Google har inngått en avtale om at Squarespace, Inc. skal kjøpe alle domenenavnregistreringer fra Google Domains. Squarespace er domeneforvalteren for domenet ditt, og vilkårene for bruk av Squarespace gjelder. Google administrerer imidlertid domenet ditt i løpet av en overgangsperiode. Etter denne overgangsperioden blir domenet ditt overført til Squarespace, og fra og med overføringen er dataene dine underlagt personvernreglene til Squarespace. Finn ut mer om avtalen.

Vær vert for et Google-nettsted på domenet ditt

Opprett et Google-nettsted for domenet ditt

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du lager og oppdaterer nettsteder, kan du gå til brukerstøtten for Google Nettsteder.

Viktig: Du får en feilmelding hvis det oppstår en konflikt i domenenavnsystemet (DNS). Gå til Løs feil med motstridende poster for å finne ut hvordan du kan unngå konflikter.

1. Åpne Google Domains på en datamaskin.
  2. Logg på med Google-kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  3. Klikk på domenenavnet du vil administrere.
  4. Åpne menyen Meny.
  5. Klikk på Nettstedog så Lag et nettsted.
  6. Under «Enkelt nettsted levert av Google Nettsteder» klikker du på Fortsett og så Start et nytt nettsted.
  7. Følg veiledningen i Google Nettsteder for å lage eller klargjøre nettstedet ditt.
  8. Når nettstedet er klart, klikker du på Publiser.

Koble nettsteder til domenet ditt

Viktig: Hvis du bruker et nettsted som er opprettet i den eldre versjonen av Nettsteder, må du først konvertere det til nye Nettsteder.

1. Gå til Google Domains.
  2. Logg på med Google-kontoen du brukte da du kjøpte domenet.
  3. Klikk på domenenavnet du vil administrere.
  4. Åpne menyen Meny.
  5. Klikk på Nettstedog så Lag et nettsted.
    • Du skal ikke lage et nytt nettsted. Hensikten med dette trinnet er å koble deg til riktig tjeneste.
  6. Under «Enkelt nettsted levert av Google Nettsteder» klikker du på Fortsett.
  7. Klikk på Bruk et eksisterende nettsted.
  8. Skriv inn underdomenet du vil bruke. Dette er teksten til venstre for domenenavnet. For eksempel er «www» underdomenet i «www.example.com».
  9. Under Google Nettsteder bruker du nedoverpilen til å velge Google-nettstedet du vil koble til.
  10. Valgfritt: Hvis du vil viderekoble brukere fra «mydomain.com» til «www.mydomain.com», velger du Viderekoble også [example.com] til [site name].
  11. Klikk på Koble til nettsted.

Tips: Det kan ta opptil 48 timer før oppdateringer trer i kraft. Når nettstedet er tilkoblet, åpnes nettstedet som startsiden for domenet ditt.

Hvis du ikke får koblet domenet til Google-nettstedet ditt, kan du kontakte brukerstøtten på nettet.

Koble en nettadresse til Google-nettstedet ditt med Google Workspace

Opprett en CNAME-post i Google Domains som en del av tilkoblingsprosessen:

1. Logg på Google Domains.
  2. Velg domenet ditt.
  3. Åpne menyen Meny og så klikk på DNS.
  4. Bla til «Egendefinerte ressursposter».
  5. Skriv inn underdomenet i «@»-feltet. For eksempel «www.»
  6. I «A»-feltet klikker du på nedoverpilen Arrow drop down og så CNAME.
  7. Skriv inn «GHS.GOOGLEHOSTED.COM» i «Domenenavn»-feltet.
  8. Klikk på Legg til.
  9. Følg trinnene for å tilordne en ny nettadresse til et nettsted.