Förnya och återställa domäner

Innan du börjar ...

• G Suite: Om du har köpt domänen via G Suite eller E-post för företag från G Suite, måste du hantera registreringen och eventuella förnyelser via Googles administratörskonsol eller Gmail-inställningarna.
  •
  • Utgångna domäner: om din domän har upphört att gälla:
    • De senaste 30 dagarna* – Respitperiod för förnyelse: du kan förnya domänen utan att det tillkommer några kostnader.
    • Mellan 30 och 60 dagar sedan* Respitperiod för återställning: du kan återställa domänen, men det kan tillkomma återställningskostnader. Återställningsavgiften är olika för olika toppdomäner.
    • Fler än 60 dagar sedan*: din domän har tagits bort från Google Domains. Du måste söka efter och registrera domänen på nytt. En annan användare kan redan ha registrerat den.
  • *Obs! Tidsperioderna ovan gäller för de flesta domäner, men för vissa domänändelser gäller andra tider för förnyelse och återställning. Mer information finns i referensartikeln för domänändelser (toppdomäner) om Respitperiod för förnyelse och Respitperiod för återställning för din domän.

Förnya domänregistreringen

Du kan förnya din domän på två olika sätt:

• Förnya automatiskt gör att domänen förnyas varje år i månaden innan registreringen går ut. Du faktureras årligen för förnyelsen när det görs.
  • Med Lägg till år kan du lägga till ett antal år på registreringen upp till gränsen på tio år.

Aktivera automatisk förnyelse

To enable auto-renew, do the following:

1. Click the Expires tab .
  2. Under the Registration heading, click Turn on auto-renew.

Note: Once you enable auto-renew the icon for the Expires tab will change to

.

Då öppnas Google-kontot automatiskt i ett fönster och du får bekräfta ditt köp. Du debiteras inte förrän förnyelseperioden faktiskt inträffar, några dagar innan registreringen upphör att gälla.

När registreringen väl är aktiverad så förnyas den automatiskt varje år på utgångsdatumet. Registreringsavgiften dras från kreditkortet via Google-kontot. Den automatiska förnyelsen fungerar bara så länge kreditkortet är giltigt.

Lägga till år på en registrering

Du kan registrera domänen i upp till tio år.

Om du vill lägga till fler år på din registrering väljer du fliken Expires eller för domänen, klickar på Lägg till år och väljer antalet år att lägga till.

Då öppnas automatiskt Google-kontot i ett fönster och du får bekräfta ditt köp.

Återställa en utgången domän

Om din domän har upphört att gälla under de senaste trettio dagarna* följer du instruktionerna i Förnya domänregistreringen ovan.

Om domänen har upphört att gälla mellan 60 och 90 dagar tidigare* kan du återställa den mot en ytterligare återställningsavgift, normalt kring 100 USD. Hur lång respitperioden är och hur stor avgiften är avgörs av registret och kan vara olika för olika domänändelser (toppdomäner). I referensartikeln om domänändelser (toppdomäner) finns mer information om återställningsavgiften för din domän.

1. Klicka på domännamnet på skärmen Mina domäner. Du ska omedelbart se den här dialogrutan med en uppmaning att återställa domänen.
  2. Klicka på Återställ min domän. Då öppnas automatiskt ditt Google-konto i ett fönster där du kan återställa domänen genom att köpa ett års registrering.
  3. Om du inte ser dialogrutan Återställ domän klickar du på fliken Expired för domänen och på antingen Lägg till registrering eller Lägg till och återställ registrering.

Mer information om utgångna domäner och policyer för återställning finns i Utgångna registreringar och borttagna domäner.