Een domein overzetten tussen Google Domains-accounts

Deze stappen zijn van toepassing bij het overzetten van een domein dat is geregistreerd in Google Domains naar een ander account. Als uw domein is geregistreerd bij een andere registrar, volg dan de aanwijzingen in Inkomende overdracht van een domein.

Bij het overzetten naar een ander account in Google Domains geldt het volgende:

• U hoeft na de registratie geen 60 dagen te wachten om het domein over te zetten.
  • U hoeft geen extra registratiejaar te kopen om de overdracht te voltooien.
  • U kunt de configuratie voor de website, e-mail en, indien aanwezig, G Suite van het domein behouden. Het is na de overdracht verstandig om te testen of alles nog werkt.

Procedure

Begin het overdrachtsproces: klik in het linkernavigatiepaneel op Inkomende overdracht, voer de domeinnaam in die u wilt overzetten en klik op Doorgaan

Als u volgens stap 1 naar uw huidige registrar moet, is het domein geregistreerd bij een andere registrar. Controleer de spelling van uw domein. Als deze juist is, ga dan naar Inkomende overdracht van een domein voor instructies voor het overzetten vanaf een andere registrar.

1. Vraag een autorisatiecode aan voor het overzetten van het domein.
    1. Selecteer Ik heb nog geen autorisatiecode om een autorisatiecode te krijgen.
    2. Als u niet de eigenaar van het domein bent, werk dan samen met de eigenaar van het domein om in te loggen bij Google Domains en een autorisatiecode aan te vragen. Zie Een domein overzetten buiten Google voor instructies.
    3. Log in met het e-mailadres en wachtwoord waarmee u het domein bezit.
    4. Kopieer de autorisatiecode.
      Opmerking: Het is een goed idee om de autorisatiecode tijdelijk in een tekstvenster te plakken om te controleren of u de code goed heeft gekopieerd.
    5. Klik op Doorgaan naar het andere account nadat u de autorisatiecode heeft gekopieerd.
    6. Log opnieuw in met het account waar u het domein naar wilt overzetten.
    7. Selecteer Ik heb al een autorisatiecode.
    8. Voer de autorisatiecode in en klik op Accepteren en doorgaan
  2. Automatisch verlengen: Als de registratie van het domein ieder jaar automatisch werd verlengd, kiest u of u wilt doorgaan met het automatisch verlengen van dit domein. Zie Domeinverlenging en -herstel voor informatie over automatisch verlengen.

Als u kiest voor automatisch verlengen, wordt u gevraagd om akkoord te gaan met automatische betalingen. Er worden pas kosten in rekening gebracht als het domein klaar is voor verlenging, dus op de oorspronkelijke einddatum van de registratie van het domein.
  3. Domeinconfiguratie: Selecteer of u de configuratie voor de website, e-mail en, indien aanwezig, G Suite van het domein wilt behouden of dat u alle domeinconfiguraties wilt resetten. Als u uw instellingen wilt behouden, worden de services van uw internetpagina's en e-mail niet onderbroken.
  4. Tijd om over te zetten. Klik op Overzetten om het overdrachtsproces te voltooien. Binnen een paar minuten verschijnt het domein dat u zojuist heeft overgezet in de lijst op de pagina 'Mijn domeinen'.

Opmerking: Als uw domein is geregistreerd bij een andere registrar, volg dan de stappen uit Inkomende overdracht van een domein van een andere registrar.