Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Google Domains aan- of uitzetten voor gebruikers

Als beheerder van de Google-accounts van je organisatie bepaal je wie Google Domains kan gebruiken. Zet Domains voor die gebruikers aan of uit in de Beheerdersconsole. Gebruikers waarvoor Domains aanstaat, kunnen nieuwe domeinen kopen (zoals example.com) en domeinen beheren vanuit hun account.

Belangrijke overwegingen

• Als je deze service aanzet voor iedereen, moet je eerst bedenken of je wel wilt dat alle gebruikers domeinen kunnen kopen met hun Google Workspace-account. Dit geldt namelijk ook voor leerlingen met een Google Workspace for Education-account. Als je dit niet wilt, zet je deze service uit of zet je deze alleen aan voor gebruikers in bepaalde organisatie-eenheden (zoals voor beheerders).
  • Als u deze service uitschakelt, kunnen gebruikers die eerder domeinen hebben gekocht via Google Domains met hun Google Workspace-account het eigendom van deze domeinen overzetten naar een ander Google-account (zoals een persoonlijk Gmail-account) als ze het domein weer proberen te beheren. Het domein wordt elk jaar verlengd, mits de betaalmethode geldig blijft.

Bepalen wie in uw organisatie Google Domains kan gebruiken

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-services.
  3. Klik op Google Domains

Tip: Scroll naar beneden om alle services te zien. Of kies links een Filter om de lijst te verfijnen, bijvoorbeeld op status of populariteit.

4. Klik op Servicestatus.
  5. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

6. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  7. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.

Volgende stappen

Je vindt meer informatie over Google Domains in het Helpcentrum voor Google Domains.