Google har ingått ett avtal med Squarespace, Inc. som köper upp alla domännamnsregistreringar av Google Domains. Squarespace är postens registrar för domänen och Squarespaces användarvillkor gäller. Google hanterar dock din domän under en övergångsperiod. Efter övergångsperioden flyttas din domän över till Squarespace. Vid överföringen omfattas dina uppgifter av Squarespaces integritetspolicyLäs mer om avtalet.

Om Google Workspace med Google Domains

Den här artikeln ger en översikt över hur Google Workspace fungerar med Google Domains, inklusive hur du registrerar dig och svar på vanliga frågor.

Med Google Workspace kan du skapa anpassade e-postadresser för din domän, till exempel du@dittföretag.com, lägga till e-postalias och hantera all e-post från en inkorg. I utbildningscentret för Google Workspace finns självstudier och tips för att komma igång med Google Workspace.

Så fungerar det

I varje prenumeration på Google Workspace ingår anpassade e-postadresser, videomöten, Kalender, Dokument och andra samarbets- och kommunikationsverktyg för ditt företag.

Här är några funktioner i Google Workspace:

• Schemalägg händelser i Kalender på tider som fungerar för alla, och få påminnelser om möten direkt i Gmail-inkorgen.
  • Använd Drive och få tillgång till över 40 populära filformat, bland annat videor, bilder, Microsoft Office-dokument och PDF-filer.
  • Arbeta med eller utan internetanslutning.
  • Skapa ett nytt kalkylark och redigera samtidigt som andra personer från datorn, telefonen eller surfplattan.

Läs mer om Google Workspace funktioner

Så registrerar du dig för Google Workspace

Registrera dig för Google Workspace på följande sätt:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Välj namnet på din domän.
  3. Öppna menyn Meny.
  4. Klicka på E-post.
  5. Under Skaffa en anpassad e-postadress klickar du på Skaffa Google Workspace.

Följ anvisningarna för att skapa ett Google Workspace-konto och konfigurera fakturering. Du är administratör för ditt Google Workspace-konto och kan därför lägga till användare och hantera tjänstinställningar.

Ett tillfälligt lösenord skickas via e-post. När du har registrerat dig kan du kolla in snabbstartsguiden för information om hur du använder din nya e-post, onlinedokument, lagring, videokonferenser och andra Google Workspace-tjänster. Om du behöver hjälp finns supportteamet för Google Workspace tillgängligt dygnet runt.

Om Google Workspace-utgåvor

Det finns tre Google Workspace-utgåvor som du kan prenumerera på via Google Domains. Här är information om och priser för nya prenumerationer:

Business Starter

Anpassad e-postadress och 30 GB lagring

7,20 USD per användare per månad

• Anpassad och säker e-post för företag
  • 30 GB molnlagring per användare
  • Samarbetsverktyg inklusive Dokument, Presentationer och Kalkylark
  • Videomöten för 100 deltagare

Business Standard

Anpassad e-postadress, 2 TB lagring och förbättrade möten

14,40 USD per användare per månad

• Anpassad och säker e-post för företag
  • 2 TB molnlagring per användare
  • Samarbetsverktyg inklusive Dokument, Presentationer och Kalkylark
  • Videomöten för 150 deltagare och mötesinspelning

Business Plus

Anpassad e-postadress, 5 TB lagring och eDiscovery

21,60 USD per användare per månad

• Anpassad och säker e-post för företag
  • 5 TB molnlagring per användare
  • Samarbetsverktyg inklusive Dokument, Presentationer och Kalkylark
  • Videomöten för 250 deltagare, mötesinspelning och närvarospårning
  • Förbättrad säkerhet och hanteringskontroller, inklusive Arkiv och avancerad slutpunktshantering

Viktigt! Om du har köpt en äldre G Suite-prenumeration (dvs Basic eller Business) fram till den 6 oktober 2020 kontaktar vi dig under de kommande månaderna för att ordna med övergången till ett av de nya erbjudandena. Tänk på att du inte kan byta tillbaka till den äldre prenumerationen när du har migrerat till en ny.

Om du är intresserad av Google Workspace-utgåvor för mer än 300 platser för ditt företag kan du köpa en Enterprise-prenumeration direkt hos Google Workspace.

Vanliga frågor

Här följer några vanliga frågor om att använda Google Workspace med Google Domains:

Vad är Google Workspace?

Den 6 oktober 2020 lanserade vi ett nytt varumärke, en ny produktupplevelse och en rad erbjudanden som förbereder våra kunder på framtidens arbetsmiljö. Inom ramarna för detta byter G Suite namn till Google Workspace. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller i klassrummet är Google Workspace det bästa sättet att skapa, kommunicera och samarbeta.

