Tehokkaan verkkotunnuksen nimen valitseminen

Tässä artikkelissa kerrotaan suositellut käytännöt verkkotunnuksen nimen valitsemiseen.

Verkkotunnuksen nimen valitseminen on yksi tärkeimmistä päätöksistä, kun aloitat toimintasi verkossa. Verkkotunnuksesi nimi voi vaikuttaa verkkosivullasi vierailevien käyttäjien ensivaikutelmaan yrityksestäsi tai organisaatiostasi. Tehokas nimi voi lisätä käyttäjien kiinnostusta ja liikennettä sivustollesi.

Parhaat käytännöt

Tässä muutamia ohjeita sopivan verkkotunnuksen valintaan:

• Nimen pituus: Suosittelemme lyhyitä 3–4 sanan pituisia verkkotunnuksia. Lyhyet verkkotunnukset on helpompi muistaa ja kirjoittaa, mikä auttaa käyttäjiä löytämään suoraan sivustoosi.
  • Avainsanat: Käytä verkkotunnuksen nimessä sanoja, jotka liittyvät julkaisemaasi sisältöön. Kuvailevien sanojen perusteella uudet käyttäjät voivat hahmottaa sivuston sisällön selkeämmin. Kuvailevien sanojen ansiosta sivusto myös todennäköisesti näkyy paremmin verkkotunnuksen nimeen liittyviä tuotteita tai palveluita hakeville käyttäjille.
  • Sijainti: Jos kohdeasiakkaasi ovat tietyllä alueella, sijainti kannattaa sisällyttää verkkotunnuksen nimeen. Tämä auttaa suodattamaan pois käyttäjät, jotka eivät kuulu kohdeyleisöösi.
  • Brändin nimi: Yksilöllisen ja tunnistettavan brändin avulla verkkotunnuksesi voi erottua joukosta. Brändit luovat potentiaalin erottautumiselle ja pitkäikäiselle toiminnalle, sillä käyttäjät tunnistavat vakiintuneet brändit nopeasti. Brändin kehittämiseen voi mennä aikaa, mutta onnistuneesti luotu brändi lisää sivustosi suosiota.
  • Verkkotunnuksen päätteet: Suosituin verkkotunnus on .com, mutta Google Domainsissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia päätteitä, kuten .academy tai .zone. Katso tästä verkkotunnusten päätteiden kattava luettelo. Tarkoilla päätteillä voit luoda erottuvan imagon ja kertoa sivuston tarkoituksesta käyttäjille.

Vältä näitä

Seuraavat asiat voivat vaikuttaa negatiivisesti verkkotunnuksesi nimen vastaanottoon:

• Numerot ja viivat: Nämä merkit voivat tehdä sivustosi nimestä hankalan kirjoittaa tai muistaa.
  • Kirjoitusvirheet olemassa olevissa sanoissa tai yrityksen nimissä: Sivustoasi voidaan epäillä roskapostittamisesta tai tietojenkalastelusta.
  • Samankaltaisuus olemassa olevan brändin tai tuotemerkin kanssa: Jos anna sivustollesi nimen tai ylläpidät sisältöä, joka vaikuttaa samanlaiselta kuin jollain jo olemassa olevalla yrityksellä, saatat saada valituksen tekijänoikeusrikkomuksesta tai väärinkäytöstä. Se voi johtaa verkkotunnuksesi jäädyttämiseen ja/tai oikeustoimiin.