Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Om Squarespaces köp av Google Domains-registreringar

Här kommer information om viktiga kommande ändringar i ditt Google Domains-konto. Den 15 juni 2023 meddelade Squarespace att de tänker köpa domänregistreringar och relaterade kundkonton av Google Domains.

Vad händer?

Den 15 juni 2023 ingick Google ett slutgiltigt avtal med Squarespace där de avser att köpa alla domänregistreringar och relaterade kundkonton av Google Domains. Nu när transaktionen mellan Google och Squarespace har avslutats är du kund hos Squarespace. Google Domains erbjuder inte längre nya domänregistreringar. Tills din(a) domän(er) har migrerats till Squarespace, en process som äger rum under de kommande månaderna, kan du fortsätta att hantera din(a) domän(er) på Google Domains. Om du vill köpa en ny domän testar du nu Squarespace. Detta är en partnerlänk. Om du köper något från Squarespace kan vi få en provision.

Vad innebär det här för dig som kund?

Ditt konto i Google Domains påverkas inte omedelbart, och du behöver inte göra något just nu. Nu när transaktionen mellan Google och Squarespace har avslutats har du blivit kund hos Squarespace och ditt domänkonto ägs och hanteras efter en övergångsperiod av Squarespace. Vid övergången hanterar Squarespace automatiskt relaterade Google Workspace-tjänster, med undantag för begränsade undantag. Om du behöver vidta ytterligare åtgärder kontaktar Squarespace dig direkt.

Vad händer med din domän?

För kunder som har köpt en domän direkt från Google Domains

Nu när transaktionen har slutförts är du Squarespace-kund. Din domän fortsätter att hanteras via Google Domains och Googles integritetspolicy och användarvillkor fortsätter att gälla.

Snart börjar en övergångsperiod när kunder, och i förekommande fall, faktureringsuppgifter migreras till Squarespace över tid, med begränsade undantag. Efter övergången hanterar Squarespace ditt domänkonto. Detta innefattar DNS- och WHOIS-inställningar och förnyelse av domännamn. Om du har en Google Workspace-prenumeration som faktureras av Google Domains övergår fakturerings- och supporttjänsterna för prenumerationen till Squarespace. Vi samarbetar med Squarespace för att göra övergången så smidig som möjligt för dig.

Från och med att kund- och faktureringsuppgifterna har överförts till Squarespace är Squarespaces användarvillkor bindande och verkställbara och din data omfattas av Squarespaces integritetspolicy. Du kan fortfarande flytta dina domäner till en annan registrar före en sådan överföring eller när som helst därefter, i enlighet med begränsningar som har fastställts av registeroperatörerna och din nya registrar.

För kunder som har köpt en domän i registreringsflödet för Google Workspace
Nu när transaktionen har slutförts är du Squarespace-kund. Snart börjar en övergångsperiod när kunduppgifter som är kopplade till din domän migreras över tid, med begränsade undantag. Efter övergången hanterar Squarespace ditt domänkonto. Detta innefattar DNS- och WHOIS-inställningar och förnyelse av domännamn. Vi samarbetar med Squarespace för att göra övergången så smidig som möjligt för dig. Faktureringen av domänen fortsätter att hanteras direkt av Google Workspace även efter att domänen har flyttats över till Squarespace.

Kommer din domän att sluta fungera?

Domännamnsregistreringen och DNS-delegeringen påverkas inte av migreringen till Squarespace. När domänen har migrerats till Squarespace kan du hantera tilläggstjänster via deras hanteringskonsol.

Vad händer med Google Workspace-tjänsten och G Suite som köpts via Google Domains?

Nu när transaktionen mellan Google och Squarespace har avslutats har du blivit kund hos Squarespace. Fakturerings- och supporttjänsterna för Google Workspace, inklusive G Suite-prenumerationer som för närvarande faktureras av Google Domains, hanteras av Squarespace. Snart börjar en övergångsperiod när kund- och faktureringsuppgifter migreras över tid, med begränsade undantag. Därefter hanterar och fakturerar Squarespace din Workspace-prenumeration som tidigare fakturerats av Google Domains. Vi samarbetar med Squarespace för att göra övergången så smidig som möjligt för dig. Detta påverkar inte Workspace-prenumerationer som faktureras direkt av Google Workspace eller andra återförsäljare av Workspace.

Det här behöver du göra

Du behöver inte göra något just nu. Du kan hantera din domän på Google Domains tills den har flyttats över. Därefter hanterar du den på ett Squarespace-konto. Mer information kommer vid övergången. Google Domains samarbetar med Squarespace så att övergången ska bli så smidig som möjligt för dig. Läs mer om Squarespaces användarvillkor och integritetspolicy. Squarespaces användarvillkor och integritetspolicy är bindande och verkställbara och dina uppgifter omfattas av Squarespace integritetspolicy när dina kund- och faktureringsuppgifter har flyttats över till Squarespace. Du kan fortfarande flytta domänen till en annan registrar före överföringen eller när som helst därefter, i enlighet med begränsningar som har fastställts av registeroperatörerna och den nya registraren.

Vad händer sedan?

Du behöver inte göra något för tillfället. Nu när transaktionen mellan Google och Squarespace har avslutats har du blivit kund hos Squarespace. Snart övergår ditt domännamn från Google Domains till Squarespace. Övergångsprocessen sker gradvis och beräknas ta flera månader. Före överflyttningen av domänen hanterar du domänen med Google Domains. Googles användarvillkor och integritetspolicy fortsätter att gälla. När domänen har flyttats över till Squarespace kan du hantera den där och deras integritetspolicy gäller för din data. Läs mer om Squarespaces användarvillkor och integritetspolicy. Squarespaces användarvillkor och integritetspolicy är bindande och tillämpas vid överföringen av dina kund- och faktureringsuppgifter till Squarespace. Du kan fortfarande flytta domänen till en annan registrar före överföringen eller när som helst därefter, i enlighet med begränsningar som har fastställts av registeroperatörerna och den nya registraren.

Vad händer med faktureringsuppgifterna?

För att säkerställa att övergången blir så smidig som möjligt migreras dina krypterade faktureringsuppgifter på ett säkert sätt till Squarespace och deras PCI-kompatibla betalningshandläggare i tillämpliga fall.

Vad har du för alternativ om du inte vill flytta över till Squarespace?

Det här meddelandet ändrar inte din möjlighet att överföra domänen till en annan registrar, när som helst, med begränsningar som fastställts av registeroperatörerna och den nya registraren. Du kan även fortsättningsvis flytta domänen till en annan registrar före övergången eller när som helst därefter. Om du vill göra detta innan du går över till Squarespace kan du läsa om hur du överför från Google Domains till en annan registrar.

Vad innebär det här för Cloud Domains-kunder?

Läs mer i Vanliga frågor om Cloud Domains.

Påverkas andra Cloud-produkter, till exempel Cloud DNS?

Läs mer i Vanliga frågor om Cloud Domains.

Vad gör jag om jag har fler frågor?

Kontakta oss om du behöver mer hjälp.