Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Deling av domeneadministrasjon

Del domenet ditt med andre

Viktig: Hvis du kjøper domenet ditt gjennom Google Cloud Platform, administreres tillatelsene av Cloud IAM. Finn ut hvordan du administrerer roller og tillatelser.

Du kan la andre folk administrere domenet ditt. Hver nye person har full tilgang til:

• administrere registrering: – fornye, legge til registreringsår, si opp eller starte automatisk fornyelse, slette domenet og legge til eller slette personer
  • administrere tilstedeværelse på nettet: – administrere innstillinger for nettsteder, ekstra e-postadresser eller Google Workspace-kontoer
  • administrere DNS-innstillinger: – legge til, endre og slette ressursposter eller navnetjenere og slå DNS-sikkerhetsutvidelser av eller på

Tips:

• Når du deler et domene, endrer ikke dette eierskapet for domenet.
  • Du kan ikke begrense en persons tillatelser til bestemte funksjoner. Hver person har full administratortilgang til domenet.

Del administrering av domenet ditt

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Åpne menyen Meny.
  4. Klikk på Registreringsinnstillinger.
  5. Under «Domenetillatelser» klikker du på Legg til en bruker.
  6. Skriv inn e-postadressen.

Personen du deler med, mottar et e-postvarsel med en link for å logge på Google Domains.

Fjern personer du deler domenet ditt med, fra domenet

Fjern personer du ikke lenger vil at ha tilgang til domenet ditt. Hvis du sletter personen du er logget på som, mister du tilgangen til domenet og går tilbake til «Mine domener»-siden.

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Åpne menyen Meny.
  4. Klikk på Registreringsinnstillinger.
  5. Under «Domenetillatelser» klikker du på Slett Slett ved siden av personen du vil fjerne.

Hvis du sletter personen som konfigurerte automatisk fornyelse for domenet ditt, må en gjenværende person slå på automatisk fornyelse på nytt for å fornye domeneregistreringen automatisk hvert år. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer automatisk fornyelse for et domene.

Du kan ikke slette den siste gjenværende personen fra et domene.

Tips for deling av domeneadministrasjon

• Hvis du harGoogle Workspace konfigurert for domenet ditt, deler du domenet med personen som er Google Workspace–administrator, nærmere bestemt personen som er ansvarlig forGoogle Workspace-fakturering.
  • Personer har bare tilgang til sin egen Google Payments-konto for kjøp via Google Domains.
  • Det kan hende du må gi nye personer tillatelser på webhotellet til eventuelle tredjepartstjenester du bruker til oppretting av nettsteder. Hvis du legger til en person på domenet ditt, blir ikke denne personen automatisk lagt til i eventuelle tredjepartsverktøy for nettstedsbygging.
  • Hvis en person du har delt administrering av domenet med, legger til eller fjerner Google Workspace-personer, påvirker det bruken og kostnadene som belastes på slutten av måneden.