Søg efter et domæne

Valget af domænenavn kan være et af de vigtigste trin i at komme online. Et domænenavn er ofte det, der vises først, og former derfor ofte brugernes første indtryk af dit website. Et velvalgt domænenavn kan forstærke brugernes interesse og øge webtrafikken, mens et dårligt valg kan have den modsatte effekt. Derfor bør man tage sig god tid til at overveje og vælge et domænenavn. Nedenfor kan du se nogle retningslinjer, der kan hjælpe dig med processen.

Navnets længde

Længden af ​​dit domænenavn betyder meget for, hvor stærkt det er. Korte navne bliver ofte foretrukket frem for lange. Længere navne kan være mere beskrivende, men korte navne er nemmere at huske og indtaste. Det gør det ikke bare nemmere for brugerne at navigere direkte til dit website, men reducerer også risikoen for stavefejl. Endelig er korte domænenavne mere genkendelige og karakteristiske. Det kan være godt at holde navnet på tre-fire ord eller mindre.

Nøgleord

Relevante nøgleord kan øge dit domænenavns effektivitet. Domænenavne med beskrivende ord gør det nemmere for førstegangsbrugere straks at se, hvad websitet går ud på. Det kan også forbedre chancen for, at dit website bliver vist for brugere, der søger efter relaterede produkter eller tjenester. Hvis du for eksempel driver en cafe, kan du overveje at bruge ordene "kaffe" eller "cafe" i domænenavnet.

Din placering kan også være værd at tage med, når du vælger de vigtigste ord. Hvis din målgruppe er begrænset til et bestemt område, skal du måske nævne det i dit domænenavn. Det gør det ikke bare nemmere for din målgruppe at finde dit website, men filtrerer også andre fra.

Branding

Et brand er et unikt, identificerende symbol for en specifik vare eller tjenesteydelse, der kan hjælpe dit domæne med at skille sig ud. Branding kan gøre dit website mere karakteristisk og levedygtigt, fordi brugerne hurtigt kan genkende et etableret og velrenommeret brand. Det kan tage tid at udvikle et brand, men hvis det lykkes, kan det godt betale sig for dit websites popularitet. Der er mange muligheder, når du skal skabe navnet på dit brand, men vær opmærksom på eksisterende brands og varemærker. Se Det her skal du undgå.

Domæneendelser

Det er også vigtigt at overveje domæneendelsen eller topdomænet (TLD, top-level domain) for dit domænenavn. Det mest populære TLD er .com, men Google Domains tilbyder forskellige TLD'er til en lang række forskellige formål, fra .academy til .zone. Du kan se hele listen her. Disse alternative endelser kan hjælpe dig med at skabe et mere karakteristisk image og formidle dit websites formål og værdi. For eksempel kan johnscoffee.com nu også hedde johns.coffee. Alternative TLD'er har desuden ingen negativ effekt på din søgerangering.

Det her skal du undgå

Nogle af de elementer, der kan påvirke opfattelsen af dit domænenavn negativt, er:

• Tal eller bindestreger i dit navn. Hvis du bruger det, opfattes dit website som mindre troværdigt eller legitimt.
  • Forkert stavede eksisterende ord eller virksomhedsnavne. Det kan føre til mistanke om spamming eller phishing.

• Lighed med et eksisterende brand eller varemærke. Hvis dit navn og indhold ligner en eksisterende virksomheds, kan du blive anmeldt for misbrug eller krænkelse af ophavsretten, og det kan føre til suspendering af dit domæne og sagsanlæg.