Verkkotunnuksen uusiminen

Voit omilla toimillasi välttää verkkotunnuksen vanhenemisen ja sen rekisteröinnin mahdollisen päättymisen. Voit uusia verkkotunnuksen kahdella tavalla:

• Automaattinen uusiminen: Ota käyttöön tämä asetus, niin verkkotunnus uusitaan vuosittain kuukautta ennen voimassaolon päättymistä. Google Domains veloittaa maksutapaasi automaattisesta uusimisesta.
  • Lisää vuosia: Lisää verkkotunnuksen rekisteröintiaikaan vuosia itse (enintään verkkotunnuksen rekisteröinnin enimmäisaika).
Jos verkkotunnuksesi on vanhentunut ja uusimisen lisäaika (tavallisesti 30 päivää) on kulunut umpeen, sinun on erikseen palautettava verkkotunnuksesi ja maksettava palauttamisesta lisämaksu.

Näin otat automaattisen uusimisen käyttöön

Automaattinen uusiminen otetaan käyttöön näin:

1. Avaa Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa sen verkkotunnuksen Vanhenee-välilehteä, jolle haluat ottaa automaattisen uusimisen käyttöön.
  4. Klikkaa Rekisteröinti-kohdasta Ota automaattinen uusiminen käyttöön.

Tämän jälkeen Google Domains pyytää vahvistamaan ostoksen. Google Domains ei veloita tiliäsi ennen automaattista uusimista, eli yleensä muutamaa päivää ennen voimassaolon päättymistä.

Voit uusia rekisteröinnin automaattisesti vain, jos tilisi luottokorttitiedot ovat ajan tasalla. Muista päivittää tiedot, jos tilaat uuden luottokortin.

Näin lisäät vuosia rekisteröintiaikaan

Voit lisätä vuosia rekisteröintiaikaan seuraavasti:

1. Avaa Google Domains: domains.google.com/registrar.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Omat verkkotunnukset.
  3. Klikkaa sen verkkotunnuksen Vanhenee-välilehteä, jonka rekisteröintiaikaan haluat lisätä vuosia.
  4. Klikkaa Lisää vuosia ja valitse lisättävien vuosien määrä.

Tämän jälkeen Google Domains pyytää vahvistamaan ostoksen. Google Domains veloittaa tiliäsi, kun teet ostoksen loppuun.

Rekisteröinnin enimmäisaika on tavallisesti 10 vuotta. Rekisteröintiaika vaihtelee verkkotunnuksen päätteen mukaan, ja jotkin verkkotunnukset voi uusia vain automaattisesti. Katso tätä koskevat oman verkkotunnuksesi tiedot verkkotunnuksen päätteen viitteestä.