Förnya en domän

Du kan vidta åtgärder för att förhindra att din domän slutar att gälla och att du eventuellt förlorar din domänregistrering. Du kan förnya din domän på två sätt:

• Automatisk förnyelse: Aktivera en inställning som automatiskt förnyar din domän varje år inom en månad från det att domänen löper ut. Google Domains debiterar din betalningsmetod när automatisk förnyelse inträffar.
  • Lägg till år: Lägg till år manuellt i din domänregistreringsperiod (upp till domänändelsens maximala registreringsperiod).
Om din domän har slutat att gälla och ligger utanför respitperioden för förnyelse (normalt 30 dagar) måste du vidta åtgärder för att återställa domänen och betala en extra återställningsavgift.

Aktivera automatisk förnyelse

Aktivera automatisk förnyelse på följande sätt:

1. Öppna Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på fliken Slutar gälla för namnet på domänen som du vill ska förnyas automatiskt.
  4. Under Registrering klickar du på Aktivera automatisk förnyelse.

Efter dessa steg uppmanar Google Domains dig att bekräfta ditt köp. Google Domains debiterar inte ditt konto förrän processen för automatisk förnyelse faktiskt inträffar, inom några dagar från domänens utgångsdatum.

Automatisk förnyelse fungerar bara när kreditkortsuppgifterna på ditt konto är giltiga. Se till att uppdatera dina uppgifter om du får ett nytt kreditkort.

Lägga till år till registreringen

Lägg till år till registreringen på följande sätt:

1. Öppna Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på fliken Slutar gälla för namnet på domänen du vill lägga till år till.
  4. Klicka på Lägg till år och välj det antal år du vill lägga till.

Efter dessa steg uppmanar Google Domains dig att bekräfta ditt köp. Google Domains debiterar ditt konto när du slutför det här köpet.

Den typiska maximala registreringsperioden är tio år. Registreringsperioden varierar med domänändelsen, och vissa domäner tillåter bara automatisk förnyelse. Kontrollera referensen för domänändelseuppgifter för att bekräfta uppgifter för din domän.