Verkkotunnuksen uusiminen ja palauttaminen

Ennen kuin aloitat

• G Suite: Jos ostit verkkotunnuksesi G Suite- tai yrityssähköpostin kautta, jonka G Suite tarjoaa, rekisteröinnin hallinta ja uusiminen tapahtuu Google-hallintakonsolin tai Gmail-asetuskeskuksen kautta.
  •
  • Vanhentuneet verkkotunnukset: Jos verkkotunnuksesi on vanhentunut:
    • Viimeisen 30 päivän aikana*uusimisen lisäaika: Voit uusia verkkotunnuksesi ilman lisämaksua.
    • 30-60 päivää sitten* palauttamisen lisäaika: Voit palauttaa verkkotunnuksesi, mutta siitä voi aiheutua lisäpalautusmaksu. Palautusmaksu riippuu ylätason verkkotunnuksesta.
    • Yli 60 päivää sitten*: Verkkotunnuksesi on poistettu Google Domainsista. Verkkotunnus on haettava ja rekisteröitävä uudelleen. Verkkotunnuksella voi olla jo toinen omistaja.
  • *Huom. Yllä mainitut ajanjaksot koskevat useimpia verkkotunnuksia, mutta joillakin päätteillä saattaa olla eripituiset uusimis- ja palautusajanjaksot. Katso lisätietoja artikkelin Verkkotunnuksen päätteen viite kohdista Uusimisen lisäaika ja Palauttamisen lisäaika.

Verkkotunnuksen rekisteröinnin uusiminen

Verkkotunnuksen voi uusia kahdella tavalla:

• Automaattinen uusiminen uusii verkkotunnuksen vuosittain kuukautta ennen kuin verkkotunnuksen voimassaolo päättyy. Sinua laskutetaan vuosittain automaattisesta uusimisesta aina uusimisen yhteydessä.
  • Lisää vuosia ‑toiminnolla voit lisätä rekisteröintivuosia. Rekisteröinnin enimmäispituus on kymmenen vuotta.

Automaattisen uusimisen käyttöönotto

To enable auto-renew, do the following:

1. Click the Expires tab .
  2. Under the Registration heading, click Turn on auto-renew.

Note: Once you enable auto-renew the icon for the Expires tab will change to

.

Tämä avaa Google-tilisi automaattisesti uudessa ikkunassa, jossa sinua pyydetään vahvistamaan ostoksesi. Sinua ei laskuteta ennen automaattista uusimista, joka tapahtuu yleensä muutamaa päivää ennen voimassaolon päättymistä.

Kun toiminto on otettu käyttöön, verkkotunnuksesi rekisteröinti uusitaan vuosittain automaattisesti eräpäivänä. Rekisteröintimaksu laskutetaan luottokortiltasi tai Google-tilisi kautta. Rekisteröinnin voi uusia automaattisesti vain voimassa olevalla luottokortilla.

Lisää vuosia rekisteröintiin

Voit rekisteröidä verkkotunnuksen itsellesi enintään kymmeneksi vuodeksi.

Voit lisätä rekisteröintivuosia verkkotunnuksesi välilehdellä Expires tai . Valitse Lisää vuosia ja valitse sitten lisättävien vuosien määrä.

Tämä avaa Google-tilisi automaattisesti uudessa ikkunassa, jossa sinua pyydetään vahvistamaan ostoksesi.

Vanhentuneen verkkotunnuksen palauttaminen

Jos verkkotunnuksesi vanhentumisesta on kulunut enintään 30 päivää*, noudata yllä olevia Verkkotunnuksen rekisteröinnin uusiminen ‑ohjeita.

Jos verkkotunnuksesi vanhentumisesta on kulunut 60–90 päivää*, voit palauttaa verkkotunnuksen maksamalla lisäpalautusmaksun, joka on yleensä noin 100 $. Lisäajan pituus ja maksun suuruus määritetään rekisterissä, ja ne riippuvat verkkotunnuksen päätteestä. Saat lisätietoja palautusmaksun suuruudesta artikkelista Verkkotunnuksen päätteen viite

1. Klikkaa verkkotunnuksen nimeä Omat verkkotunnukset ‑näytöllä. Esiin pitäisi välittömästi tulla valintaikkuna, jossa sinulta kysytään, haluatko palauttaa verkkotunnuksen.
  2. Valitse Palauta oma verkkotunnus. Tämä avaa automaattisesti Google-tilisi ikkunaan, jossa voit palauttaa verkkotunnuksen ostamalla sille vuoden rekisteröinnin.
  3. Jos verkkotunnuksen palauttamista koskeva valinta-ikkuna ei tule näkyviin, klikkaa Expired-välilehden kohtaa Lisää rekisteröinti tai Lisää ja palauta rekisteröinti.

Saat lisätietoja verkkotunnuksen vanhenemisesta ja palautuskäytännöistä kohdasta Verkkotunnusten rekisteröintien vanheneminen ja poistaminen.