Uw domein toewijzen aan een externe webhost

In dit artikel worden de algemene stappen beschreven voor de toewijzing van een domein aan een externe webhost.

Hoe het werkt

Als u uw domein aan een andere webhost wilt toewijzen, moet u doorgaans een van de volgende twee handelingen verrichten:

• Custom resourcerecords instellen op een of meer waarden die door uw webhost zijn verstrekt.
  • De naamservers van uw domein instellen op waarden die door uw webhost zijn verstrekt.
Neem contact op met uw webhost om te achterhalen welke optie u moet gebruiken en welke specifieke waarden u moet invoeren.

Custom resourcerecords instellen

Afhankelijk van uw webhost moet u mogelijk een bepaald type custom resourcerecord instellen, zoals een A- of CNAME-record. Lees meer informatie over het toevoegen en bewerken van resourcerecords.

Ga als volgt te werk om custom resourcerecords in te stellen:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Open het tabblad DNS voor de domeinnaam.
  4. Scroll naar het gedeelte Aangepaste bronrecords. Stel het type custom resourcerecords in dat uw webhost nodig heeft.
    1. Ga als volgt te werk om een A-record in te stellen:
      1. Voer in het eerste veld '@' of het vereiste subdomein in.
      2. Selecteer A in het dropdownmenu.
      3. Voer in het gegevensveld het IP-adres of de IP-adressen van uw webhost in. Klik op Toevoegen om meer velden toe te voegen.
      4. Klik op Toevoegen.
    2. Ga als volgt te werk om een CNAME-record in te stellen:
      1. Voer in het eerste veld 'www' of het vereiste subdomein in.
      2. Selecteer CNAME in het dropdownmenu.
      3. Voer in het gegevensveld de vereiste gegevens in.
      4. Klik op Toevoegen.

DNS-naamservers voor custom domeinen instellen

Ga als volgt te werk om DNS-naamservers voor custom domeinen in te stellen:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Open het tabblad DNS
  4. Kies onder Naamservers de optie Aangepaste naamservers gebruiken.
  5. Voer de naamserverwaarden in die u van uw webhost heeft ontvangen. Klik op ToevoegenToevoegen om extra velden toe te voegen.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Afhankelijk van uw locatie kan het enkele minuten duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd. Doorvoeren op het gehele internet kan tot 48 uur duren.