Integrera med Google Sites

I den här artikeln får du anvisningar för hur du ansluter en webbplats som utvecklats med Google Sites till din underdomän. Google Sites är ett verktyg där du enkelt kan skapa webbplatser med hjälp av strukturerade mallar. Läs mer om Google Sites.

Om du vill vidarebefordra din rotdomän (example.com) till underdomänen (subdomain.example.com) skapar du en vidarebefordran av underdomän för @.

Innan du börjar

Om du inte skapat Google-webbplatsen med samma e-postadress som ditt Google Domains-konto lägger du till e-postadressen till ditt Domains-konto som användare för webbplatsen. Ge sedan kontot webbplatsbehörigheten Är ägare. Läs mer om hur du delar webbplatsen med andra.

Se till att webbplatsen är offentlig. Omdirigeringar fungerar inte förrän webbplatsen har publicerats.

Skapa en CNAME-post i Google Domains

Om du vill lägga till underdomänen som en webbadress för webbplatsen du skapade på Google Sites måste du först skapa en CNAME-post i Google Domains. Så här skapar du en CNAME-post:

1. Logga in på Google Domains.
  2. Klicka på Mina domäner i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på DNS-fliken  för domännamnet du vill ansluta till en Google-webbplats.
  4. Rulla ned till Anpassade resursposter.
  5. Skapa en CNAME-post med följande indata:
    • Namn: underdomänen där du dirigerar till webbplatsen (ange inte @)
    • Typ: CNAME
    • TTL: 1h
    • Data: GHS.GOOGLEHOSTED.COM
  6. Spara posten genom att klicka på Lägg till.

Lägga till en webbadress i Google Sites

Stegen för att lägga till en webbadress i Google Sites varierar beroende på om du skapade en webbplats med ett vanligt Gmail-konto eller ett konto via G Suite. Följ stegen nedan utifrån ditt Google-konto.

Använda ett vanligt Gmail-konto

Följ stegen nedan beroende på om du skapade en webbplats på nya eller klassiska Google Sites.

Nya Google Sites

Du kan lägga till högst fem webbadresser till din Google-webbplats. Gör så här:

1. Öppna webbplatsen i nya Google Sites på en dator.
  2. Klicka på Mer Mer Anpassade webbadresser högst upp.
  3. Ange din anpassade webbadress.
  4. Klicka på Tilldela.

Läs mer om hur du använder en anpassad webbadress för webbplatsen.

Klassiska Google Sites

Om du vill lägga till en webbadress i klassiska Google Sites följer du stegen nedan:

1. Logga in på klassiska Google Sites och navigera till webbplatsen du integrerar med domänen.
  2. Klicka på menyn Fler åtgärder längst upp till höger.
  3. Välj Hantera webbplats.
  4. Klicka på Webbadress till vänster på sidan Hantera webbplats.
  5. Ange adressen till den underdomän du använder under Lägg till en webbadress, till exempel subdomain.example.com.
  6. Lägg till din adress genom att klicka på Lägg till högst upp på sidan.

Använda ett G Suite-konto

Om du vill lägga till en webbadress i Google Sites med ett G Suite-konto följer du stegen nedan:

Obs! Innan du börjar måste du se till att du har skapat en CNAME-post i Google Domains.

1. Öppna Googles administratörskonsol.
  2. Öppna Appar  G Suite  Sites på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Mappning av webbadress  Lägg till en ny webbadress.
  4. Gör följande inställningar:
    • URL-format: Välj nya Sites eller klassiska Sites.
      Obs! Om /a visas i webbadressen är det klassiska Sites. Om inte, är det nya Sites.
    • Webbplats: Välj din domän. Ange sedan namnet på den webbplats som du vill mappa.
    • Webbadress: Ange underdomänen och välj domänen för din webbplats. Ange till exempel support för att skapa support.mysite.com. Välj sedan domänen från rullgardinsmenyn.
    • Tips! Domänen är värdnamnadressen för din webbplats, till exempel mysite.com. Underdomänen är en adress på din webbplats, till exempel support.mysite.com.
  5. Klicka Lägg till mappning.
  6. Klicka på Jag har slutfört dessa steg.