Domeinverlenging en -herstel

Voordat u begint...

• G Suite: wanneer u uw domein heeft gekocht via G Suite of zakelijke e-mail van G Suite moet u registratie en verlenging beheren via de Google-beheerdersconsole of de instellingen van Gmail.
  •
  • Verlopen domeinen: indien uw domein is verlopen:
    • In de afgelopen 30 dagen* - Respijtperiode voor verlenging: U kunt uw domein verlengen zonder extra kosten.
    • In de afgelopen 30 tot 60 dagen* - Respijtperiode voor herstel: U kunt uw domein herstellen, maar er kunnen herstelkosten in rekening worden gebracht. De herstelkosten verschillen per hoofddomein.
    • Langer dan 60 dagen geleden*: Uw domein is verwijderd uit Google Domains. U moet het domein weer zoeken en opnieuw registreren. Het domein kan al zijn geregistreerd door een andere gebruiker.
  • *Opmerking: De hierboven genoemde perioden gelden voor de meeste domeinen. Sommige domeinextensies hebben andere perioden voor verlenging en herstel. Bekijk de Informatie over domeinextensies (TLD's) voor de Respijtperiode voor verlenging en de Respijtperiode voor herstel van uw domein.

Een domeinregistratie verlengen

Er zijn twee manieren om een domeinregistratie te verlengen:

• Bij Automatisch verlengen wordt uw domeinregistratie jaarlijks verlengd in de maand voordat deze verloopt. U ontvangt elk jaar een factuur wanneer het domein automatisch wordt verlengd.
  • Met Jaren toevoegen wordt de registratie verlengd met het aantal jaren dat u selecteert. U kunt maximaal tien jaar toevoegen.

Automatisch verlengen inschakelen

To enable auto-renew, do the following:

1. Click the Expires tab .
  2. Under the Registration heading, click Turn on auto-renew.

Note: Once you enable auto-renew the icon for the Expires tab will change to

.

Er wordt automatisch een nieuwe venster geopend met uw Google-account. In dit venster kunt u de aankoop bevestigen. Er wordt pas een bedrag in rekening gebracht wanneer uw domein daadwerkelijk automatisch wordt verlengd. Dit gebeurt een paar dagen voor de vervaldatum van het domein.

Zodra automatische verlenging is ingeschakeld, wordt uw domeinregistratie ieder jaar automatisch verlengd op de vervaldatum. De registratiekosten worden op uw creditcard in rekening gebracht via uw Google-account Automatische verlenging werkt alleen als uw creditcard geldig is.

Jaren toevoegen aan uw registratie

U kunt uw domein voor maximaal tien jaar registreren.

Als u jaren wilt toevoegen aan uw registratie, gaat u naar het tabblad Expires of voor uw domein. Klik vervolgens op 'Jaren toevoegen' en selecteer het aantal jaren dat u wilt toevoegen.

Er wordt automatisch een nieuwe venster geopend met uw Google-account. In dit venster kunt u de aankoop bevestigen.

Een verlopen domein herstellen

Wanneer uw domein in de afgelopen 30 dagen is verlopen*, kunt u bovenstaande stappen voor Een domeinregistratie verlengen volgen.

Wanneer uw domein tussen de 60 en 90 geleden is verlopen*, kunt u het domein herstellen tegen betaling van herstelkosten. Deze kosten zijn gewoonlijk ongeveer € 100. De duur van de respijtperiode en de hoogte van de herstelkosten worden bepaald door het register en verschillen per domeinextensie (TLD). Bekijk het artikel Informatie over domeinextensies (TLD's) om te zien welke herstelkosten gelden voor uw domein.

1. Klik in het scherm 'Mijn domeinen' op de naam van het domein. Er wordt meteen een dialoogvenster geopend waarin wordt gevraagd of u het domein wilt herstellen.
  2. Klik op Mijn domein herstellen. Er wordt automatisch een venster geopend met uw Google-account. In dit venster kunt u een jaar registratie kopen om het domein te herstellen.
  3. Wanneer u het venster voor het herstellen van het domein niet ziet, klikt u op het tabblad Expired voor uw domein. Klik vervolgens op Registratie toevoegen of Registratie toevoegen en herstellen.

Zie Verlopen domeinregistraties en domeinregistraties verwijderen voor meer informatie over het beleid voor het verlopen en herstellen van domeinen.