Överföra en domän från ett konto du inte kommer åt längre

Obs! Följ de här anvisningarna när domänen du överför är registrerad hos Google Domains under ett konto (e-post-id) du inte har åtkomst till längre.

Om du ska kunna överföra domänen från ett konto du inte har åtkomst till längre måste du ha åtkomst till kontaktuppgifterna du angav när du skapade domänen. Det gäller antingen:

• innehavarens e-postadress för domänen för WHOIS
    eller
  • innehavarens telefonnummer för domänen för WHOIS

Procedur

Påbörja överföringen: klicka på Överför till i den vänstra navigeringspanelen, ange namnet på domänen du vill överföra och klicka på Fortsätt.

1. Hämta en auktoriseringskod för att överföra domänen.
    1. Välj Jag har ingen auktoriseringskod än så får du en auktoriseringskod.
    2. Om du inte har åtkomst till kontot som äger domänen längre klickar du på Jag har förlorat åtkomsten till kontot.
    3. Ange e-postadressen till kontot som äger domänen och fortsätt genom att klicka på Verifiera.
      Det här är den e-postadress du (eller domänens ursprungliga ägare) loggade in på Google Domains med när domänen registrerades.
    4. Välj på vilket sätt du vill ta emot auktoriseringskoden:
      • E-post – auktoriseringskoden skickas via e-post till innehavarens e-postadress i WHOIS kontaktuppgifter för domänen. Auktoriseringskoden är en serie bokstäver och siffror och ser ut ungefär så här: GD:ABCDEFGH12345. Använd inte det här alternativet om innehavarens e-postadress är samma som e-postadressen du inte kommer åt.
      • Textmeddelande (sms) – auktoriseringskoden skickas via sms till innehavarens telefonnummer i WHOIS kontaktuppgifter för domänen. Auktoriseringskoden är ett sexsiffrigt nummer, till exempel: 123456. Använd bara alternativet om telefonen kan ta emot sms.
      • Telefonsamtal – du meddelas om auktoriseringskoden via ett datorgenererat röstsamtal till innehavarens telefonnummer i WHOIS kontaktuppgifter för domänen. Auktoriseringskoden är ett sexsiffrigt nummer, till exempel: 123456.
      • Om du inte har tillgång till vare sig innehavarens e-postadress eller telefonnummer kontaktar du supporten. Supportteamet skickar ett verifieringsformulär via e-post till e-postadressen som angetts i innehavarens kontaktuppgifter.
    5. Ange auktoriseringskoden och klicka på Godkänn och fortsätt.
  2. Förnya automatiskt: Om domänen är konfigurerad så att registreringen förnyas automatiskt varje år väljer du om du vill fortsätta förnya automatiskt. Du måste konfigurera en betalningsmetod i Google Payments, men du debiteras inte förrän domänens sista giltighetsdatum.
  3. Domänkonfiguration: Välj om du vill behålla domänens konfiguration för webb, e-post och (eventuellt) G Suite eller om du vill återställa alla domäninställningar. Om du väljer att behålla alla inställningar slipper du avbrott i tjänsterna för webbsidor och e-post.
  4. Överför! Slutför överföringen genom att klicka på Överför. Domänen du precis överförde visas inom några minuter i listan på sidan Mina domäner.

Obs! Om domänen är registrerad hos någon annan registrar följer du anvisningarna i Överföra en domän från en annan registrar.

Mer information om kontaktuppgifter för WHOIS finns i Kontaktuppgifter.