Blogger-integrointi

Voit integroida verkkotunnuksesi Bloggeriin kolmella tavalla:

Uuden blogin luominen verkkotunnukselle
  1. Avaa verkkotunnuksesi Verkkosivusto-välilehti .
  2. Valitse vaihtoehto Luo-painikkeen alla olevasta Blogger-palkista.
    • Kun klikkaat Selaa teemoja ‑vaihtoehtoa, pääset valitsemaan blogillesi teeman tai mallipohjan.
    • Näytä paketit ja hinnoittelu: Bloggerin käyttö on aina maksutonta.
  3. Luo blogi klikkaamalla Luo-painiketta.

Huom. Osoitteen täytyy sisältää aliverkkotunnus ja verkkotunnus muodossa aliverkkotunnus.verkkotunnus.tld. Esimerkki: omablogi.example.com.

• Otsikko: Kirjoita blogisi nimi.
    • Osoite: Jos haluat yhdistää blogiisi www-osoitteen, älä muokkaa osoitetta. Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa eri aliverkkotunnuksen, jota käytetään blogisi osoitteena. Esimerkki: omablogi.example.com.
    • Teema: Valitse blogisi teema.
  4. Valitse Luo blogi. Uusi blogisi luodaan, ja voit aloittaa bloggaamisen.

Bloggerin ohjekeskuksessa on lisätietoja blogin luomisesta ja päivittämisestä.

Omistamasi ja hallitsemasi blogin yhdistäminen verkkotunnukseen

Huom. Jotta voit hallita blogin asetuksia, sinun täytyy olla sen omistaja tai ylläpitäjä.

1. Avaa verkkotunnuksesi Verkkosivusto-välilehti .
  2. Klikkaa Blogger-palkissa Luo-painikkeen vieressä olevaa nuolta ja valitse Yhdistä olemassa oleva blogi.

Näkyviin tulee blogin valintaikkuna.

3. Kirjoita se verkkotunnus, johon haluat liittää blogin.
  4. Valitse omistamasi tai hallitsemasi blogi blogiluettelosta. Jos blogia ei ole luettelossa, et välttämättä ole kirjautuneena Google Domainsiin samalla tunnuksella, jota käytät Bloggerissa. Jäljempää näet ohjeet verkkotunnuksen omistajan lisäämisestä Blogger-ylläpitäjäksi.
  5. Jos haluat, että pääverkkotunnus ohjaa sekä blogiin että kirjoittamaasi aliverkkotunnukseen, rastita Uudelleenohjaa dokumentointiesimerkki.net < valitsemaasi blogiin>.
  6. Valitse Yhdistä blogi.
Verkkotunnuksen yhdistäminen Bloggerista

Voit käyttää verkkotunnustasi omana verkkotunnuksena Bloggerissa olevalle blogille.

Huom. Jotta voit hallita blogin asetuksia, sinun täytyy olla sen omistaja tai ylläpitäjä.

1. Kirjaudu Bloggeriin ja avaa blogisi.
  2. Valitse yleisnäkymäsivun vasemmasta reunasta Asetukset.

3. Klikkaa Julkaisu-alueella blogisi kohdalla Määritä Google Domains ‑osoite.

Huom. Jos et näe Google Domains ‑linkkiä, olet ehkä kirjautunut Bloggeriin eri tunnuksella kuin Google Domainsiin. Jäljempää näet ohjeet verkkotunnuksen omistajan lisäämiseksi Blogger-ylläpitäjäksi.

4. Valitse verkkotunnuksesi Google Domains ‑asetusten alla olevasta luettelosta ja valitse Tallenna.

Nyt blogisi pitäisi näkyä verkkotunnuksesi etusivuna. Voit myös yhdistää Blogger-sivustoja verkkotunnuksesi tiettyihin aliverkkotunnuksiin. Ohjeita aliverkkotunnuksen käytöstä on Bloggerin ohjekeskuksen kohdassa Miten käytän omaa verkkotunnusta blogissani.

Huom. Voit myös ohjata liikenteen verkkotunnuksestasi Blogger-sivustolle Google Domainsin uudelleenohjauksen avulla. Kun käyttäjä menee verkkosivullesi, hänet ohjataan Blogger-sivustolle ja selaimen osoitekentässä näkyy Bloggerin URL-osoite. Lisätietoja verkkotunnuksen uudelleenohjauksesta on kohdassa Web-uudelleenohjaus.

Verkkotunnuksen omistajuus ja Bloggeriin kirjautuminen

Jotta verkkotunnus ja blogi voivat toimia yhdessä, sinun täytyy kirjautua Google Domainsiin ja Bloggeriin samalla tunnuksella (sähköpostiosoitteella). Jos käytät Google Domainsissa eri tunnusta kuin Bloggerissa, lisää verkkotunnuksen omistaja Bloggeriin blogin ylläpitäjäksi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Lisää verkkotunnuksen omistaja ylläpitäjäksi Bloggeriin
  1. Kirjaudu Bloggeriin blogisi ylläpitäjänä.
  2. Valitse yleiskatsaussivun vasemmasta reunasta Asetukset.

3. Valitse Käyttöoikeudet-alueella blogin kirjoittajaluettelon alta Lisää kirjoittajia.

4. Kutsu verkkotunnuksen omistaja (Google Domainsiin kirjautumiseen käyttämäsi tunnus) blogin kirjoittajaksi.
  5. Kirjaudu siihen sähköpostiin, johon lähetit kutsun. Kutsun blogin kirjoittajaksi pitäisi näkyä viesteissäsi.

6. Avaa kutsuviesti ja hyväksy kutsu ohjeiden mukaisesti.
  7. Palaa Bloggeriin. Muista kirjautua blogin ylläpitäjänä.

8. Klikkaa kutsutun tunnuksen vieressä Käyttöoikeudet-alueen blogin kirjoittajien luettelossa näkyvää pudotusvalikkoa ja määritä tunnus ylläpitäjäksi. Sinun on ehkä päivitettävä selainnäkymä, jotta hyväksytty kutsu näkyy.

9. Kirjaudu ulos ja kirjaudu sitten Bloggeriin kutsumallasi tunnuksella.

Lisätietoja ylläpitäjien lisäämisestä Bloggeriin on Bloggerin ohjekeskuksen artikkelissa Tietoja Blogin ylläpitäjistä.