Een domein verlengen

U kunt stappen ondernemen om te voorkomen dat uw domein verloopt en u uw domeinregistratie verliest. U kunt uw domein op twee manieren verlengen:

• Automatisch verlengen: Schakel een instelling in waarmee uw domein automatisch elk jaar wordt verlengd, in de maand voordat het verloopt. Google Domains brengt de kosten op uw betaalmethode in rekening wanneer de automatische verlenging plaatsvindt.
  • Jaren toevoegen: Voeg handmatig jaren toe aan uw domeinregistratieperiode (tot de maximale registratieperiode voor uw domeinextensie).
Als uw domein is verlopen en de respijtperiode voor verlenging (doorgaans 30 dagen) is verstreken, moet u stappen ondernemen om uw domein te herstellen en moet u aanvullende herstelkosten betalen.

Automatische verlenging inschakelen

Ga als volgt te werk om automatische verlenging in te schakelen:

1. Open Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Klik op het tabblad Verloopt voor de naam van het domein waarvoor u automatische verlenging wilt inschakelen.
  4. Klik onder Registratie op Automatische verlenging inschakelen.

Na deze stappen vraagt Google Domains u uw aankoop te bevestigen. Google Domains brengt de kosten pas in rekening wanneer het proces voor automatische verlenging daadwerkelijk plaatsvindt, een paar dagen voor de vervaldatum.

Automatische verlenging werkt alleen als de creditcardinformatie in uw account geldig is. Update uw gegevens als u een nieuwe creditcard ontvangt.

Jaren aan uw registratie toevoegen

Ga als volgt te werk om jaren aan uw registratie toe te voegen:

1. Open Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Mijn domeinen.
  3. Klik op het tabblad Verloopt voor de naam van het domein waaraan u jaren wilt toevoegen.
  4. Klik op Jaren toevoegen en selecteer het aantal jaren dat u wilt toevoegen.

Na deze stappen vraagt Google Domains u uw aankoop te bevestigen. Google Domains brengt de kosten in rekening wanneer u deze aankoop voltooit.

Doorgaans bedraagt de maximale registratieperiode tien jaar. De registratieperiode varieert per domeinextensie en voor sommige domeinen is automatische verlenging de enige optie. Controleer de informatie over domeinextensies om details voor uw domein te bekijken.