Överföra en domän mellan Google Domains-konton

De här anvisningarna gäller för att överföra en domän som är registrerad i Google Domains till ett annat konto. Om domänen är registrerad hos en annan registrar hittar du anvisningar i Överföra en domän till Google Domains.

När du överför till ett annat konto i Google Domains

• behöver du inte vänta till 60 dagar efter registreringen innan du kan överföra en domän
  • behöver du inte köpa ett ytterligare års registrering för att genomföra överföringen
  • kan du behålla domänens konfiguration för webb, e-post och (eventuellt) G Suite. När du har överfört domänen är det en bra idé att testa de här inställningarna för att säkerställa att domänen fungerar som den ska.

Procedur

Påbörja överföringen: klicka på Överför till i den vänstra navigeringspanelen, ange namnet på domänen du vill överföra och klicka på Fortsätt

Om steg 1 är att du ska besöka din nuvarande registrar är domänen registrerad hos en annan registrar. Kontrollera stavningen av domännamnet. Om den stämmer läser du Överföra en domän till Google Domains där du hittar anvisningar om hur du överför från en annan registrar.

1. Hämta en auktoriseringskod för att överföra domänen.
    1. Välj Jag har ingen auktoriseringskod än så får du en auktoriseringskod.
    2. Om du inte äger domänen samarbetar du med domänens ägare för att logga in på Google Domains och hämta en auktoriseringskod. Läs Överföra en domän från Google Domains om du behöver anvisningar.
    3. Logga in med e-postadressen och lösenordet du äger domänen med.
      • Om du inte har åtkomst till kontot längre klickar du på Jag har förlorat åtkomsten till kontot. Sedan anger du e-postadressen till kontot domänen registrerats för och klickar på Verifiera för att få auktoriseringskoden.
      • Behöver du anvisningar läser du Överföra en domän från ett konto du inte kommer åt längre.
    4. Kopiera auktoriseringskoden.
      Obs! Det är en bra idé att tillfälligt klistra in auktoriseringskoden i ett textfönster så att du kan kontrollera att du kopierat den rätt.
    5. Klicka på Fortsätt och fortsätt till nästa konto när du har kopierat auktoriseringskoden.
    6. Logga in igen med det konto du överför domänen till.
    7. Välj Jag har redan en auktoriseringskod.
    8. Ange auktoriseringskoden och klicka på Godkänn och fortsätt
  2. Automatisk förnyelse: om domänen är konfigurerad så att registreringen förnyas automatiskt väljer du om du vill fortsätta förnya automatiskt. Mer information om automatisk förnyelse finns i Förnya och återställa domän

Om du väljer att förnya automatiskt ombeds du att godkänna automatiska betalningar. Du debiteras inte förrän det är dags att förnya domänen vid det ursprungliga sista giltighetsdatumet för domänregistreringen.
  3. Domänkonfiguration: välj om du vill behålla domänens konfiguration för webb, e-post och (eventuellt) G Suite eller om du vill återställa alla domäninställningar. Om du väljer att behålla alla inställningar slipper du avbrott i tjänsterna för webbsidor och e-post.
  4. Överför! Slutför överföringen genom att klicka på Överför. Domänen du precis överförde visas inom några minuter i listan på sidan Mina domäner.

Obs! Om domänen är registrerad hos någon annan registrar följer du anvisningarna i Överföra en domän från en annan registrar.