Deling af domæneadministration

Del domæneadministration med andre Google-brugere

Vigtigt! Hvis du køber eller administrerer dit domæne via Google Cloud Platform, administreres tilladelser via Cloud IAM. Se, hvordan du administrerer roller og tilladelser.

Du kan dele administration af dine domæner med andre Google-brugere. Hver bruger, du tilføjer, får fuld adgang til at administrere domænet:

• Administration af registrering: Forny, tilføj registreringsår, annuller eller start automatisk fornyelse, slet domænet, og tilføj eller slet brugere.
  • Administration af tilstedeværelse på nettet: Administrer indstillinger for websites, ekstra mailaliasser eller Google Workspace-konti.
  • Administration af DNS-indstillinger: Tilføj, rediger og slet ressourceregistreringer eller navneservere, og aktivér eller deaktiver DNS-sikkerhedsudvidelser.

Tip! Deling af et domæne ændrer ikke domænets ejerskab.

Sådan deler du administration af dit domæne:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Åbn menuen Menu.
  4. Klik på Indstillinger for registrering.
  5. Under "Domænetilladelser" skal du klikke på Tilføj bruger.
  6. Angiv mailadressen.
  7. Bekræft, at du har tilføjet brugeren.

Personen, du deler med, modtager en mail med et link til at logge ind på Google Domains.

Sådan fjerner du delte brugere fra dit domæne:

1. Log ind på Google Domains.
  2. Vælg navnet på dit domæne.
  3. Åbn menuen Menu.
  4. Klik på Indstillinger for registrering.
  5. Under "Domænetilladelser" skal du klikke på Slet Slet ud for den bruger, du vil fjerne.
  6. Bekræft, at du har slettet brugeren.

Hvis du slettede den bruger, du er logget ind som, bliver du ført tilbage til siden Mine domæner. Du vil ikke længere have adgang til domænet.

Hvis du sletter den bruger, som konfigurerede automatisk fornyelse for dit domæne, skal en af de tilbageværende brugere genaktivere automatisk fornyelse. Derved bliver domæneregistreringen fornyet automatisk hvert år. Se "Domænefornyelse og -gendannelse".

Du kan ikke slette den sidste bruger fra et domæne.

Ting, du bør overveje i forbindelse med deling af domæneadministration

• Hvis Google Workspace er konfigureret for dit domæne, kan det være nyttigt at dele dit domæne med Google Workspace-administratoren. Det gælder især den bruger, der er ansvarlig for Google Workspace-fakturering.
  • Hvis en delt bruger gerne vil foretage ændringer, der kræver betaling, f.eks. køb af yderligere registreringsår eller konfigurering af Google Workspace, skal brugeren benytte sin egen Google Payments-konto.
  • Når du føjer en bruger til dit domæne, bliver den pågældende bruger ikke automatisk føjet til websiteværktøjer fra tredjeparter.Det kan være nødvendigt at føje den nye bruger direkte til dine websitetilladelser på din webhosts website.
  • Hvis en delt bruger tilføjer eller fjerner Google Workspace-brugere, vil det have betydning for jeres forbrug og derfor også opkrævningen i slutningen af måneden.