Synthetische records

Voordat u begint...

Records en naamservers

Houd er rekening mee dat de records die u configureert in Google Domains, alleen werken als u de Google-naamservers gebruikt. Als u aangepaste naamservers gebruikt, wordt er boven aan het tabblad DNS een bericht weergegeven en moet u uw bron- en wildcardrecords configureren met uw DNS-provider.

Synthetische records

Synthetische records zijn uniek voor Google Domains. Ze voeren taken uit waarvoor meerdere bronrecords vereist zijn, bijvoorbeeld: het domein en de subdomeinen toewijzen die vereist zijn voor integratie met G Suite, aliassen maken voor het doorsturen van e-mail en zelfs alle bronrecords toevoegen die vereist zijn voor integratie van uw domein met een externe webhost. Sommige synthetische records kunt u rechtstreeks configureren op het tabblad DNS in Google Domains. Andere synthetische records worden automatisch ingesteld door Google Domains wanneer u domein doorsturen, e-mail doorsturen of een integratie met een externe webhost en websiteontwikkelaar configureert.

U kunt de volgende synthetische records rechtstreeks maken en bewerken op het tabblad DNS :

• App Engine – leidt een subdomein naar een app die wordt gehost op Google App Engine.
    Opmerking: Synthetische App Engine-records worden niet meer ondersteund. Als u een bestaande synthetische App Engine-record heeft, verandert er niets voor u. U kunt de synthetische App Engine-record verwijderen, maar kunt er geen andere wijzigingen in aanbrengen.
    U kunt nog wel uw domein integreren met Google App Engine. Zie: Integreren met App Engine.
  • Dynamische DNS – leidt uw domein of een subdomein naar een bron met een dynamisch toegewezen IP-adres (bewerkbaar op het tabblad DNS ).
    Voor hulp zie: Dynamische DNS.
  • G Suite – is geïntegreerd met G Suite (bewerkbaar op het tabblad DNS ).
    Voor hulp zie: Integreren met G Suite .
  • Subdomein doorsturen – leidt een subdomein naar een benoemde URL (bewerkbaar op het tabblad DNS ).
    Voor hulp zie: Subdomein doorsturen.

De volgende synthetische records worden automatisch ingesteld:

• E-mail doorsturen – maakt e-mailaliassen die doorsturen naar een bestaand e-mailadres (bewerkbaar op het tabblad E-mail , zie E-mail doorsturen)
  • Domein doorsturen – leidt www en uw hoofddomein naar een benoemde URL (bewerkbaar op het tabblad Website , zie Domein doorsturen)
  • Shopify – integreert uw domein met een site die wordt gehost door Shopify (bewerkbaar op het tabblad Website , zie Aanwezigheid op internet)
  • Squarespace – integreert uw domein met een site die wordt gehost door Squarespace (bewerkbaar op het tabblad Website , zie Aanwezigheid op internet)
  • Weebly – integreert uw domein met een site die wordt gehost door Weebly (bewerkbaar op het tabblad Website , zie Aanwezigheid op internet)
  • Wix – integreert uw domein met een site die wordt gehost door Wix (bewerkbaar op het tabblad Website , zie Aanwezigheid op internet)

U voegt een synthetische record als volgt toe:

1. Scrol op het tabblad DNS omlaag naar Synthetische records.
  2. Selecteer het recordtype App Engine, G Suite of Subdomein doorsturen.
  3. Voer waarden in voor de overige velden of selecteer de gewenste functies en subdomeinen voor G Suite en klik op Toevoegen.

Google Domains maakt vervolgens de bronrecordsets en implementeert de synthetische record.

Instructies voor het instellen van elk type synthetische record vindt u hier:

U kunt een record op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen door in de lijst met synthetische records te klikken op Verwijderen of Bewerken naast de betreffende record.