Overfør et domene fra en konto du ikke har tilgang til lenger

Merk: Følg trinnene nedenfor hvis domenet du overfører, er registrert hos Google Domains under en konto (e-post-ID) som du ikke har tilgang til lenger.

For å overføre domenet fra en konto du ikke har tilgang til lenger, må du ha tilgang til kontaktinformasjonen du oppga da du konfigurerte domenet. Det kan være ett av følgende:

• registrantens e-postadresse som er registrert i WHOIS-informasjonen for domenet
    eller
  • registrantens telefonnummer som er registrert i WHOIS-informasjonen for domenet

Fremgangsmåte

Start overføringen: Klikk på Hent i navigasjonspanelet til venstre, skriv inn domenenavnet du vil overføre, og klikk på Fortsett.

1. Få tak i en autorisasjonskode for å overføre domenet.
    1. Velg Jeg har ingen autorisasjonskode ennå for å få tak i en autorisasjonskode.
    2. Hvis du ikke lenger har tilgang til kontoen som eier domenet, klikker du på Jeg har mistet tilgang til kontoen min.
    3. Skriv inn e-postadressen for kontoen som er registrert som eier av domenet, og klikk på Bekreft for å fortsette.
      Dette er e-postkontoen du (eller den opprinnelige eieren av domenet) brukte til å logge på Google Domains da du (eller den opprinnelige eieren) registrerte domenet.
    4. Velg hvordan du ønsker å motta autorisasjonskoden:
      • E-post – send autorisasjonskoden på e-post til registrantens e-postadresse som er oppført i WHOIS-kontaktinformasjonen for domenet. Autorisasjonskoden er en streng som består av bokstaver og tall, for eksempel: GD:ABCDEFGH12345. Ikke bruk dette alternativet hvis registrantens e-postadresse er den samme som e-postadressen du ikke har tilgang til.
      • Tekstmelding (SMS) – send autorisasjonskoden til registrantens telefonnummer som er oppført i WHOIS-kontaktinformasjonen for domenet. Autorisasjonskoden er et sekssifret nummer, for eksempel: 123456. Bruk dette alternativet bare hvis telefonen kan motta SMS-meldinger.
      • Telefonsamtale – autorisasjonskoden videreformidles av en datamaskingenerert stemme gjennom et anrop til registrantens telefonnummer som er oppført i WHOIS-kontaktinformasjonen for domenet. Autorisasjonskoden er et sekssifret nummer, eksempel: 123456.
      • Hvis du verken har tilgang til e-postadressen eller telefonnummeret til registranten, kan du kontakte brukerstøtten. Brukerstøtteteamet sender et bekreftelsesskjema til den fysiske postadressen som er oppført i registrantens kontaktinformasjon.
    5. Angi autorisasjonskoden, og klikk på Godta og fortsett.
  2. Automatisk fornyelse: Hvis domenet ble konfigurert med automatisk fornyelse av registreringen hvert år, kan du velge om du vil beholde den automatiske fornyelsen. Du må konfigurere en betalingsmåte i Google Payments, men du belastes ikke før domenets utløpsdato.
  3. Domenekonfigurasjon: Velg om du vil beholde domenets konfigurasjoner for nett, e-post og, hvis det er aktuelt, G Suite, eller om du vil tilbakestille alle domenekonfigurasjonene. Hvis du velger å beholde innstillingene dine, blir det ingen tjenesteavbrudd for nettsidene dine eller e-posten på domenet.
  4. Overfør! Klikk på Overfør for å fullføre overføringen. Du ser domenet du nettopp overførte, i listen på Mine domener-siden innen et par minutter.

Merk: Hvis domenet ditt er registrert hos en annen domeneregistrator, må du følge instruksjonene i artikkelen om å hente et domene fra en annen domeneregistrator.

Du finner mer informasjon om WHOIS-kontaktinformasjon i artikkelen om kontaktinformasjon.