Integrera med Blogger

Det finns tre huvudsakliga sätt att integrera en domän med Blogger:

Skapa en ny blogg för domänen
  1. Öppna fliken Webbplats för domänen.
  2. Välj ett alternativ från Blogger-fältet under knappen Skapa.
    • Klicka på Bläddra bland teman så visas ett galleri med teman och mallar som du kan använda när du skapar bloggen.
    • Visa alternativ och priser: Blogger är alltid helt kostnadsfritt.
  3. Skapa bloggen genom att klicka på Skapa.

Obs! Adressen måste innehålla en underdomän och ett domännamn på formatet underdoman.doman.tld, till exempel minblogg.exempel.se.

• Rubrik: ange ett namn på bloggen.
    • Adress: lämna adressen orörd om du vill länka WWW till bloggen eller använd en annan underdomän som adress för bloggen, som minblogg.exempel.se.
    • Mall: välj mall för bloggen.
  4. Klicka på Skapa blogg! så att bloggen skapas och du kan börja blogga.

I hjälpcentret för Blogger finns mer information om att skapa och uppdatera en blogg.

Ansluta en blogg du äger eller hanterar till domänen

Obs! Du måste äga bloggen eller vara bloggadministratör med behörighet att hantera inställningarna för den.

1. Öppna fliken Webbplats för domänen.
  2. Klicka på nedåtpilen bredvid knappen Skapa i Blogger-fältet och välj Koppla till en blogg som redan finns.

Då visas en dialogruta där du får välja blogg.

3. Ange den underdomän du vill ansluta till bloggen.
  4. Välj en blogg du äger eller administrerar i listan med bloggar. Om du inte ser bloggen kanske du inte är inloggad på Google Domains med samma id som du använder för Blogger. Läs mer i Lägg till domänägaren som administratör för Blogger nedan.
  5. Markera kryssrutan för Dirigera om documentationexample.net till <den blogg du väljer> om du vill att rotdomänen också ska peka på bloggen förutom den underdomän du anger.
  6. Klicka på Koppla till blogg.
Ansluta till domänen från Blogger

Du kan använda domänen som en anpassad domän för en blogg som publiceras på Blogger.

Obs! Du måste äga bloggen eller vara bloggadministratör med behörighet att hantera inställningarna för den.

1. Logga in på Blogger och öppna bloggen.
  2. Klicka på Inställningar i den vänstra kolumnen på översiktssidan.

3. I området Publicering klickar du på Ställ in en Google Domains-webbadress för bloggen.

Obs! Om du inte ser länken för Google Domains kanske du inte är inloggad på Blogger med samma id som du använder för Google Domains. Läs mer i Lägg till domänägaren som administratör för Blogger nedan.

4. Välj domänen i listan under Inställningar för Google-domäner och klicka på Spara.

Bloggen ska nu visas som startsida för domänen. Du kan även koppla Blogger-sidor till specifika underdomäner under din domän. Anvisningar för hur du använder underdomäner finns i Hur använder jag ett anpassat domännamn för min blogg? i hjälpcentret för Blogger.

Obs! Du kan även använda funktionen för vidarebefordran av domäner i Google Domains till att dirigera om trafik från domänen till en Blogger-sida. När användaren besöker din domän dirigeras trafiken till Blogger-sidan, och Blogger-webbadressen visas då i webbläsaren. Mer information om vidarebefordran av domäner finns i Webbvidarebefordran.

Ägande av domäner och inloggning på Blogger

När du ska integrera en domän med en blogg måste du logga in på Google Domains och Blogger med samma id (e-postadress). Om du loggar in på Google Domains med ett annat id än det du använder för Blogger så ska du läsa följande instruktioner för att lägga till domänägaren som administratör av bloggen i Blogger:

Lägga till domänägaren som Blogger-administratör
  1. Logga in på Blogger som administratör för bloggen.
  2. Klicka på Inställningar i den vänstra kolumnen på översiktssidan.

3. I området Behörigheter klickar du på Lägg till författare under listan med bloggförfattare.

4. Bjud in domänägaren (det id du använder för inloggning i Google Domains) att bidra.
  5. Öppna inkorgen för adressen du nyss angav. Du bör se en inbjudan om att bidra till bloggen.

6. Öppna e-postmeddelandet och följ instruktionerna för att tacka ja till inbjudan.
  7. Återgå till Blogger. Se till att du är inloggad som administratör för bloggen.

8. Använd listrutan bredvid det id du nyss bjöd in i området Behörigheter, och gör id:t till administratör. Du kan behöva uppdatera webbläsarfönstret innan du ser den godkända inbjudan.

9. Logga ut och logga in på Blogger igen med det id du nyss bjöd in.

Mer information om att lägga till administratörer i Blogger finns i artikeln Om bloggadministratörer i hjälpcentret för Blogger.