Een domein overzetten vanaf een account waar u geen toegang meer tot heeft

Opmerking: Volg onderstaande stappen als het domein dat u wilt overzetten is geregistreerd bij Google Domains onder een account (e-mail-ID) waar u niet langer toegang tot heeft.

Als u een domein wilt overzetten van een account waar u geen toegang meer tot heeft, moet u toegang hebben tot de contactgegevens die u heeft opgegeven bij het instellen van het domein. U moet toegang hebben tot:

• Het e-mailadres van de registrant van het domein in WHOIS
    of
  • Het telefoonnummer van de registrant van het domein in WHOIS

Procedure

Begin het overdrachtsproces: klik in het linkernavigatiepaneel op Inkomende overdracht, voer de domeinnaam in die u wilt overzetten en klik op Doorgaan.

1. Vraag een autorisatiecode aan voor het overzetten van het domein.
    1. Selecteer Ik heb nog geen autorisatiecode om een autorisatiecode aan te vragen.
    2. Als u geen toegang meer heeft tot het account, klikt u op Ik heb geen toegang meer tot mijn account.
    3. Voer het e-mailadres in van het account van de eigenaar van het domein en klik op Verifiëren om door te gaan.
      Dit is het e-mailadres waarmee u (of de oorspronkelijke eigenaar van het domein) heeft ingelogd bij Google Domains om het domein te registreren.
    4. Selecteer hoe u de autorisatiecode wilt ontvangen:
      • E-mail: De autorisatiecode wordt verzonden naar het e-mailadres van de registrant zoals vermeld in de WHOIS-contactgegevens voor het domein. De autorisatiecode is een tekenreeks van letters en cijfers, zoals: GD:ABCDEFGH12345. Gebruik deze optie niet als het e-mailadres van de registrant hetzelfde is als het e-mailadres waar u geen toegang tot heeft.
      • Tekstbericht (sms): De autorisatiecode wordt in een sms verstuurt naar het telefoonnummer van de registrant zoals vermeld in de WHOIS-contactgegevens voor het domein. De autorisatiecode is een zescijferig nummer, zoals: 123456. Gebruik deze optie alleen als de telefoon sms-berichten kan ontvangen.
      • Telefonisch: Een computer belt naar het telefoonnummer van de registrant zoals vermeld in de WHOIS-contactgegevens van het domein en geeft de autorisatiecode door. De autorisatiecode is een zescijferig nummer, zoals: 123456.
      • Neem contact op met het ondersteuningsteam als u geen toegang heeft tot het e-mailadres en het telefoonnummer van de registrant. Het ondersteuningsteam zal dan een verificatieformulier sturen naar het fysieke postadres dat vermeld staat in de contactgegevens van de registrant.
    5. Voer de autorisatiecode in en klik op Accepteren en doorgaan.
  2. Automatisch verlengen: Als de registratie van het domein ieder jaar automatisch werd verlengd, kiest u of u wilt doorgaan met het automatisch verlengen van dit domein. U moet een betaalmethode instellen in Google Payments, maar de kosten worden pas in rekening gebracht bij de verlenging van het domein.
  3. Domeinconfiguratie: Selecteer of u de configuratie voor de website, e-mail en, indien aanwezig, G Suite van het domein wilt behouden of dat u alle domeinconfiguraties wilt resetten. Als u uw instellingen wilt behouden, worden de services van uw internetpagina's en e-mail niet onderbroken.
  4. Tijd om over te zetten. Klik op Overzetten om het overdrachtsproces te voltooien. Binnen een paar minuten verschijnt het domein dat u zojuist heeft overgezet in de lijst op de pagina 'Mijn domeinen'.

Opmerking: Als uw domein is geregistreerd bij een andere registrar, volg dan de stappen uit Inkomende overdracht van een domein van een andere registrar.

Zie Contactgegevens voor meer informatie over WHOIS-contactgegevens.