Een domein overzetten tussen Google Domains-accounts

Als u een domein heeft geregistreerd bij Google Domains, kunt u het domein overzetten tussen Google Domains-accounts. In dit artikel leest u hoe u deze overdracht uitvoert.

Als het domein bij een andere registreerder is geregistreerd, leest u hier hoe u het domein naar Google Domains overzet.

Als u een domein overzet naar ander account in Google Domains geldt het volgende:

• Na de registratie of na de overdracht vanaf een andere registreerder moet u vijf dagen wachten voordat u een domein naar een ander Google-account kunt overzetten.
  • U hoeft geen extra registratiejaar te kopen om de overdracht te voltooien.
  • U kunt de domeinconfiguratie behouden voor het web, e-mails en G Suite (indien van toepassing).

Een domein overzetten

Voer de volgende stappen uit om een domein binnen Google Domains over te zetten:

1. Log in bij Google Domains met het account waarnaar u het domein wilt overzetten.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Inkomende overdracht.
  3. Voer de naam in van het domein dat u wilt overzetten en klik vervolgens op Doorgaan.
Als u bij stap 1 wordt gevraagd naar uw huidige registreerder te gaan, controleert u of u de naam van uw domein juist heeft gespeld. Als u nog steeds wordt gevraagd naar uw huidige registreerder te gaan, is het domein niet bij Google Domains geregistreerd. In dat geval moet u uw domein vanaf een andere registreerder overzetten naar Google Domains.
  1. U heeft een autorisatiecode nodig om het domein over te zetten.
    1. Selecteer 'Ik heb nog geen autorisatiecode' om een autorisatiecode te ontvangen.
      • Als u niet de eigenaar van het domein bent, vraagt u de eigenaar van het domein om in te loggen bij Google Domains en een autorisatiecode aan te vragen.
    2. Klik op Inloggen en log in op het account waaronder het domein is geregistreerd.
      • Als u geen toegang tot het account kunt krijgen, volgt u deze stappen.
    3. Kopieer de autorisatiecode en klik op Doorgaan naar het andere account.
      • Als u wilt controleren of u de autorisatiecode correct heeft gekopieerd, plakt u deze tijdelijk in een tekstvenster.
    4. Log opnieuw in op het account waarnaar u het domein wilt overzetten.
    5. Selecteer 'Ik heb al een autorisatiecode'.
    6. Plak de autorisatiecode en klik op Accepteren en doorgaan.
  2. Als automatische verlenging van de registratie is ingeschakeld voor het account, selecteert u of u deze automatische verlenging wilt behouden.
    • Opmerking: Als u besluit om automatisch te verlengen, moet u akkoord gaan met automatische betalingen. Er worden geen kosten in rekening gebracht voordat het domein klaar is voor verlenging. Verlenging vindt plaats op de oorspronkelijke einddatum van de registratie van het domein.
  3. Kies of u de domeinconfiguratie wilt behouden voor het web, e-mails en G Suite (indien van toepassing), of dat u alle domeinconfiguraties wilt resetten. Als u ervoor kiest om uw instellingen te behouden, worden de services van uw webpagina's en e-mail niet onderbroken.
  4. Klik op Overdracht.
  5. Voer de contactgegevens voor het domein in of bewerk deze en klik op Doorgaan.
  6. Bevestig indien nodig de wijzigingen via de bevestigingsmails.
  7. Binnen enkele minuten verschijnt het overgedragen domein in de lijst Mijn domeinen.