Deling af domæneadministration

Del domæneadministration med andre Google-brugere

Bemærk! Deling af et domæne ændrer ikke domænets ejerskab. Hvis du vil ændre ejeren af et domæne, skal du se "Overførsel af et domæne mellem Google Domains-konti" og "Kontaktoplysninger".

Du kan dele administration af dine domæner med andre Google-brugere. Hver bruger, du tilføjer, får fuld adgang til at administrere domænet:

• Administration af registrering: Forny, tilføj antal registreringsår, annuller eller start automatisk fornyelse, slet domænet, og tilføj eller slet brugere.
  • Administration af tilstedeværelse på nettet: Administrer indstillinger for websites, mailaliasser eller G Suite-konti.
  • Administration af DNS-indstillinger: Tilføj, rediger og slet alle ressourceregistreringer, syntetiske registreringer eller DNS-serverindstillinger.

Sådan deler du administration af dit domæne:

1. Åbn fanen Indstillinger Settings (gear icon) for det domæne, du gerne vil dele.
  2. Klik på Tilladelser under Domænetilladelser
  3. Tilføj mailadressen for den Google-konto, som domænet skal deles med, og klik på Tilføj
  4. Bekræft den bruger, der blev tilføjet.

Personen, du deler med, modtager en mail med et link til at logge ind på Google Domains.

Sådan fjerner du delte brugere fra dit domæne:

1. Klik på Tilladelser på fanen Indstillinger Settings (gear icon)
  2. Klik på Slet ved siden af den bruger, du vil fjerne.
  3. Bekræft sletningen.

Hvis du slettede den bruger, du er logget ind som, bliver du ført tilbage til siden Mine domæner. Du vil ikke længere have adgang til domænet.

Hvis du sletter den bruger, som konfigurerede automatisk fornyelse for dit domæne, skal en af de tilbageværende brugere genaktivere automatisk fornyelse. Derved bliver domæneregistreringen fornyet automatisk hvert år. Se "Domænefornyelse og -gendannelse".

Du kan ikke slette den sidste bruger fra et domæne.

Ting, du bør overveje i forbindelse med deling af domæneadministration

• Hvis G Suite er konfigureret for dit domæne, kan det være nyttigt at dele dit domæne med G Suite-administratoren, især den bruger, der er ansvarlig for G Suite-fakturering.
  • Hvis en delt bruger gerne vil foretage ændringer, der kræver betalinger, som f.eks. køb af yderligere registreringsår eller tilføjelse af G Suite-pladser, skal brugeren benytte sin egen Google Payments-konto.
  • Når du føjer en bruger til dit domæne, bliver den pågældende bruger ikke automatisk føjet til websiteværktøjer fra tredjeparter. Det kan være nødvendigt at føje den nye bruger direkte til dine websitetilladelser på din webhosts website.