Integrera med Google Sites

Google Sites är ett verktyg där du enkelt kan skapa webbplatser med hjälp av strukturerade mallar. Du kan använda en webbplats som utvecklats med Google Sites för en domän eller underdomän.

Innan du börjar: det är enklast att konfigurera domänen med Google Sites om inloggningsadressen för Google Domains-kontot även äger Google-webbplatsen. I annat fall lägger du till inloggningsadressen för Domains-kontot som användare för webbplatsen och ger id:t webbplatsbehörighetenär ägare”. Mer hjälp finns i Dela din webbplats med andra i hjälpcentret för Google Sites.

Anpassade domäner och Google Sites

Den här funktionen är bara tillgänglig för webbplatser som skapats i den klassiska versionen av Google Sites. Om du använder nya Google Sites ska du klicka på Back to Classic Sites för att återgå till klassiska Google Sites innan du tilldelar en anpassad webbadress.

Om du vill vidarebefordra domänen till en webbplats som skapats i nya Google Sites ska du använda Webbvidarebefordran.

Använda en domän som anpassad webbadress för din Google-webbplats

Du måste utföra stegen i både Google Domains och Google Sites.

Bestäm vilken underdomän du vill ska vara anpassad webbadress för Google-webbplatsen, till exempel examplesite.documentationexample.com.

I Google Domains:

1. Klicka på Mina domäner i navigeringslisten och klicka på domännamnet.

2. Klicka på fliken DNS .
  3. Rulla ned till Anpassade resursposter.
  4. Skapa en ny CNAME-post:
    • Namn: underdomänen du dirigerar till webbplatsen (ange inte @).
    • Typ: CNAME
    • TTL: 1h
    • Data: GHS.GOOGLEHOSTED.COM

5. Spara posten genom att klicka på Lägg till.

I Google Sites:

1. Logga in på Google Sites och navigera till webbplatsen du integrerar med domänen.
  2. Klicka på menyn Fler åtgärder uppe till höger.

3. Välj Hantera webbplats.
  4. Klicka på Webbadress till vänster på sidan Hantera webbplats.

5. Ange adressen till den underdomän du använder under Lägg till en webbadress, till exempel examplesite.documentationexample.com.

6. Lägg till adressen genom att klicka på Lägg till längst upp på sidan.

Adressen ska visas i listan under Google Sites-adressen.

7. Mer hjälp för Google Sites finns i hjälpcentret för Google Sites.

Felmeddelande om att domänen inte är verifierad vid mappningen

Av säkerhetsskäl kräver Google Sites att du verifierar att du äger den webbadress du använder innan du kan mappa den. Det kan du göra genom att lägga till en DNS TXT- eller CNAME-post i Google Search Console:

I Google Search Console:

1. Öppna startsidan för Search Console.
  2. Om du inte ser den domän eller webbadress dit webbplatsen ska mappas klickar du på Lägg till webbplats och lägger till den. Om du mappar en underdomän (till exempel subdomain.example.com) måste du verifiera domänen (example.com), inte underdomänen (subdomain.example.com).
  3. På skärmen Verifiera att du äger <din domän> väljer du fliken Alternativa metoder.
  4. På fliken Alternativa metoder väljer du Domännamnsleverantör.
  5. Välj Annan längst ned i listan Domännamnsleverantör.
  6. På den här skärmen visas ett värde för en TXT-post, en lång teckensträng som börjar med ”google-site-verification”. Markera och kopiera det här värdet till Urklipp. Det kan vara bra att klistra in värdet i ett textfönster så att du håller reda på det.

I Google Domains:

1. Återgå till fliken eller fönstret där Google Domains är öppet eller öppna Google Domains på nytt. Stäng inte fliken eller fönstret där skärmen Verifiera ägande i Search Console är öppen.
  2. Om det behövs loggar du in på Google Domains med kontot som äger domänen.
  3. På fliken DNS  rullar du ned till Anpassade resursposter.
  4. Skapa en ny TXT-post:
    1. Namn: @
    2. Typ: TXT
    3. TTL: 1h
    4. Data: klistra in värdet du kopierade från Google Search Console.

5. Spara posten genom att klicka på Lägg till. Det kan ta några sekunder innan ändringarna har spridits.

I Google Search Console:

1. Återgå till fliken eller fönstret där skärmen Verifiera ägande i Search Console är öppen.
  2. Verifiera domänen genom att klicka på knappen Verifiera.
  3. Du bör se en bekräftelseskärm om att du har verifierat domänen.

Mer hjälp om att verifiera en domän finns i artikeln Verifiera att du äger domänen i hjälpcentret för G Suite.