Viderekobling fra underdomener

Med viderekobling fra underdomener kan du viderekoble trafikk til et underdomene av domenet ditt til en eksisterende nettadresse.

Sånn kan du opprette et underdomene og viderekoble det til en nettadresse:

1. Klikk på Mine domener til venstre og så på domenenavnet.
  2. Klikk på DNS-fanen .
  3. Rull ned til Syntetiske poster.
  4. Velg Viderekobling av underdomener fra listen over ulike typer syntetiske poster.
  5. Legg til en syntetisk post:
    TYPE    Underdomene   Destinasjonsadresse
    Viderekobling av underdomener <navnet på underdomenet du viderekobler trafikken fra – www eller @ for rotdomenet> <adressen du viderekobler dette domenet til>
  6. Velg type viderekobling. Det er slik du avgjør hvordan rutere og nettlesere lagrer informasjon om viderekobling fra underdomenet ditt. Bruk Midlertidig (302) hvis du ikke er sikker.
    • Med viderekoblingen Midlertidig (HTTP 302) kan du raskt overføre endringer til adressen du viderekobler trafikk til.
      • Nettlesere bufrer som regel ikke 302-viderekoblinger.
      • Det kan fremtvinges et oppslag i rutingstabellen eller på DNS-tjeneren for denne viderekoblingen hver eneste gang.
      • Endringer du legger inn i viderekoblingen til nettadressen, overføres svært raskt.
    • Med viderekoblingen Permanent (HTTP 301) kan alle nettlesere bufre adressen du viderekobler trafikk til.
      • Dette kan medføre at adressen raskere kan knyttes til en IP-adresse ved påfølgende besøk via den samme nettleseren.
      • Det kan ta lengre tid før endringer overføres.
  7. Velg om du vil slå på viderekobling av bane. La funksjonen være slått av hvis du er usikker.

Med viderekobling av bane blir banen etter domenenavnet viderekoblet til den samme banen på den nye adressen.

domain is to the left of the / path is to the right

Følgende skjer om du viderekobler example.documentationexample.com til example.com:
    • Med viderekobling av bane slått på: example.documentationexample.net/about.html blir viderekoblet til example.com/about.html
    • Med viderekobling av bane slått av: example.documentationexample.net/about.html blir viderekoblet til example.com
  8. Klikk på Legg til for å godta endringene i ressursposten din.

Innen kort tid (mellom et par sekunder og et par minutter) kommer underdomenet ditt til å peke direkte til destinasjonsadressen.

Du kan når som helst endre eller slette posten ved å klikke på henholdsvis Endre eller Slett ved siden av den i listen over syntetiske poster.

Merk: For å viderekoble WWW og rotdomenet (kalles også «det nakne domenet») ditt kan du også bruke Viderekobling til nettadresse-alternativet du finner i Nettsted-fanen .