Inkomende overdracht van .co.uk-domeinen

Voordat u begint: om een .co.uk-domein over te zetten, moet u als eigenaar van het domein kunnen inloggen bij de huidige registrar of op Nominet.uk.

Het overzetten van een .co.uk-domein naar Google Domains gaat volgens een andere procedure dan het overzetten van andere domeinen. Nominet, het register voor .co.uk, gebruikt een 'push transfer'-proces:

• Eerst moet u de Registrar-tag (ook bekend als een IPS-tag) van uw domein bij uw huidige registrar wijzigen in GOOGLE.
  • Dan waarschuwt uw huidige registrar het register.
  • Vervolgens informeert het register Google Domains over de overdracht en voltooien wij het proces.

Inkomende overdracht van een .CO.UK-domein:

Opmerking: Zet niet meer dan één domein over per overdrachtsverzoek.

1. Ga naar de registrar waar het domein momenteel is geregistreerd en log in als de eigenaar van het domein dat u overzet. Volg de instructies van de registrar voor een uitgaande overdracht van .co.uk-domeinen.
    Opmerking: Als u niet kunt inloggen bij uw huidige registrar, kunt u bij Nominet.uk inloggen als de eigenaar van het domein en dezelfde stappen daar uitvoeren.
  2. Zorg dat het e-mailadres van de registrant van het domein correct is en dat u er toegang tot heeft. We verzenden een bericht naar dit e-mailadres om de overdracht te verifiëren en te voltooien.
  3. Voer bij de huidige registrar GOOGLE in of selecteer het bij Registrar-tag of IPS-tag (de bestemming van de overdracht).
  4. Google Domains stuurt u een e-mail om de overdracht te voltooien. Zoek de e-mail in de mailbox van de registrant van het domein en klik in de e-mail op Overdracht bevestigen.
  5. U wordt rechtstreeks naar Google Domains gestuurd voor de volgende stap. In het bovenste vak ziet u het domein dat u wilt overzetten. Klik op het domein om de overdracht te voltooien.
    Ziet u uw domein niet? Log in met het juiste account.
    1. In de rechterbovenhoek van uw browser ziet u een knop Inloggen of een cirkel met uw initialen of een afbeelding van uw account. Klik daarop.
    2. Selecteer het e-mailadres van de registrant van het domein dat u wilt overzetten of voeg dit e-mailadres toe.
  6. Importeer uw webinstellingen:
    • Als u een website en/of e-mailadres op uw domein heeft en geen aangepaste naamservers gebruikt, selecteert u De huidige instellingen van mijn domein detecteren en importeren.
    • Als u aangepaste naamservers (DNS-hosting van derden, bijvoorbeeld AWS of Bluehost) gebruikt, selecteer dan Mijn instellingen niet importeren
  7. Tijd om over te zetten. Klik op Overzetten. Google Domains verzendt een e-mail naar het e-mailadres van de registrant om de overdracht te voltooien.
  8. Controleer uw e-mail en volg de instructies om de overdracht te verifiëren en te voltooien.
  9. U kunt teruggaan naar de pagina Inkomende overdracht om de status van uw overdracht te volgen.