Overfør et domene mellom Google Domains-kontoer

Følg trinnene nedenfor når du skal overføre et domene som er registrert i Google Domains, til en annen konto. Hvis domenet er registrert hos en annen domeneregistrator, kan du se artikkelen om å hente et domene.

Når du overfører til en annen konto innenfor Google Domains, gjelder følgende:

• Du trenger ikke å vente i 60 dager etter registrering for å overføre et domene
  • Du trenger ikke å kjøpe et ekstra år med registrering for å fullføre overføringen
  • Du kan beholde konfigurasjonene på domenet for nett, e-post og, hvis det er aktuelt, G Suite. Det er lurt å teste disse tingene etter overføringen for å kontrollere at alt fungerer som det skal.

Fremgangsmåte

Start overføringen: Klikk på Hent i navigasjonspanelet til venstre, skriv inn domenenavnet du vil overføre, og klikk på Fortsett

Hvis du får beskjed i trinn 1 om å gå til den nåværende domeneregistratoren din, er domenet registrert hos en annen domeneregistrator. Kontrollér at du har stavet domenet riktig. Hvis det er stavet riktig, kan du se artikkelen om å hente et domene for å se en veiledning for hvordan du overfører fra en annen domeneregistrator.

1. Få tak i en autorisasjonskode for å overføre domenet.
    1. Velg Jeg har ingen autorisasjonskode ennå for å få tak i en autorisasjonskode.
    2. Hvis domenet eies av noen andre, må du samarbeide med eieren av domenet om å logge på Google Domains for å få tak i autorisasjonskoden. Se artikkelen om å flytte et domene hvis du trenger en veiledning for dette.
    3. Logg på med e-postadressen og passordet som er registrert for eieren av domenet.
      • Klikk på Jeg har mistet tilgang til kontoen min hvis du ikke har tilgang til kontoen lenger. Skriv deretter inn e-postadressen for kontoen som domenet ble registrert på, og klikk på Bekreft for å få tak i autorisasjonskoden.
      • Se artikkelen om å overføre et domene fra en konto du ikke har tilgang til lenger, hvis du trenger veiledning for dette.
    4. Kopiér autorisasjonskoden.
      Merk: Det er lurt å lime inn autorisasjonskoden i et tekstvindu midlertidig, slik at du er sikker på at du har kopiert den riktig.
    5. Klikk på Fortsett for å gå til den andre kontoen etter at du har kopiert autorisasjonskoden.
    6. Logg på igjen med kontoen som du overfører domenet til.
    7. Velg Jeg har allerede en autorisasjonskode.
    8. Oppgi autorisasjonskoden, og klikk på Godta og fortsett
  2. Automatiske fornyelser: Hvis domenet ble konfigurert med automatisk fornyelse av registreringen, må du velge om du vil fortsette med automatisk fornyelse av dette domenet. Se artikkelen om å fornye og gjenopprette domener for å få mer informasjon om automatisk fornyelse.

Du blir bedt om å godta automatiske betalinger hvis du velger automatisk fornyelse. Du belastes ikke før domenet er klart til fornyelse, altså på den opprinnelige sluttdatoen for domeneregistreringen.
  3. Domenekonfigurasjon: Velg om du vil beholde konfigurasjonene på domenet for nett, e-post og, hvis det er aktuelt, G Suite, eller om du vil tilbakestille alle domenekonfigurasjonene. Hvis du velger å beholde innstillingene dine, blir det ingen tjenesteavbrudd for nettsidene dine eller e-posten på domenet.
  4. Overfør! Klikk på Overfør for å fullføre overføringen. Du ser domenet du nettopp overførte, i listen på Mine domener-siden innen et par minutter.

Merk: Hvis domenet ditt er registrert hos en annen domeneregistrator, må du følge instruksjonene i artikkelen om å hente et domene fra en annen domeneregistrator.