Hur påverkar det här min nuvarande G Suite-prenumeration?

Dina nuvarande G Suite-prenumerationer och alla relaterade tjänster fortsätter att fungera som de gör i dag. Vi kontaktar dig under de kommande månaderna för att hitta rätt övergångsväg för dig till ett av de nya erbjudandena. Du behöver inte göra något just nu.

Kan jag behålla min nuvarande G Suite-prenumeration?

Du kan behålla G Suite-prenumerationen tills det är dags för överflyttning. Vi kontaktar dig under de kommande månaderna för att övergå till de nya Google Workspace-utgåvorna.

Kan jag fortfarande registrera mig för G Suite Basic/Business?

G Suite Basic och G Suite Business är inte tillgängligt för nya registreringar. Om du har G Suite Basic fortsätter din prenumeration och alla relaterade tjänster att fungera precis som i dag, tills det är dags att gå över till ett nytt erbjudande. Vi kontaktar dig under de kommande månaderna för att hitta rätt övergångsväg för dig.

Kan jag fortsätta att lägga till användare i min G Suite-prenumeration?

Ja. Du kan lägga till fler användare i din nuvarande G Suite-prenumeration. Dina nuvarande G Suite-prenumerationer och alla relaterade tjänster fortsätter att fungera som de gör i dag.

Händer det något särskilt när jag köper Google Workspace via Google Domains?

Om du köper Google Workspace via Google Domains finns vissa skillnader när det gäller kontohantering:
  • Gör så här
  • Google Domains konfigurerar automatiskt Gmail och e-postskyddsfunktioner som DKIM (DomainKeys Identified Mail) och SPF (Sender Policy Framework).
  • Vissa administrativa uppgifter, till exempel att lägga till eller ta bort användare, hanterar du via Google Domains kontrollpanel.
  • Fakturering
  • Fakturering för Google Domains sker månadsvis.
  • Betalningar hanteras via ditt Google Payments-konto.

Hur många domäner kan jag lägga till i Google Workspace?

Du kan lägga till upp till 20 domäner som domänalias i ditt Google Workspace-konto. Alla dina användare får automatiskt e-postadresser på båda domänerna.

Ange eller återställ lösenord för Google Workspace-användare

1. Logga in på Google Domains.
  2. Öppna fliken E-post.
  3. Under Lägg till eller ta bort personer från Google WorkspaceInställningen Redigera, pennikonand then Återställ lösenord på det konto där du vill återställa lösenordet.
  4. Ange en e-postadress för att skicka det tillfälliga lösenordet. Använd en annan e-postadress än användarens e-postadress i Google Workspace.
  5. Klicka på Skicka e-postmeddelande för återställning.
  6. Återställ lösenordet genom att följa anvisningarna i e-postmeddelandet.
  7. Logga in om du vill ändra lösenordet.

Om du fortfarande inte kan återställa lösenordet, eller om du vill veta mer om hantering av Google Hedgehog-användare besöker du Hantera eller radera Google Workspace.

Vad händer om jag redan har Google Workspace?

Vanliga frågor om hur Google Domains fungerar med Google Workspace om du redan har köpt en prenumeration:

UTÖKA ALLA KOMPRIMERA ALLA

Jag har redan ett Google Workspace-konto. Behöver jag köpa ett annat Google Workspace-konto via Google Domains?
Nej, du behöver inte köpa ett nytt Google Workspace-konto via Google Domains. Om du har köpt Google Workspace separat från Google Domains och slutfört Google Workspace setup kan du börja använda Google Workspace.
Du kan konfigurera ett Google Workspace-konto som använder en domän som hanteras via Google Domains.
Hur hanterar jag Google Workspace om jag registrerade mig via webbplatsen för Google Workspace?
För att få åtkomst till Google Workspace-kontot ska du logga in på Gmail med ett användarnamn från din domän, till exempel du@dindomän.se och inte det användarnamn på gmail.com som du använder för Google Domains.
Logga in på Googles administratörskonsol för att hantera Google Workspace-tjänster, lägga till användare, ändra dina betalningsuppgifter för Google Workspace eller utföra andra administrativa uppgifter.
Vad ska jag göra om jag överförde min domän till Google Domains från en annan domänvärd?
Om du är Google Workspace-kund och har överfört din domän från en annan domänvärd till Google Domains ska du konfigurera din e-post och dina anpassade webbadresser i Google Domains.
Om du har mappat en webbplats till din domän ska du lägga till CNAME-poster (Canonical Name) i Google Domains.