Subdomein doorsturen

Met subdomein doorsturen leidt u een subdomein van uw domein naar een bestaande URL.

Ga als volgt te werk om een subdomein te maken en door te sturen naar een URL:

1. Klik op Mijn domeinen aan de linkerzijde en vervolgens op de domeinnaam.
  2. Klik op het tabblad DNS .
  3. Scrol omlaag naar Synthetische records.
  4. Selecteer Subdomein doorsturen in de lijst met synthetische recordtypes.
  5. Voeg een synthetische record toe:
    TYPE    Subdomein   Bestemmings-URL
    Subdomein doorsturen <de naam van het subdomein dat u wilt doorsturen, www of @ voor het hoofddomein> <het adres waarnaar u dit subdomein doorstuurt>
  6. Selecteer het type omleiding. Dit bepaalt hoe routers en browsers uw gegevens voor het doorsturen van subdomeinen opslaan. Als u twijfelt, gebruik dan de Tijdelijke omleiding (302).
    • Met Tijdelijke omleiding (HTTP 302) kunt u snel wijzigingen doorvoeren voor het doorstuuradres.
      • Browsers slaan 302-omleidingen meestal niet op in het cachegeheugen.
      • Er kan elke keer een zoekactie naar de routeringstabel of DNS-server voor de omleiding worden afgedwongen.
      • Wijzigingen die u aanbrengt in domein doorsturen, worden bijzonder snel doorgevoerd.
    • Met Definitieve omleiding (HTTP 301) kunnen browsers het doorstuuradres opslaan in het cachegeheugen.
      • Hierdoor kan het adres mogelijk iets sneller worden opgelost bij volgende bezoeken met dezelfde browser.
      • Het doorvoeren van de wijzigingen kan langer duren.
  7. Kies of u pad doorsturen wilt inschakelen. Als u twijfelt, schakel pad doorsturen dan uit.

Met pad doorsturen stuurt u het pad na de domeinnaam door naar hetzelfde pad op het nieuwe adres.

domain is to the left of the / path is to the right

Ga bijvoorbeeld als volgt te werk als u example.documentationexample.com wilt doorsturen naar example.com:
    • Pad doorsturen is ingeschakeld: example.documentationexample.net/about.html wordt omgeleid naar example.com/about.html
    • Pad doorsturen is uitgeschakeld: example.documentationexample.net/about.html wordt omgeleid naar example.com
  8. Klik op Toevoegen en accepteer de wijzigingen in uw bronrecord.

Binnen een paar seconden of minuten leidt uw subdomein direct naar de bestemmings-URL.

U kunt de record op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen door ernaast te klikken op Bewerken of Verwijderen in de lijst met synthetische records.

Opmerking: Als u WWW en uw hoofddomein (de domeinnaam zonder www-voorvoegsel) wilt doorsturen, kunt u ook Domein doorsturen op het tabblad Website gebruiken.