenester udsteder, installerer og fornyer automatisk SSL/TLS-certifikater uden yderligere omkostninger:

Mange tredjepartswebhosts udsteder, installerer og fornyer også SSL-/TLS-certifikater. Du kan bruge en hvilken som helst webhost sammen med Google Domains, bl.a. Bluehost, Shopify, Squarespace, Weebly og Wix.

Se, hvordan du opretter forbindelse til en webhost og konfigurerer HTTPS

Få et SSL-/TLS-certifikat fra en certifikatautoritet (CA, Certificate Authority)

Hvis din webhost ikke tilbyder HTTPS-sikkerhed, kan du få et SSL-/TLS-certifikat til dit domæne fra en certifikatautoritet. Let's encrypt er en certifikatautoritet, der udsteder certifikater med det formål at skabe et mere sikkert internet.

Du skal installere certifikatet i samarbejde med din webhost. Hvis du hoster dit eget website på dine egne servere, kan du se, hvordan du aktiverer HTTPS.

Beskyt dine SSL-/TLS-certifikater

HTTPS hjælper med at forhindre angreb fra tredjeparter, men hvis nogen kan efterligne dit SSL-/TLS-certifikat, er det stadig muligt at foretage disse angreb. Du kan undgå dette ved at gennemgå certifikater for dit website, som du ikke genkender. Du kan også begrænse, hvem der kan udstede certifikater til dit domæne, ved hjælp af ressourceregistreringer med certifikatautoritetsgodkendelse (CAA, Certification Authority Authorization).

Se certifikater, der er udstedt til dit domæne

Du kan gennemgå certifikater, der er udstedt for dit domæne, ved at søge på censys.io.

Føj CAA-ressourceregistreringer til dit domæne

CAA-ressourceregistreringer giver dig mulighed for at styre, hvem der kan udstede SSL-/TLS-certifikater til dit website. Få flere oplysninger om CAA-ressourceregistreringer.