Vælg et effektivt domænenavn

I denne artikel finder du optimale løsninger til valg af et domænenavn.

Valg af domænenavn er et vigtigt trin i at komme online. Dit domænenavn kan forme dine websitebrugeres første indtryk af din virksomhed eller organisation. Et effektivt domænenavn kan gøre det nemmere at øge brugerinteressen og øge webtrafikken.

Optimale løsninger

Her er nogle retningslinjer, som kan hjælpe dig med at vælge det domæne, der passer bedst til dig:

• Navnets længde: Vi anbefaler korte domænenavne, typisk 3 til 4 termer. Korte domæner er lettere at huske og indtaste, hvilket gør det nemmere for brugere at komme direkte til dit website.
  • Søgeord: Sørg for, at termerne i dit domænenavn er relevante for det indhold, der er på dit website. Beskrivende ord gør det nemmere for førstegangsbrugere at se, hvad websitet indeholder. Beskrivende ord kan også forbedre chancen for, at dit website bliver vist for brugere, der søger efter relaterede produkter eller tjenester.
  • Placering: Hvis din målgruppe er i et bestemt område, skal du måske nævne det i dit domænenavn. På den måde er det nemmere at filtrere brugere uden for din målgruppe fra.
  • Brand: Brugen af et brand er en unik, identificerende måde at få dit domæne til at skille sig ud på. Brands kan gøre dit website mere karakteristisk og levedygtigt, fordi brugerne hurtigt kan genkende et etableret brand. Det kan tage tid at udvikle et brand, men hvis det lykkes, kan det godt betale sig for dit websites popularitet.
  • Domæneendelser: Den mest populære domæneendelse er .com, men Google Domains tilbyder forskellige domæneendelser fra .academy til .zone. Se den fulde liste med domæneendelser. Mere specifikke endelser kan hjælpe dig med at skabe et mere karakteristisk image og formidle dit websites formål.
    Bemærk! Alternative endelser påvirker ikke din søgerangering negativt.

Dette bør du undgå

Her er nogle elementer, der kan påvirke opfattelsen af dit domænenavn negativt:

• Tal eller bindestreger: Tegn som disse kan gøre dit websites navn sværere at indtaste eller huske
  • Forkert stavede ord eller virksomhedsnavne: Disse attributter kan få dit website til virke mistænkeligt og fremstå som spam eller phishing
  • Lighed med et eksisterende brand eller varemærke: Hvis du navngiver dit website og hostede indhold på en måde, der ligner en eksisterende virksomheds, risikerer du at få klager for misbrug eller krænkelse af ophavsretten, hvilket kan føre til suspendering af dit domæne og/eller sagsanlæg