Integrer med Blogger

Du kan gå for én av tre hovedmetoder når du skal integrere domenet ditt med Blogger:

Opprett en ny blogg for domenet ditt
  1. Åpne Nettsted-fanen for domenet ditt.
  2. Velg et alternativ fra Blogger-raden nedenfor Lag-knappen.
    • Klikk på Bla gjennom temaer for å se et galleri med temaer og maler du kan velge mellom og bruke som utgangspunkt for bloggen du oppretter.
    • Se abonnementer og priser: Blogger er alltid kostnadsfritt.
  3. Klikk på Opprett for å opprette bloggen.

Merk: Adressen må inneholde navnet på et underdomene og et domene. Disse skal ha formatet underdomene.domene.tld, for eksempel minblogg.example.com.

• Tittel: Skriv inn navnet på bloggen.
    • Adresse: Hvis du lar adressen være slik den er, blir WWW tilknyttet bloggen din. Hvis du legger inn et annet underdomene, blir adressen for bloggen din, for eksempel minblogg.example.com, brukt i stedet.
    • Mal: Velg malen for bloggen.
  4. Klikk på Opprett blogg! for å opprette den nye bloggen og komme i gang med blogging.

I brukerstøtten for Blogger finner du flere veiledninger for hvordan du kan opprette og oppdatere blogger.

Koble en blogg du eier eller administrerer, til domenet ditt

Merk: Du må være eier av bloggen eller bloggadministrator med tillatelse til å administrere innstillingene for blokken.

1. Åpne Nettsted-fanen for domenet ditt.
  2. Klikk på nedoverpilen ved siden av Opprett-knappen på Blogger-raden, og velg Koble til en eksisterende blogg.

Nå åpnes det en dialogboks med ulike valg for bloggen.

3. Oppgi underdomenet du vil koble til bloggen.
  4. Velg en blogg du eier eller administrerer, fra listen over blogger. Hvis du ikke ser bloggen din, er du kanskje ikke logget på Google Domains med den samme ID-en du bruker til å logge på Blogger med. Les veiledningen Legg til domeneeieren som Blogger-administrator nedenfor.
  5. Merk av for Viderekoble documentationexample.net til <din valgte blogg> hvis du vil at rotdomenet skal viderekobles til bloggen samt underdomenet du oppgir.
  6. Klikk på Tilknytt bloggen.
Koble til domenet ditt fra Blogger

Du kan bruke domenet ditt som eget domene for en blogg som ligger på Blogger.

Merk: Du må være eier av bloggen eller bloggadministrator med tillatelse til å administrere innstillingene for blokken.

1. Logg på Blogger, og åpne bloggen din.
  2. Klikk på Innstillinger i den venstre kolonnen på oversiktssiden.

3. Klikk på Konfigurer en Google Domains-nettadresse for bloggen din i Publisering-området.

Merk: Hvis du ikke ser linken for Google Domains, er du kanskje ikke logget på Blogger med den samme ID-en du bruker til å logge på Google Domains med. Les veiledningen Legg til domeneeieren som Blogger-administrator nedenfor.

4. Velg domenet ditt fra listen under Google Domains-innstillinger, og klikk på Lagre.

Bloggen din skal nå vises som startsiden for domenet ditt. Du kan også knytte Blogger-nettsteder sammen med bestemte underdomener på domenet ditt. Hvis du trenger en veiledning for hvordan du bruker underdomener, kan du lese artikkelen om hvordan du bruker et egendefinert domenenavn for bloggen din i brukerstøtten for Blogger.

Merk: Du kan også bruke funksjonen for viderekobling fra domene i Google Domains for å viderekoble trafikk som kommer til domenet ditt, til et Blogger-nettsted. Når brukere går til domenet ditt, blir de viderekoblet til det aktuelle Blogger-nettstedet, og de kan se Blogger-nettadressen i adressefeltet i nettleseren de bruker. Du kan finne ut mer om viderekobling fra domene i Viderekobling til nettadresse.

Domeneeierskap og pålogging til Blogger

Hvis du integrerer domenet ditt med bloggen din, må du logge på Google Domains og Blogger med den samme ID-en (e-postadressen). Hvis ID-en du logger på Google Domains med, ikke samsvarer med den du bruker for Blogger, kan du utvide følgende veiledning for å legge til domeneeieren i Blogger som administrator for bloggen din:

Legg til domeneeieren som Blogger-administrator
  1. Logg på Blogger som administrator for bloggen din.
  2. Klikk på Innstillinger i den venstre kolonnen på oversiktssiden.

3. Klikk på Legg til forfattere nedenfor listen over bloggforfattere i Tillatelser-området.

4. Inviter eieren av domenet (ID-en du logger på Google Domains med) til å bli bidragsyter.
  5. Gå til innboksen for e-postadressen du nettopp inviterte. Der skal det ligge en invitasjon til å bidra til bloggen.

6. Åpne e-posten, og følg veiledningen for å takke ja til invitasjonen.
  7. Gå tilbake til Blogger. Sørg for at du er logget på som administrator for bloggen.

8. Finn Tillatelser-området i listen over bloggforfattere, og bruk rullegardinmenyen ved siden av ID-en du akkurat inviterte, til å gjøre ID-en til administrator. Du må kanskje laste inn nettleservinduet på nytt for å se at invitasjonen er akseptert.

9. Logg av og så på Blogger igjen med ID-en du akkurat inviterte.

I artikkelen om bloggadministratorer i brukerstøtten for Blogger finner du flere veiledninger for hvordan du kan legge til administratorer i Blogger.