Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Om Google Workspace med Google Domains

I denne artikkelen får du en oversikt over hvordan Google Workspace fungerer sammen med Google Domains, blant annet hvordan du registrerer deg. Du finner også svar på vanlige spørsmål.

Med Google Workspace kan du opprette egendefinerte e-postadresser for domenet ditt, for eksempel navnetditt@bedriftsnavn.com, legge til e-postaliaser og administrere all e-post fra én innboks. I læringssenteret for Google Workspace finner du tips og veiledninger for å komme i gang med Google Workspace.

Slik fungerer det

Alle Google Workspace-abonnementene inkluderer egendefinerte e-postadresser, videomøter, Kalender, Dokumenter og andre samarbeids- og kommunikasjonsverktøy for bedriften.

Her er noen av funksjonene i Google Workspace:

• Du kan planlegge aktiviteter i Kalender på tidspunkter som passer for alle, og få møtepåminnelser sendt direkte til Gmail-innboksen.
  • Med Disk kan du lagre og åpne over 40 vanlige filformater, inkludert videoer, bilder, Microsoft Office-dokumenter og PDF-filer.
  • Det fungerer både med og uten internettilkobling.
  • Du kan opprette et nytt regneark og redigere det samtidig som andre – fra datamaskinen, telefonen eller nettbrettet ditt.

Finn ut mer om Google Workspace-funksjonene.

Slik registrerer du deg for Google Workspace

Følg denne fremgangsmåten for å registrere deg for Google Workspace:

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenenavnet ditt.
  3. Åpne menyen Meny.
  4. Klikk på E-post.
  5. Klikk på Få Google Workspace under Skaff deg en egendefinert e-postadresse.

Følg fremgangsmåten for å opprette en Google Workspace-konto og konfigurere fakturering. Du har administratortilgang til Google Workspace-kontoen din, og derfor kan du legge til brukere og administrere tjenesteinnstillingene.

Et midlertidig passord sendes per e-post. Når du har registrert deg, kan du ta en titt på hurtigstartveiledningen for å komme i gang med den nye e-postadressen din og finne ut hvordan du bruker Google Workspace-tjenestene – som dokumenter, lagring og videokonferanser på nettet. Hvis du trenger hjelp, er brukerstøtteteamet for Google Workspace tilgjengelig døgnet rundt, hele uken.

Om de forskjellige utgavene av Google Workspace

Det finnes tre Google Workspace-utgaver du kan abonnere på via Google Domains. Her finner du detaljer og prisinformasjon for nye abonnementer:

Business Starter

Egendefinerte e-postadresser og 30 GB lagring.

USD 7,20 per bruker per måned

• egendefinert og sikker bedrifts-e-post
  • 30 GB lagring i nettskyen per bruker
  • samarbeidsverktøy inkludert Dokumenter, Presentasjoner og Regneark
  • videomøter med 100 deltakere

Business Standard

Egendefinerte e-postadresser, 2 TB lagring og enda bedre møter.

USD 14,40 per bruker per måned

• egendefinert og sikker bedrifts-e-post
  • 2 TB lagring i nettskyen per bruker
  • samarbeidsverktøy inkludert Dokumenter, Presentasjoner og Regneark
  • videomøter med 150 deltakere samt møteopptak

Business Plus

Egendefinerte e-postadresser, 5 TB lagring og e-discovery.

USD 21,60 per bruker per måned.

• egendefinert og sikker bedrifts-e-post
  • 5 TB lagring i nettskyen per bruker
  • samarbeidsverktøy inkludert Dokumenter, Presentasjoner og Regneark
  • videomøter med 250 deltakere samt møteopptak og sporing av deltakelse
  • utvidede kontroller for sikkerhet og administrering, inkludert Arkiv og avansert administrering av endepunkter

Viktig: Hvis du har kjøpt et eldre G Suite-abonnement (dvs. Basic- og Business-utgavene) 6. oktober 2020 eller tidligere, tar vi kontakt i løpet av de neste månedene for å hjelpe deg med overgangen til et av de nye tilbudene. Merk at du ikke kan bytte tilbake til det gamle abonnementet når du har gått over til et nytt.

Hvis du er interessert i Google Workspace-utgaver med over 300 brukerlisenser for bedriften din, kan du kjøpe et Enterprise-abonnement direkte i Google Workspace

Vanlige spørsmål

Her er noen vanlige spørsmål om bruk av Google Workspace med Google Domains:

Hva er Google Workspace?

6. oktober 2020 lanserte vi en ny merkevare, en ny produktopplevelse og et nytt sett med tilbud for å gjøre kundene våre enda bedre rustet for fremtidens arbeidshverdag. I forbindelse med disse endringene heter G Suite nå Google Workspace. Enten du befinner deg hjemme, på jobben eller i klasserommet, er Google Workspace den beste måten å skape, kommunisere og samarbeide på.

