Integrer med Google Nettsteder

Med verktøyet Google Nettsteder kan du enkelt opprette nettsteder ved å bruke strukturerte maler. Du kan bruke et nettsted utviklet med Google Nettsteder for domenet ditt eller et underdomene.

Før du begynner: Det er enklere å konfigurere domenet ditt med Google Nettsteder hvis påloggingsadressen for Google Domains-kontoen din også er oppført som eier av Google-nettstedet ditt. Hvis dette ikke er tilfellet, må du legge til påloggingsadressen for Domains-kontoen din som bruker på nettstedet ditt og gi denne ID-en tillatelsen er eiernettstedsnivå. Du kan finne ut mer om dette ved å lese artikkelen om hvordan du deler nettstedet ditt med andre i brukerstøtten for Google Nettsteder.

Egne domener og Google Nettsteder

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i det klassiske grensesnittet for Google Nettsteder. Hvis du er i det nye grensesnittet for Google Nettsteder, kan du klikke på Back to Classic Sites for å gå tilbake til det klassiske grensesnittet før du tilordner en egendefinert nettadresse.

Hvis du vil viderekoble domenet ditt til et nettstedet opprettet i det nye grensesnittet for Google Nettsteder, kan du bruke viderekobling til nettadresse.

Bruk domenet ditt som egendefinert nettadresse for Google-nettstedet ditt

Du må gjennomføre fremgangsmåten nedenfor i både Google Domains og Google Nettsteder:

Finn ut hvilket underdomene som skal være den egendefinerte nettadressen for Google-nettstedet ditt, for eksempel examplesite.documentationexample.com

I Google Domains:

1. Klikk på Mine domener i navigasjonsfeltet og så på domenenavnet.

2. Klikk på DNS-fanen .
  3. Rull ned til Egendefinerte ressursposter.
  4. Opprett en ny CNAME-post:
    • Navn: underdomenet du viderekobler til nettstedet (ikke skriv inn «@»)
    • Type: CNAME
    • TTL: 1 t
    • Data: GHS.GOOGLEHOSTED.COM

5. Klikk på Legg til for å lagre posten.

I Google Nettsteder:

1. Logg på Google Nettsteder, og gå til nettstedet du skal integrere domenet ditt med.
  2. Klikk på Flere handlinger-menyen øverst til høyre.

3. Velg Administrer nettsted.
  4. Klikk på Nettadresse til venstre på Administrer nettsted-siden.

5. Legg inn adressen for underdomenet du bruker, under Legg til en nettadresse. Det kan for eksempel være: examplesite.documentationexample.com

6. Klikk på Legg til øverst på siden for å legge til adressen din.

Adressen skal nå fremgå i en liste under Google Nettsteder-adressen.

7. Du kan få mer hjelp med Google Nettsteder ved å gå til brukerstøtten for Google Nettsteder.

«Domenet er ikke bekreftet»-feilmelding under videresending

Av sikkerhetshensyn krever Google Nettsteder at du bekrefter at du eier nettadressen du bruker, før den kan videresendes. Du kan gjøre dette ved å legge til en DNS TXT- eller CNAME-post via Google Search Console:

I Google Search Console:

1. Gå til Search Console-startsiden.
  2. Hvis domenet eller nettadressen som trafikken til nettstedet ditt skal videresendes til, ikke er oppført, kan du klikke på Legg til et nettsted for å legge til den eller det. Hvis du videresender et underdomene (f.eks. underdomene.example.com), må du bekrefte domenet (example.com), ikke underdomenet (subdomain.example.com).
  3. Velg Alternative metoder-fanen på Bekreft at du eier <domenet ditt>-siden.
  4. Velg Domenenavnsleverandør i Alternative metoder-fanen.
  5. Velg Annen nederst i Domenenavnsleverandør-listen.
  6. Det skal nå vises en verdi for en TXT-post. Dette er en lang streng av tegn som innledes med «google-site-verification». Merk og kopiér denne verdien til utklippstavlen. Det kan være lurt å lime den inn i et tekstprogram, så du vet hvor du har den.

I Google Domains:

1. Gå tilbake til nettleserfanen eller -vinduet der du har åpnet Google Domains, eller åpne Google Domains på nytt. Ikke lukk fanen eller vinduet der Bekreft eierskap-siden for Search Console er åpnet.
  2. Hvis du ikke har logget på Google Domains med kontoen som er eier av domenet, må du gjøre det nå.
  3. Rull ned til Egendefinerte ressursposterDNS-fanen .
  4. Opprett en ny TXT-post:
    1. Navn: @
    2. Type: TXT
    3. TTL (time to live): 1 t
    4. Data: Lim inn verdien du kopierte fra Google Search Console.

5. Klikk på Legg til for å lagre posten. Det tar kanskje noen sekunder før endringene trer i kraft.

I Google Search Console:

1. Gå tilbake til nettleserfanen eller -vinduet der du har åpnet Bekreft eierskap-siden for Search Console.
  2. Klikk på Bekreft-knappen for å bekrefte domenet.
  3. Det skal nå vises en gratulasjonsside der vi informerer om at du nå har bekreftet domenet.

Hvis du trenger mer hjelp med å bekrefte domenet ditt, kan du lese gjennom artikkelen om hvordan du bekrefter domeneeierskap, i brukerstøtten for G Suite.