Dela hantering av en domän

Att dela domänhanteringen med andra Google-användare

Obs! När du delar en domän så ändras inte ägandet av domänen. Om du vill ändra ägare för domänen kan du läsa i Överföra en domän mellan Google Domains-konton och Kontaktuppgifter.

Du kan dela hanteringen av domäner med andra Google-användare. Varje användare du lägger till har fullständig behörighet att hantera domänen:

• Hantera registrering: förnya, lägga till år av registrering, avbryta och starta automatiskt förnyande, ta bort domänen samt lägga till och ta bort användare.
  • Hantera webbnärvaro: hantera inställningar för webbplatser, e-postalias och G Suite-konton.
  • Hantera DNS-inställningar: lägg till, redigera och ta bort eventuella resursposter, syntetiska poster och DNS-serverinställningar.

Så här delar du hanteringen av en domän:

1. Öppna fliken Inställningar Settings (gear icon) för domänen du vill dela.
  2. Under Domänbehörigheter klickar du på Behörigheter
  3. Lägg till e-postadressen för det Google-konto du vill dela domänen med och klicka på Lägg till
  4. Bekräfta den tillagda användaren.

Den person du delar med får ett e-postmeddelande med en länk om inloggning på Google Domains.

Så här tar du bort delade användare från en domän:

1. Öppna fliken Inställningar Settings (gear icon) och klicka på Behörigheter
  2. Klicka på Ta bort bredvid den användare du vill ta bort.
  3. Bekräfta borttagningen.

Om du tar bort den användare du är inloggad som återgår du till sidan Mina domäner. Du har då inte längre åtkomst till domänen.

Om du tar bort den användare som ställt in automatisk förnyelse av domänen så måste en av de kvarvarande användarna aktivera funktionen igen om den automatiska registreringen ska fortsätta. Mer information finns i Förnya och återställa domäner.

Du kan inte ta bort den sista användaren från en domän.

Saker att tänka på när du delar domänhantering

• Om G Suite är konfigurerat för domänen så kan det vara bra att dela domänen med G Suite-administratören, särskilt med användaren som ansvarar för G Suite-fakturering.
  • Om en delad användare vill göra ändringar där det ingår betalning, som att köpa fler registreringsår eller lägga till G Suite-platser, så måste användaren använda sitt eget Google Payments-konto.
  • När du lägger till en användare för domänen så läggs det inte till något konto för användaren hos eventuella tredjepartsleverantörer. Du kan behöva lägga till den nya användaren direkt bland behörigheterna för webbplatsen på webbhotellets webbplats.