Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Een Blogger-blog hosten in je domein

Bekijk meer informatie over hoe je blogs kunt maken, updaten en bewerken in het Helpcentrum van Blogger.

Host een blog in je domein als de homepage of koppel deze aan een specifiek subdomein Zie Een aangepast domein instellen voor meer informatie over hoe je een subdomein gebruikt.

Dit zijn enkele voordelen:

• SSL-certificaat is inbegrepen
  • Wereldwijd CDN voor snelle prestaties
Tip: Als je een bestaande blog in je domein wilt hosten, moet je de eigenaar van de blog of een beheerder zijn, met rechten om de instellingen te beheren. Meer informatie over hoe je de toegang tot je blog beheert

Een blog maken in je domein

Zo maak je een blog in Blogger:

1. Open Google Domains op je computer.
  2. Log in met het account waarmee je je domein hebt gekocht.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Open het menu Menu.
  5. Klik op Website en dan Website bouwen.
  6. Klik onder Blog mogelijk gemaakt door Blogger op Doorgaan en dan Beginnen met Blogger.
  7. Volg de instructies op Blogger.

Tip: Het kan tot 48 uur duren voordat updates zijn doorgevoerd.

Een bestaande blog koppelen aan je domein

Bekijk meer informatie over het instellen van een extra domein als je een blog wilt koppelen dat al bestaat in je domein in Blogger.

Zo koppel je je blog aan je domein in Google Domains:

1. Open Google Domains op je computer.
  2. Log in met het account waarmee je je domein hebt gekocht.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.
  4. Open het menu Menu.
  5. Klik op Website en dan Website bouwen.
  6. Klik onder Blog mogelijk gemaakt door Blogger op Doorgaan en dan Inloggen op een bestaand account.
  7. Log in met hetzelfde account voor zowel Blogger als Domains.
    1. Zorg ervoor dat je de eigenaar van de blog of een blogbeheerder met toegang tot de blog bent. Meer informatie over hoe je de toegang tot je blog beheert
  8. Voer het subdomein in dat je wilt gebruiken. Dit is de tekst links van de domeinnaam. In www.example.com is het subdomein bijvoorbeeld www.
  9. Gebruik onder Blog de pijl-omlaag om de blog te selecteren die je wilt koppelen.
  10. Optioneel: Als je gebruikers wilt omleiden van mijndomein.com naar www.mijndomein.com, selecteer je '[example.com] ook omleiden naar [blognaam]'.
  11. Klik op Blog koppelen.

Tip: Het kan tot 48 uur duren voordat updates zijn doorgevoerd.