Lägga till en administratör

G Suite heter nu Google Workspace. Allt du behöver för att få saker och ting gjorda – nu på ett och samma ställe. Läs mer om Google Workspace.

Google Workspace-tjänster hanteras i administratörskonsolen av administratörer. Administratörer kan ställa in säkerhetspolicyer, skapa grupper och hantera användare. Minst en av dina användare måste vara administratör.

Skapa en administratör

När du har lagt till en användare kan du göra användaren till administratör:

1. Logga in på Google Domains med Google-kontot som hanterar domänen.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Klicka på E-post.
  4. Under Lägg till eller ta bort personer från Google Workspace klickar du på Redigera Redigera bredvid den användare du vill göra till administratör.
  5. I rullgardinsmenyn Behörighetstyp ändrar du från Användare till Administratör.
  6. Klicka på Spara.

Anpassa administratörsroller

När du skapar din första administratör får användaren statusen avancerad administratör. Avancerade administratörer har tillgång till alla funktioner i administratörskonsolen.

Du kan också tilldela specifika roller till en administratör, men minst en av dina användare måste vara avancerad administratör.

Administratörstips

Återställning av lösenord: Om du inte kan logga in på ditt administratörskonto kan du återställa lösenordet. Ett tillfälligt lösenord skickas då till din sekundära e-postadress eller ditt telefonnummer.

Säkerhet: Administratörer kan tillämpa säkerhetspolicyer för att skydda din domän och användarnas data. Läs mer.

Lägga till användare och faktureringsuppgifter: Administratörer kan hantera användare från administratörskonsolen, men om du behöver lägga till användare eller ändra faktureringsuppgifter görs det från Google Domains-kontot som hanterar din domän.

Google Grupper: Genom att lägga användarna i organisationsenheter kan administratörerna enkelt aktivera och inaktivera tjänster för grupper av användare. Läs mer.

Mobil: Du kan hantera ditt mobila team från administratörskonsolen. Läs mer.