Domeinverlenging en -herstel

Voordat u begint...

• G Suite: Als u uw domein via G Suite of zakelijke e-mail van G Suite heeft gekocht, moet u de registratie en verlenging beheren via de Google Beheerdersconsole of de instellingen van Gmail.
  • Verlopen domeinen: indien uw domein is verlopen:
    • In de afgelopen 30 dagen*respijtperiode voor verlenging. U kunt uw domein zonder extra kosten verlengen.
    • In de afgelopen 30 tot 60 dagen*: respijtperiode voor herstel. U kunt uw domein herstellen, maar er kunnen aanvullende herstelkosten in rekening worden gebracht. De herstelkosten verschillen per hoofddomein.
    • Langer dan 60 dagen geleden*. Uw domein is uit Google Domains verwijderd. U moet het domein weer zoeken en opnieuw registreren. Het domein kan al zijn geregistreerd door een andere gebruiker.
  • *Opmerking: De hierboven genoemde perioden gelden voor de meeste domeinen. Sommige domeinextensies hebben andere perioden voor verlenging en herstel. Bekijk de Informatie over domeinextensies (TLD's) voor de Respijtperiode voor verlenging en de Respijtperiode voor herstel van uw domein.

Een domeinregistratie verlengen

Er zijn twee manieren om een domeinregistratie te verlengen:

• Bij Automatisch verlengen wordt uw domeinregistratie jaarlijks verlengd in de maand voordat deze verloopt. U ontvangt elk jaar een factuur wanneer het domein automatisch wordt verlengd.
  • Met Jaren toevoegen wordt de registratie verlengd met het aantal jaren dat u selecteert. U kunt maximaal tien jaar toevoegen.

Automatisch verlenging inschakelen

U kunt automatische verlenging als volgt inschakelen:

1. Klik op het tabblad Verloopt .
  2. Klik onder de kop Aanmelden op Automatische verlenging inschakelen.

Opmerking: Nadat u automatische verlenging heeft ingeschakeld, ziet het pictogram van het tabblad Verloopt er als volgt uit: .

Uw Google-account wordt automatisch in een nieuw venster geopend. In dit venster wordt u gevraagd de aankoop te bevestigen. Er wordt pas een bedrag in rekening gebracht wanneer uw domein daadwerkelijk automatisch wordt verlengd. Dit gebeurt een paar dagen voor de vervaldatum van het domein.

Zodra automatische verlenging is ingeschakeld, wordt uw domeinregistratie ieder jaar automatisch verlengd op de vervaldatum. De registratiekosten worden op uw creditcard in rekening gebracht via uw Google-account Automatische verlenging werkt alleen als uw creditcard geldig is.

Jaren aan uw registratie toevoegen

Opmerking: Aan .jp-domeinen kunt u niet handmatig jaren toevoegen. U moet automatische verlenging gebruiken om een .jp-domein te verlengen.

U kunt de meeste domeinen voor maximaal tien jaar registreren. Raadpleeg de informatie over domeinextensies om te zien of er voor uw domein een andere limiet geldt.

Als u jaren aan uw registratie wilt toevoegen, gaat u naar het tabblad Expires of voor uw domein. Klik vervolgens op 'Jaren toevoegen' en selecteer het aantal jaren dat u wilt toevoegen.

Uw Google-account wordt automatisch in een nieuw venster geopend. In dit venster wordt u gevraagd de aankoop te bevestigen.

Een verlopen domein herstellen

Wanneer uw domein in de afgelopen 30 dagen is verlopen*, volgt u de instructies onder het kopje Een domeinregistratie verlengen hierboven.

Wanneer uw domein tussen de 60 en 90 geleden is verlopen*, kunt u het domein herstellen tegen betaling van aanvullende herstelkosten. Deze kosten bedragen doorgaans ongeveer € 100. De duur van de respijtperiode en de hoogte van de herstelkosten worden bepaald door het register en verschillen per domeinextensie (TLD). Bekijk het artikel Informatie over domeinextensies (TLD's) om te zien welke herstelkosten gelden voor uw domein.

1. Klik in het scherm 'Mijn domeinen' op de naam van het domein. Er wordt meteen een dialoogvenster geopend waarin wordt gevraagd of u het domein wilt herstellen.
    Oh no! example.com expired on Aug 14, 2014. Since It
  2. Klik op Mijn domein herstellen. Uw Google-account wordt automatisch in een venster geopend. In dit venster kunt u een registratiejaar kopen om het domein te herstellen.
  3. Als u het dialoogvenster 'Domein herstellen' niet ziet, klikt u op het tabblad Verlopen voor uw domein. Klik vervolgens op Registratie toevoegen of Registratie toevoegen en herstellen.

Raadpleeg Verlopen domeinregistraties en domeinregistraties verwijderen voor meer informatie over het beleid voor het verloop en herstel van domeinen.