Synteettiset tietueet

Ennen kuin aloitat

Tietueet ja nimipalvelimet

Huomaathan, että Google Domainsissa määrittämäsi tietueet toimivat vain, kun käytät Googlen nimipalvelimia. Jos käytät mukautettuja nimipalvelimia, DNS-välilehden yläreunaan ilmestyy viesti, jossa sinua pyydetään määrittämään resurssitietueet ja tähtitietueet DNS-tarjoajan kautta.

Synteettiset tietueet

Synteettiset tietueet ovat Google Domainsin oma käsite. Synteettisillä tietueilla käsitellään tehtäviä, jotka edellyttävät useita resurssitietueita. Näitä tehtäviä ovat muun muassa verkkotunnusten ja aliverkkotunnusten yhdistäminen G Suiteen integrointia varten, sähköpostin välitykseen tarkoitettujen aliasten luominen tai kaikkien resurssitietueiden lisääminen, jotta verkkotunnuksesi voidaan integroida ulkopuolisen tahon verkkopalveluun. Voit määrittää synteettisiä tietueita suoraan Google Domainsin DNS-välilehdellä . Google Domains määrittää automaattisesti muut synteettiset tietueet, kun asetat web-uudelleenohjauksen tai sähköpostin uudelleenohjauksen tai integroit järjestelmän ulkopuolisen tahon verkkopalveluun ja verkkokehittäjän kautta.

Voit luoda ja muokata seuraavia synteettisiä tietueita suoraan DNS-välilehdellä :

• App Engine: Ohjaa aliverkkotunnuksen Google App Enginen sovellukseen.
    Huom. Synteettisiä App Engine ‑tietueita ei enää tueta, mutta jos sinulla on niitä käytössäsi, et huomaa muutoksia. Voit poistaa synteettisen App Engine ‑tietueen, mutta muuten sitä ei voi muokata.
    Voit silti integroida verkkotunnuksen Google App Engineen. Lue artikkeli App Engine ‑integrointi.
  • Dynaaminen DNS: Ohjaa verkkotunnuksen tai aliverkkotunnuksen resurssiin, jolla on dynaaminen IP-osoite (muokkaa DNS-välilehdellä ).
    Lue artikkeli Dynaaminen DNS.
  • G Suite: Integroidaan G Suiteen (muokkaa DNS-välilehdellä ).
    Lue artikkeli G Suite ‑integrointi.
  • Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus: Ohjaa aliverkkotunnuksen nimettyyn URL-osoitteeseen (muokkaa DNS-välilehdellä).
    Lue artikkeli Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus.

Seuraavat synteettiset tietueet määritetään automaattisesti:

• Sähköpostin uudelleenohjaus: Luo sähköpostialiaksia, jotka uudelleenohjaavat olemassa olevaan sähköpostiosoitteeseen (muokkaa Sähköposti-välilehdellä , katso Sähköpostin uudelleenohjaus).
  • Web-uudelleenohjaus: Ohjaa www:n ja pääverkkotunnuksen nimettyyn URL-osoitteeseen (muokkaa Verkkosivusto-välilehdellä , katso Web-uudelleenohjaus).
  • Shopify: Integroi verkkotunnuksen Shopifyn ylläpitämään sivustoon (muokkaa Verkkosivusto-välilehdellä , katso Verkkonäkyvyys).
  • Squarespace: Integroi verkkotunnuksen Squarespacen ylläpitämään sivustoon (muokkaa Verkkosivusto-välilehdellä , katso Verkkonäkyvyys).
  • Weebly: Integroi verkkotunnuksen Weeblyn ylläpitämään sivustoon (muokkaa Verkkosivusto-välilehdellä , katso Verkkonäkyvyys).
  • Wix: Integroi verkkotunnuksen Wixin ylläpitämään sivustoon (muokkaa Verkkosivusto-välilehdellä , katso Verkkonäkyvyys).

Voit lisätä synteettisen tietueen seuraavasti:

1. Vieritä DNS-välilehti kohtaan Synteettiset tietueet.
  2. Valitse tietueen tyypiksi App Engine, G Suite tai Aliverkkotunnuksen uudelleenohjaus.
  3. Lisää arvot tyhjiin kenttiin tai valitse haluamasi G Suiten ominaisuudet ja aliverkkotunnukset ja klikkaa Lisää.

Google Domains luo resurssitietuejoukon ja ottaa synteettisen tietueen käyttöön.

Lue lisätietoja kunkin synteettisen tietuetyypin määrittämisestä seuraavista artikkeleista:

Voit muokata tietuetta tai poistaa sen milloin tahansa, kun valitset synteettisten tietueiden luettelon vieressä Poista tai Muokkaa.