Hvordan påvirker dette det nåværende G Suite-abonnementet mitt?

Alle nåværende G Suite-abonnementer og tilknyttede tjenester fortsetter å fungere på samme måte som i dag. Vi tar kontakt i løpet av de neste månedene for å hjelpe deg med overgangen til et av de nye tilbudene. Du trenger ikke å foreta deg noe i dag.

Kan jeg beholde det nåværende G Suite-abonnementet mitt?

Du kan beholde G Suite-abonnementet ditt frem til tiden er inne for å bytte. Vi kontakter deg i løpet av de neste månedene for å hjelpe deg med overgangen til de nye Google Workspace-utgavene.

Kan jeg fortsatt registrere meg for G Suite Basic/Business?

Det er ikke lenger mulig å registrere seg for G Suite Basic og G Suite Business. Hvis du bruker G Suite Basic, fortsetter abonnementet ditt og alle de tilknyttede tjenestene å fungere som de gjør i dag, helt til det er på tide å bytte til et nytt tilbud. Vi kontakter deg i løpet av de neste månedene for å hjelpe deg med overgangen.

Kan jeg fortsette å legge til brukere i G Suite-abonnementet mitt?

Ja. Du kan legge til flere brukere i det nåværende G Suite-abonnementet ditt. Alle eksisterende G Suite-abonnementer og tilknyttede tjenester fortsetter å fungere på samme måte som i dag.

Utgjør det noen forskjell om jeg kjøper Google Workspace via Google Domains?

Hvis du kjøper Google Workspace via Google Domains, blir kontoadministrasjonen litt annerledes:
  • Konfigurering
  • Med Google Domains får du automatisk konfigurasjon av Gmail og beskyttelsesfunksjoner for e-post, for eksempel DomainKeys Identified Mail (DKIM) og Sender Policy Framework (SPF).
  • Du kan utføre noen administrative oppgaver, som å legge til eller fjerne brukere, i Google Domains-kontrollpanelet.
  • Fakturering
  • Google Domains faktureres månedlig.
  • Du administrerer betalinger via Google Payments-kontoen din.

Hvor mange domener kan jeg legge til i Google Workspace?

Du kan legge til opptil 20 domener som domenealiaser i Google Workspace-kontoen. Alle brukerne dine får automatisk e-postadresse på begge domenene.

Angi eller tilbakestill passord for Google Workspace-brukere

1. Logg på Google Domains.
  2. Gå til «E-post»-fanen.
  3. Under «Legg til eller fjern personer fra Google Workspace» på kontoen du vil tilbakestille passordet for, klikker du på Rediger Rediger-innstilling (blyantikon) and then Tilbakestill passordet.
  4. Skriv inn en e-postadresse for å sende det midlertidige passordet. Bruk en annen e-postadresse enn brukerens Google Workspace-e-postadresse.
  5. Klikk på Send tilbakestillings-e-post.
  6. Følg veiledningen i e-posten for å tilbakestille passordet.
  7. Logg på for å endre passordet ditt.

Hvis du fortsatt ikke får tilbakestilt passordet, eller hvis du vil vite mer om administrering av Google Hedgehog-brukere, kan du gå til Administrer eller slett Google Workspace.

Hva om jeg allerede har Google Workspace?

Her er noen vanlige spørsmål om hvordan Google Domains fungerer med Google Workspace hvis du allerede har kjøpt et abonnement:

VIS ALLE SKJUL ALLE

Jeg har allerede en Google Workspace-konto. Må jeg kjøpe enda en Google Workspace-konto via Google Domains?
Nei. Du trenger ikke å kjøpe noen ny Google Workspace-konto via Google Domains. Hvis du har kjøpt tilgang til Google Workspace uten å gå via Google Domains, og du har fullført Google Workspace-konfigurasjonen, kan du begynne å bruke Google Workspace.
Du kan konfigurere en Google Workspace-konto som bruker et domene som administreres via Google Domains.
Hvordan administrerer jeg Google Workspace hvis jeg opprettet abonnementet via Google Workspace-nettstedet?
Du får tilgang til Google Workspace-kontoen din ved å logge på Gmail med et brukernavn fra domenet ditt, for eksempel du@dittdomene.com – ikke gmail.com-brukernavnet du bruker for å få tilgang til Google Domains.
Du kan administrere Google Workspace-tjenestene dine, legge til brukere, endre faktureringsopplysningene for Google Workspace eller utføre andre administrative oppgaver ved å logge på Google Administrasjonskonsoll.
Er det noe spesielt jeg må gjøre hvis jeg har overført domenet mitt til Google Domains fra en annen domenevert?
Hvis du som Google Workspace-kunde har overført domenet ditt til Google Domains fra en annen domenevert, må du sørge for å konfigurere e-postadressen din og de egendefinerte nettadressene i Google Domains.
Hvis du har tilordnet et nettsted til domenet ditt, må du legge til CNAME-poster i Google Domains.