Google har indgået en aftale med Squarespace, Inc. vedrørende opkøbet af alle Google Domains' registreringer af domænenavne. Squarespace er registrator for dit domæne, og Squarespaces servicevilkår er gældende. Google administrerer dog dit domæne i en overgangsperiode. Efter en overgangsperiode vil dit domæne blive overflyttet til Squarespace, og ved overførsel vil dine data være underlagt Squarespaces privatlivspolitikFå flere oplysninger om aftalen.

Videresend dit Google-domæne til en webadresse eller IP-adresse

Når du køber eller overfører et domæne til Google Domains, kan du henvise dit domænenavn til en anden adresse for at lede folk til en enkelt lokation.

For eksempel kan "www.eksempel.net" videresende til "www.eksempel.com".

Her er nogle eksempler på destinationer for videresendelse:

• Roddomæner
  • Underdomæner – et domæne, der er en del af et større domæne
  • Mapper
  • Websider
  • IP-adresser

Sådan videresender du dit domæne:

1. Åbn Google Domains på din computer.
  2. Klik på domænenavnet og derefter Menu Menu og derefter Website.
  3. Klik på Videresend domæne under "Videresend til en eksisterende webside".
  4. Klik på Rediger under "Videresend fra".
  5. Angiv det domæne eller underdomæne, du vil videresende, og den webadresse eller IP-adresse, du vil videresende det til.
    • Hvis du vil ændre omdirigeringstypen eller videresendelse af stien eller aktivere "Secure Sockets Layer", skal du klikke på Avancerede indstillinger og foretage dine valg.
  6. Klik på Videresend.
  7. Sørg for, at dit domæne videresendes til den tiltænkte lokation.

Når du konfigurerer videresendelse til et website eller en webtjeneste, opretter Google Domains en syntetisk registrering for videresendelse til websitet eller webtjenesten. Hvis du sletter denne registrering, stopper videresendelse til websitet eller webtjenesten. Få flere oplysninger om ressourceregistreringstyper.

Tjek, at dit domæne videresender korrekt

1. Åbn Google Domains på din computer.
  2. Klik på det domæne, du har videresendt.
  3. Rul til "Mit website".
  4. Du kan åbne det i en ny fane ved at klikke på websitebilledet eller forhåndsvisningen.

Det kan tage op til 48 timer, før videresendelse af domæne opdateres. Hvis dit website ikke vises efter 48 timer, skal du tjekke webadressen og prøve igen.

Find DNS-registreringerne for videresendelse af domæne

Når du konfigurerer videresendelse til et website eller en webtjeneste, opretter Google Domains en syntetisk registrering, der indeholder DNS-registreringerne.

Sådan finder du DNS-registreringerne for videresendelse af domæne:

1. Åbn Google Domains på din computer.
  2. På domænelisten skal du klikke på det domæne, du har videresendt.
  3. Klik om nødvendigt på menuen Menu.
  4. Klik på DNS DNS icon.
  5. Rul til "Syntetiske registreringer".
  6. Klik på Udvid ud for registreringen af en syntetisk registrering for at finde oplysningerne om den.

Andre muligheder for videresendelse i Google Domains

Afhængigt af dine behov kan du vælge mellem flere muligheder for videresendelse i Google Domains.

Omdirigeringstype

Omdirigeringstypen bestemmer, hvordan routere og browsere gemmer dine oplysninger om videresendelse til websites. Du kan vælge én af følgende muligheder:

• En midlertidig omdirigering (HTTP 302) gør det muligt hurtigt at ændre din videresendelsesadresse. Når du bruger en midlertidig omdirigering, kan du hver gang tvinge et opslag til routingtabellen eller DNS-serveren.
  • En permanent omdirigering (HTTP 301) tillader browsere at gemme videresendelsesadressen i cache. Når du gemmer videresendelsesadressen i cache, kan du muligvis hjælpe med at indlæse adressen hurtigere ved efterfølgende besøg fra den samme browser. Ændringer i adressen, der videresendes til, kan dog tage længere tid.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken omdirigering du skal vælge, skal du bruge en midlertidig (HTTP 302) omdirigering.

Videresendelse af sti

Videresendelse af sti gør det muligt at videresende stien efter domænenavnet til den samme sti på det nye domæne. Alt efter det første ".com/" i din webadresse kopieres til det videresendte domæne. Når det domæne, du omdirigerer til, har samme struktur som det aktuelle domæne, skal du bruge videresendelse af sti.

Hvis du f.eks. videresender "documentationexample.com" til "example.com", kan dit domæne videresendes på 2 måder:

• Med videresendelse af sti slået til: "documentationexample.com/about.html" omdirigerer til "example.com/about.html".
  • Med videresendelse af sti slået fra: "documentationexample.com/about.html" omdirigerer til "example.com".

Tip!

• Hvis du vil sikre dig, at du videresender til en webadresse, der slutter på "/", skal du ikke aktivere videresendelse af sti.
  • Sådan deaktiverer du videresendelse af sti: Klik på Må ikke videresendes under "Videresendelse af sti".
Videresendelse over SSL

Du har 2 muligheder med videresendelse over SSL:

• Når SSL er slået til, fungerer videresendelse både til HTTP- og HTTPS-anmodninger.
  • Når SSL er slået fra, fungerer videresendelse kun for almindelige HTTP-anmodninger.

Tip!: Du kan ikke videresende jokertegn-adressen "*" over SSL.

Når SSL er slået til, tildeler og konfigurerer Google Domains automatisk et SSL-certifikat til omdirigeringen. For at sikre SSL-dækning skal destinationswebadressen begynde med "https://".

Se, hvordan du får et SSL-certifikat til dit domæne.