Överföra en domän mellan Google Domains-konton

Om du har en domän som är registrerad hos Google Domains kan du överföra den mellan Google Domains-konton. Den här artikeln innehåller instruktioner om hur du överför en domän.

Om domänen är registrerad hos en annan registrar kan du läsa mer om hur du överför domänen till Google Domains.

När du överför till ett annat konto i Google Domains

• måste du vänta fem dagar efter att du har registrerat dig, eller överfört från en annan registrar, innan du kan överföra till ett annat Google-konto
  • behöver du inte köpa ytterligare ett års registrering för att genomföra överföringen
  • kan du behålla domänens konfiguration för webb, e-post och (om tillämpligt) G Suite.

Överföra en domän

Följ de här stegen för att överföra en domän inom Google Domains:

1. Logga in på Google Domains med kontot som du vill överföra domänen till.
  2. Klicka på Överför till på vänster sida.
  3. Ange domännamnet du vill överföra och klicka på Fortsätt.
Om steg 1 är att du ska besöka din nuvarande registrar kontrollerar du att domännamnet är rättstavat. Om du fortfarande blir ombedd att besöka din nuvarande registrar är domänen inte registrerad hos Google Domains. Då måste du överföra domänen från en annan registrar till Google Domains.
  1. Du behöver en auktoriseringskod för att överföra domänen.
    1. Välj Jag har ingen auktoriseringskod än så får du en auktoriseringskod.
      • Om du inte äger domänen samarbetar du med domänens ägare för att logga in på Google Domains och hämta en auktoriseringskod.
    2. Klicka på Logga in och logga in på kontot domänen har registrerats för.
    3. Kopiera auktoriseringskoden och klicka på Fortsätt till det andra kontot.
      • Klistra in auktoriseringskoden i en textruta för att kontrollera att du har kopierat den rätt.
    4. Logga in med kontot du vill överföra domänen till.
    5. Välj Jag har redan en auktoriseringskod.
    6. Klistra in auktoriseringskoden och klicka på Godkänn och fortsätt.
  2. Om domänen är konfigurerad så att registreringen förnyas automatiskt väljer du om du vill fortsätta förnya automatiskt.
    • Obs! Om du väljer att förnya automatiskt behöver du godkänna automatiska betalningar. Du debiteras inte förrän det är dags att förnya domänen. Domänen förnyas vid det ursprungliga sista giltighetsdatumet för domänregistreringen.
  3. Välj om du vill behålla domänens konfiguration för webb, e-post och (om tillämpligt) G Suite eller om du vill återställa alla domäninställningar. Om du väljer att behålla alla inställningar slipper du avbrott i tjänsterna för webbsidor och e-post.
  4. Klicka på Överför.
  5. Ange eller redigera kontaktuppgifterna för domänen och klicka på Fortsätt.
  6. Bekräfta ändringarna via bekräftelsemeddelandena om så krävs.
  7. Domänen du har överfört visas inom några minuter i listan Mina domäner.