Subdomein doorsturen

Met subdomein doorsturen wordt een subdomein van uw domein omgeleid naar een bestaande URL.

Een subdomein maken om door te sturen

Ga als volgt te werk om een subdomein te maken en door te sturen naar een URL:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Klik links op Mijn domeinen.
  3. Zoek het domein dat u wilt updaten en klik op het tabblad DNS .
  4. Scroll omlaag naar Synthetische records.
  5. Selecteer Subdomein doorsturen in de lijst met synthetische recordtypen.
  6. Voeg een synthetische record toe door de volgende informatie in te voeren:
    • Subdomein: Voer het subdomein in dat u doorstuurt, met www of @ voor het hoofddomein.
    • Bestemmings-URL: Voer het adres in waarnaar het bovenstaande subdomein wordt omgeleid.
    • Type omleiding: Deze keuze bepaalt hoe routers en browsers uw gegevens voor het doorsturen van subdomeinen opslaan. Als u niet zeker weet welk type u moet gebruiken, kiest u Tijdelijk (302). Meer informatie over typen omleidingen.
    • Pad doorsturen: Bij twijfel schakelt u pad doorsturen niet in. Meer informatie over pad doorsturen.
    • Secure sockets layer (SSL): Kies of u SSL wilt in- of uitschakelen. Meer informatie over SSL en beveiligde naamruimten.
  7. Klik op Toevoegen om de wijzigingen in uw resourcerecord te accepteren.

Binnen enkele minuten wordt uw subdomein rechtstreeks naar de bestemmings-URL omgeleid.

Opmerking: Als u WWW en uw hoofddomein (de domeinnaam zonder www-voorvoegsel) wilt doorsturen, kunt u ook domein doorsturen gebruiken.

Records bewerken of verwijderen

U kunt records op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen. Ga als volgt te werk om een record te bewerken of te verwijderen:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Klik links op Mijn domeinen.
  3. Zoek het domein dat u wilt updaten en klik op het tabblad DNS .
  4. Scroll omlaag naar Synthetische records.
  5. Zoek de record die u wilt bewerken of verwijderen.
    • Klik op Bewerken als u de record wilt bewerken. Nadat u de gewenste wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.
    • Klik op Verwijderen als u de record wilt verwijderen. Klik in het vak dat verschijnt op Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.