Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Uppgradera e-postadress för vidarebefordran till Google Workspace-användare

Med Google Domains vidarebefordran av e-post kan du skapa adresser för vidarebefordran (till exempel du@dindomän.com) där meddelanden omdirigeras till en e-postadress du äger (till exempel en privat Gmail-adress). Läs mer.

Du kan uppgradera en adress för vidarebefordran till en Google Workspace-användare och få tillgång till avancerade företagsfunktioner. Varje Google Workspace-användare har en egen postlåda, Google Drive för fillagring och delning, Google Meet för videomöten och realtidssamarbete med Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär, Kalender och Sites. Läs mer.

Så här byter du från adresser för vidarebefordran till Google Workspace-användare:

Om du skapar en helt ny Google Workspace-användare:

1.  Logga in på ditt Google Domains-konto.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Öppna menyn Meny.
  4. Klicka på E-post.
  5. Under Skaffa en anpassad e-postadress klickar du på Skaffa Google Workspace.
  6. Ange namn, användarnamn och alternativ e-postadress för att skapa ditt första administratörskonto. Du måste också välja om kontot i Google Workspace ska ha hanteringsbehörighet på domänen.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Välj den Google Workspace-utgåva som bäst uppfyller dina behov.
  9. Fortsätt till betalningsinformation.
  10. Ange dina betalningsuppgifter och klicka på Köp.

På nästa månads faktureringsdatum debiteras du för det totala antalet aktiva Google Workspace-användare (6 USD per användare för Business Starter, 12 USD per användare för Business Standard, 18 USD per användare för Business Plus). Betalningen för den nya användaren fördelas proportionellt för månaden.

Om du redan har konfigurerat en Google Workspace-användare tidigare:

Lär dig att lägga till en Google Workspace-användare.

Du ser fortfarande adressen för vidarebefordran under Vidarebefordran av e-post, men alla e-postmeddelanden omdirigeras nu till användarens nya Gmail-inkorg. Vi rekommenderar att ta bort adressen för vidarebefordran.

Testa e-postadressen

När du har skapat Google Workspace-användaren kan du skicka ett testmeddelande till användarens adress. Om testmeddelandet vidarebefordras till den föregående mottagaren ska du kontrollera att det nya användarnamnet stämmer överens med e-postadressen för vidarebefordran. Om de inte stämmer överens kan du byta namn på användaren till samma som adressen för vidarebefordran.

Ta bort användare

Om du raderar ett användarkonto men vill fortsätta använda e-postadressen, kan du lägga till den raderade e-postadressen som en adress för vidarebefordran och omdirigera e-posten till en annan e-postadress.